Radić odgovorio Grmoji: Gdje ste bili prije tri mjeseca kad smo vas zvali?

Pin It

Tko je Mario Radić? Ostavkom Škore postao prvi čovjek DP-a - Večernji.hr

Očito je uz osiguravanje vlastitih fotelja u Saboru, što im je ključno i najvažnije,pripremao i teren za Vladu ideološkog moratorija. Domovinski pokret govori isto ono što je govorio i prije izbora, što se ne može reći za političke prevrtljivce kakvih je prepuna politička scena. Inzistiramo na načelima, a ne na jeftinoj političkoj trgovini.

U Domovinskom pokretu (DP) glatko su odbili poziv Nikole Grmoje iz Mosta na razgovore oko formiranja antiHDZ vlade. Radić je Grmoju podsjetio kako je svojedobno Most odbio suradnju s njima, te da je sada kasno za predomišljanja.

”Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antiHDZ Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku”, objavio je Grmoja na X-u pozivajući na savez protiv HDZ-a.

Radić: ”Prije tri mjeseca smo ih zvali u koaliciju”

”Vratimo se dva, tri mjeseca unazad. Tada je Domovinski pokret zvao Most u koaliciju. Ismijali su nas i ponižavali, a od koalicije nije bilo ništa pa smo posijali barem deset mandata”, kazao je Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta. Radić je napomenuo i kako su otrpjeli Mostovu odbijenicu i ponižavanje, te da sad više nema prostora za razgovore.

”Povlačimo se na osamu kako bismo osmislili naše pozicije. Pripremit ćemo naša pregovaračka načela, utvrditi minimalne i maksimalne pozicije, te pregovarački tim”, kazao je Radić. Radić nije otkrio koje će uvjete za podršku HDZ-ovoj vladi postaviti DP.

Radić: ”Nema govora o razjedinjavanju DP-a”

”Jedino je sigurno da neću tražiti ministarstvo gospodarstva iako bi tu imao što pridonijeti”, kazao je čelnik DP-a. Napomenuo je i kako nema govora o razjedinjavanju DP-a. Na pitanje ima li pokušaja ‘razbijanja’ DP-a odgovorio je da ako je i bilo takvih pokušaja, oni su u 24 sata prestali”. Pojasnio je da su svi telefoni DP-ovaca bili na okupu i svi su znali tko je koga zvao i s kojim prijedlozima i ponudama, piše Jutarnji list.

Domovinski pokret: To je bahato

”Godinama i mjesecima prije izbora Domovinski pokret pozivao je na zajednički nastup svih suverenističkih opcija na izborima za Hrvatski sabor. Činio je to i prije izbora 2020. godine, ali i prije lokalnih izbora u Zagrebu 2021. Ukazivali smo na jednostavnu matematiku i činjenicu da samostalnim nastupima svih opcija na izborima gubimo desetak mandata i slabimo vlastite pozicije.

Na sve pozive na zajedništvo i zajednički nastup na izborima Most se oglušio. I ne samo da se oglušio, nego je takve pozive ismijavao i izrugivao. Izbori su pokazali da smo ponovno bili u pravu. Iako su Domovinski pokret i Most kumulativno dobili 50,000 glasova više nego na izborima 2020. – ostvaren je samo jedan mandat više ako se zbroje mandati obje opcije. Mandati su prosuti zbog Mostova, i ne samo Mostova, odbijanja ideje zajedništva.

Sadašnje Mostovo pozivanje na okupljanje i formiranje antiHDZ Vlade, pri čemu spominju nekakve nekompromitirane dijelove Domovinskog pokreta, nije samo neozbiljno i bahato, nego predstavlja i novi prilog povijesti hrvatske političke hipokrizije. Odbijali su ideju zajedništva suverenističkih snaga, a sada bi slagali nekakvu Vladu uz pomoć Sandre Benčić i platforme Možemo! Gdje je Most bio do sada?

Očito je uz osiguravanje vlastitih fotelja u Saboru, što im je ključno i najvažnije,pripremao i teren za Vladu ideološkog moratorija. Domovinski pokret govori isto ono što je govorio i prije izbora, što se ne može reći za političke prevrtljivce kakvih je prepuna politička scena. Inzistiramo na načelima, a ne na jeftinoj političkoj trgovini.

Naš je cilj provedba naših programskih točaka od kojih se kao prve ističu demografija, zaštita hrvatskih granica i obnova hrvatskog sela. Domovinski pokret čvrsto kao stijena stoji na svojim načelima. Od njih ne odustajemo.

narod.hr