HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

"Svjesni ste tko ima kontinuitet vlasti u Hrvatskoj, a to je SDSS. Oni su jedini zaključak koji možete izvući kada govorimo o tome zašto nisu kažnjeni zločinci za Borova Sela, zašto još uvijek tamo stoji spomenik četničkim vojvodi odgovornog za masakr. To je točka preko koje ne prelazimo, taman izazvao nove izbore po tisuću puta", ustvrdio je Penava.

Ili će se HDZ i DP dogovoriti ili ćemo ići na nove izbore. U slučaju odabira potonje opcije bit će jako teško biračima objasniti, čak i uz pomoć svih mogućih PR-ovaca i spin majstora, da su HDZ-u bliži Pupovac i Stanimirović od Vukovaraca Penave i Radića. Birači su na izborima jasno poručili da žele i desniji HDZ. Potez je sada na Andreju Plenkoviću i HDZ-u.

Međutim, nisu svi tako sretni ili ponosni na svoju pobjedničku vojsku i pilote koji će čuvati naše nebo. Ako je uopće smatraju svojom vojskom. Pogađate, riječ je o našoj ljevici, teško je reći hrvatskoj jer ih je gotovo pa nemoguće vidjeti kako izborne uspjehe slave s hrvatskim zastavama, kako s ponosom odaju počast poginulim hrvatskim vojnicima u danima kada slavimo ratne pobjede

Slobodna Dalmacija - Tko je Srbin kojeg Domovinski pokret gura za ministra  branitelja? Brat mu je bio u četnicima...

Mišić je iste godine na društvenim mrežama reagirao na govor zastupnice SDSS-a Anje Šimprage u Saboru, a odgovor je napisao u obliku poruke svojoj kćeri Nives. "Danas je u HR saboru govorila jedna osoba koja je nešto malo starija od tebe. Oko tri godine. Dok je ona 'bježala' iz Knina iz Hrvatske koju je njen ćaća toliko mrzio da je i svoje dijete doveo do pogibelji, skoro odveo u smrt"

Da bi se shvatila izjava Hrvoja Zovka, predsjednika Hrvatskog novinarskog društva kojemu sam svojedobno bio član o "crvenim Kmerima" iz Domovinskog pokreta koji su po njegovim riječima uputili "prijetnju" glasilu Srpskog narodnog vijeća "Novostima", ali i javnim medijima HRT-u i Hini treba podsjetiti da je to tzv. Hrvatsko novinarsko društvo medijski dio jugosrpske hibridne agresije u mirnodopskim uvjetima na Republiku Hrvatske i hrvatski narod.

Licemjerje, dvostruki kriteriji i diskriminacija žrtava, karakteristika su komemoracije u Jasenovcu. Žrtve se multiplicira i diskriminira ideološki bez imalo suosjećanja i pravednosti.

Na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) , danas je u Zagrebu uhićen bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu kulture i medija, sada Glavni konzervator u Upravi za zaštitu kulturne baštine, zbog sumnje na korupciju, i to u sklopu istrage na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Predrag Peđa Mišić: “Generale, oprosti mi, ali neću ti upaliti svijeću” –  Jabuka.tv

Šef HDZ-a je pak htio razgovarati o podjeli ministarstva, no Domovinci tu temu nisu htjeli ni počinjati sve dok se ne riješi pitanje SDSS-a. Ipak, kako Dnevno.hr doznaje iz izvora bliskih DP-u, predložili su da ministar branitelja bude Predrag Mišić, koji se kao nezavisni našao na listi Domovinskog pokreta našao u IX. Izbornoj jedinici na 3. mjestu, kako bi pokazali kako nemaju ništa protiv srpskog naroda.

