Trakavici zvanoj 'Pupovac' izgleda nema kraja

Pin It

I Markač i Gotovina trebali su biti strogo osuđeni kao vođe zločinačkog poduhvata u nesmiljenom etničkom čišćenju 'nevine srbadije' poznatijeg pod nazivom Traktorijada, a moja matična država, Srbija, bi u tom slučaju mogla naplatiti kao ratnu odštetu, sve kuršume, granate, rakete i avio-bombe zvane krmače utrošene u pravednoj borbi mojih hrabrih četnika, mojih burazera Vojislava i Mladena, protiv zlih ustaša, sic!

Trakavici zvanoj 'Pupovac' izgleda nema kraja…„Kampanja za predsjedničke izbore, a posebno među desnim kandidatima, vodi se za sada s izrazito desnih pozicija.

To u našim okolnostima znači s protumanjinske i protivsrpske pozicije(?), s pozicije krajnjeg povijesnog revizionizma. Time se lako generira ideologija mržnje, što se je vidjelo zadnjih tjedana u odsutnosti njihove osude nasilja protiv Srba i pozivima nekih kandidata na zabranu SDSS-a i njenog predsjednika“, kazao je Pupovac u razgovoru za vodeći slovenski list, 'Delo', koji je objavljen u prošli petak.

I dodao još bez da je trepnuo okom:

„Taj se je retrogradni proces(svekolike mržnje prema nama Srbima, nap. a.) počeo razvijati nakon oslobađajuće presude dvojice generala u Haagu 2012. godine….!“

Dakle, nije rekao ali je bez sumnje mislio:

I Markač i Gotovina trebali su biti strogo osuđeni kao vođe zločinačkog poduhvata u nesmiljenom etničkom čišćenju 'nevine srbadije' poznatijeg pod nazivom Traktorijada, a moja matična država, Srbija, bi u tom slučaju mogla naplatiti kao ratnu odštetu, sve kuršume, granate, rakete i avio-bombe zvane krmače utrošene u pravednoj borbi mojih hrabrih četnika, mojih burazera Vojislava i Mladena, protiv zlih ustaša, sic!

-I tako to, u svom politikantskom glavinjanju eto nam ugroženog 'prote' Pupovca i do naših, kako im tepamo, dobrih sjevernih susjeda, Slovenaca. Obratio se on državi, eto, visoke demokracije kako bi se požalio na opaku hrvatsku 'protu-manjinsku i protiv-srpsku' politiku!?

A od te demokratske države naših dobrih susjeda, 'dijeli' nas tek jedna visoka, nedemokratska, protuhrvatska i protumanjinska bodljikava žica, u narodu od milja nazvana žilet-žica!

Pogodila 'naša dežurna tužibaba' kome će se požaliti; narod bi to jednostavno definirao lucidnom metaforom.…pogodio Milorad na pravo mjesto, k'o prstom u go*no!

A evo i zašto:

Primjerice Hrvati u Sloveniji nemaju ni minimalna prava koja proizlaze iz (do danas nepriznatog)statusa nacionalne manjine, dakle ni jezična a kamoli etnička prava. Sasvim logično nemaju ni svojega, poput Milorada Pupovca u RH, 'nacionalnog' zastupnika u parlamentu.

Prvi spisi o Hrvatima na području današnje Slovenije navode kako je veća skupina uskoka, bježeći pred Turcima, stigla u Krško polje 1534., zatim u područje oko grada Metlike odnosno u Belu krajinu pa nakon toga….i u Istru i Pomurje. 

Prema popisu stanovništva iz 2002. godine u Republici Sloveniji je živjelo 35.642 Hrvata, a hrvatski jezik bio je materinski jezik za 54.079 stanovnika.                                                                                                                                       

U odnosu na popis stanovništva iz 1991. godine (54.212 Hrvata) vidljiv je znatno smanjeni broj što je posljedica integracije i asimilacije u slovensko, veoma demokratsko društvo.

Jedino su dvije etničke skupine uspjele zadržati status nacionalnih manjina, mađarska i talijanska jer uživaju status specifične autohtonosti dok primjerice etnički pripadnici bivših jugo-republika, uključivo i Pupovčeve Srbe, nemaju nikakvo pravo koje bi proisteklo iz statusa nacionalnih manjina!?

Jeli stoga, po Pupovcu, i slovenska politika 'protumanjinska i protivsrpska'?

Registracijski popis stanovništva Republike Slovenije iz 2011. godine nije uključivao/zanemario je bilo kakvo prikupljanje podataka o nacionalnosti i materinskom jeziku stanovnika, jer….ako živiš, radiš i kruh jedeš u Sloveniji onda možeš/moraš biti samo Slovenac i ništa drugo.                                                                                                   

Procjenjuje se(sasvim neslužbeno) da danas u Sloveniji živi oko 55.000 Hrvata, dok u Hrvatskoj, mahom u Zagrebu, živi 13.173 Slovenca(prema popisu iz 2001.g.) koji poput manjinskih Pupovaca po Hrvatskoj uživaju status nacionalne manjine(a nacionalnih manjina u Hrvatskoj ima poput rakove djece, čak 22!) sa svim pravima proisteklim iz Ustava RH…pa i daleko više od toga!

Nego, imam dva nestašna pučkoškolska unuka pa kad ih hoću uspavati, kažem im:

-A sad prije spavanje, ispričat' ću vam kakva je sve s*ranja izgovorio danas onaj čika Milorad!!!

-Nemoj dida, uglas će obojica, zaspat' ćemo odmah…i bez toga.

Tih priča pun nam je kufer, svaki dan tog neobrijanog čika Miloradu slušamo i gledamo na 'našoj' yugo-RT-i!

-Umjesto toga radije nam zapjevaj onu domoljubnu, Thomsonovu 'Bojna Čavoglave' a mi ćemo uskliknuti ZA DOM SPREMNI i odmah smo spremni zaspati!

Damir Kalafatić