Zadnji komentari

Uhićen grčki državljanin osumnjičen za ubojstvo navijača AEK-a Michalisa Katsourisa

Pin It

Grčki medij neslužbeno doznaje da je uhićen grčki državljanin osumnjičenog za umiješanost u ubojstvo navijača AEK-a Michalisa Katsourisa za vrijeme sukoba s članovima Bad Blue Boysa u Ateni.

Informaciju su grčki mediji dobili od izvora u ministarstvu. Riječ je o vlasniku noža koji je pronađen na mjestu ubojstva Michalisa Katsourisa. Radi se o osobi koja je poznata policiji od prije. Navodi se i kako atenska policija ima dovoljno dokaza da mu se odredi istražni zatvor.

Navodno je riječ o huliganu A.D. koji je već prije osuđivan za organiziranje navijačkih nereda u gradu Volosu. Grčki portal također navodi da se na snimci koja je nastala u noći incidenta A.D. nalazi pored Michalisa Katsourisa te da je bio naoružan nožem.

Imao je presudu od prije

A.D. osuđen je za organiziranje nereda 2017. na stadionu Panthessal u Volosu. Osuđen je na 12 mjeseci zatvora, a tada je u sukobima ozlijeđeno najmanje 15 osoba. Nakon ubojstva Michalisa Katsourisa, A.D. izjavio je da je bio u Philadelphiji u blizini ubijenog Michalisa te da je ponio nož koji je izgubio tijekom incidenta.

Snimke sigurnosnih kamera koje je predala grčka policija jasno pokazuju kako sporni navijač AEK-a A.D. trči pored Michalisa Katsourisa i u nekom trenutku se sudara s njim dok su obojica pokušavala pobjeći.

Policija je na nožu pronašla tragove krvi koji su pripadali ubijenom Katsourisu. Na nožu je također pronađen i drugi DNA.

Forenzična analiza je u tijeku, a pokazat će pripada li drugi DNA uhićenoj osobi.

A.D. ranije je izjavio kako nije član udruge AEK-a, ali da se može smatrati navijačem momčadi. A.D. također je na ispitivanju rekao da je s Katsourisem bio prijatelj najmanje 10 godina, a detaljno je opisao i kobnu noć.

direktno.hr