Bartulica: Zašto Pupovac nije u Okučanima? DP ne odustaje od ključnih  načela - Kamenjar

To ćemo sve vidjeti, ne mogu više govoriti o detaljima pregovora, ali što se tiče predstavnika manjina, imam jedno pitanje za Milorada Pupovca. Kad već služi hrvatskoj državi, postavlja se pitanje zašto nije s nama danas. Ovo su bili presudni dani u novijoj hrvatskoj povijesti i mislim da je svim hrvatskim političarima, bez obzira kako gledali svoju budućnost i ulogu, mjesto ovdje

Migranti nemaju što raditi u BiH » Čapljina | Čapljinska mreža

Broj migranata koji su ilegalno ušli u BiH u prva dva mjeseca ove godine veći je za skoro 70 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, upozorio je tamošnji ravnatelj Granične policije i najavio zajedničke aktivnosti sa Srbijom kako bi se spriječilo krijumčarenje ljudi.

Hrvatska – raj na zemlji ili samo zemlja u kojoj je more bistrije od njenih političara?

Pin It

Image result for željan jurlin

HSP smatra da je novi upravo predstavljeni prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama katastrofalan za RH jer, osim što pogoduje interesnim skupinama, pretpostavlja i sve preduvjete za oduzimanje, devastaciju i potpuno uništavanje hrvatske obale.

Na žalost od zla na gore i ministarstvo turizma donosi novi Zakon o porezu na dohodak i to u paketu s ostalim zakonima tzv. Marićevih „reformi“.

Naime, Vlada RH je na 10. sjednici Sabora 21. studenoga 2018. izglasala novi Zakon o porezu na dohodak, a uredbom od 2.08.2018. podigla i iznos PAUŠALA BORAVIŠNE PRISTOJBE za mjesta 1. turističkog razreda, iako je većina iznajmljivača na Jadranu i gradovima upravo u toj kategoriji, s 300 na 345 kn. Uredba koja predstavlja samo još jedan neopravdani udar u dugačkome nizu, kako na obiteljski smještaj koji čini više od polovice smještajnih kapaciteta u RH, tako i općenito na hrvatski turizam.

Znači radi se o financijskom udaru na nositelje hrvatskog turizma s 90.000 registriranih privatnih iznajmljivača, kojima se ovom odlukom nesrazmjerno i neopravdano povećava porez jer hrvatski je turizam ipak i prije svega prepoznatljiv upravo po usluzi, gostoljubivosti i dugogodišnjoj tradiciji naših privatnih iznajmljivača.

HSP i ovim putem želi obavijestiti pravašku ali i svekoliku hrvatsku javnost, na podatak da su izglasanim zakonom sva Predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave obvezna za 2019. g. donijeti odluke iz članka 17. ovoga Zakona kojima će se propisati visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu do 31. siječnja 2019. g. te iste dostaviti Poreznoj upravi najkasnije do 15. veljače 2019. godine. Donesena odluka se primjenjuju sve do donošenja nove odluke sukladno članku 17. ovoga Zakona.

Ako predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave ne donese odluku u propisanom roku, visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, određuje se u iznosu od 750,00 kuna.

Dakle, ako naša jedinica lokalne samouprave ne donese odluku o visini paušala na vrijeme, umjesto 350,00 kuna, paušal ćemo platiti 750,00 kuna po svakom krevetu u smještajnom objektu ili jedinci kampa u 2019. godini, što je čak 250 % u odnosu na sadašnju visinu paušala!

Izglasana zakonska odredba znači povećanje lokalnih proračuna i veliko je pitanje koliko ljudi uopće zna što slijedi ako se Gradska/Općinska vijeća ne sastanu do 31.01.2019.g. i donesu odluke o nižim iznosima.

Napominjemo de je  ovdje i veliku su/odgovornost šire društvene zajednice gdje se zapravo sva zainteresirana javnost ima pravo obratiti članovima gradskog ili općinskog vijeća tražeći ne povećanje poreza u svome gradu ili općini.

Zato pozivamo sve zainteresirane da reagiraju na vrijeme jer uhljebe sigurno nije briga, a mnogi u upravi JLS i ne znaju za ovu odredbu u novom zakonu.

Željan Jurlin,

predsjednik Povjerenstva za ekologiju HSP-a

Login Form