Spajić: Plenkovićeva politika je suprotna politici dr Franje Tuđmana, koji je želio snažnu Hrvatsku

Pin It

Spajić o turbulencijama u DP-u: Brave su promijenjene jer nisam znao tko  sve ima ključ | Hrvatska danas

Ekonomski ste iz zemlje potjerali gotovo pola milijuna stanovnika i ubili ljudima nadu za bolje sutra. Dok se vi bahatite i ugrožavate sve oko sebe, nemajući obzira za druge jer vi ste pred zakonom nedodirljivi, uspjeli ste i u tome što nije ni Brozu - da je iz Hrvatske otišlo preko 50 tisuća djece koja se obrazuju u drugim EU zemljama i vjerojatno će tamo ostati raditi i zasnovati svoje obitelji

Naš Daniel Spajić prozvao je Plenkovića i njegovu Vladu da su od Hrvatske napravili državu prosjaka i ekonomski istjerali mlade iz zemlje:

''Vlado RH, od Hrvatske ste napravili društvo prosjaka, a da je to istina, govori činjenica da imamo 300.000 umirovljenika s mirovinom manjom od 260 eura. Imamo gotovo 230.000 blokiranih, pa vas pitam je li normalno da imamo ovakve brojke na 3.800,000 stanovnika?''.

''Ekonomski ste iz zemlje potjerali gotovo pola milijuna stanovnika i ubili ljudima nadu za bolje sutra. Dok se vi bahatite i ugrožavate sve oko sebe, nemajući obzira za druge jer vi ste pred zakonom nedodirljivi, uspjeli ste i u tome što nije ni Brozu - da je iz Hrvatske otišlo preko 50 tisuća djece koja se obrazuju u drugim EU zemljama i vjerojatno će tamo ostati raditi i zasnovati svoje obitelji. To ja zovem ekonomskim genocidom nad vlastitim narodom!''.

''Da je istina ovo što govorim, pokazuje podatak da se u Hrvatsku iz inozemstva uplati preko četiri milijarde eura ili nešto više od sedam posto BDP-a. A ne date im pravo glasa jer su upravo radi vaših politika morali otići i tražiti svoju egzistenciju u drugim zemljama i glasali bi protiv vas. Zato vas je strah!''.

''Politika koju provodi Plenković je potpuno suprotna onoj koju je zagovarao dr. Franjo Tuđman. On je gledao da ljude okupi, da Hrvatska bude snažna država, da nam mladi ne odlaze i da ne moraju proživljavati ono što su proživljavali u Jugoslaviji. No, ovoj Vladi na čelu s Plenkovićem odgovara ovih preko sedam posto BDP-a jer ti ljudi koji su otišli van i tamo nešto zarade moraju poslati novac svojim obiteljima koji u Hrvatskoj nemaju od čega živjeti''.