HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Naglašava i kako se, uz priznavanje svih dosadašnjih prava manjinskim zastupnicima, pa možda i osnivanja ministarstva nacionalnih manjina radi dodatne zaštite interesa svih nacionalnih manjina, ukazuje nužnim ograničiti njihov utjecaj prilikom izglasavanja Vlade i usvajanja proračuna, a sve kako bi volja većine birača imala odražaj i na politički sastav budućih vlada.

Kada je prijatelj Berlusconija pitao za mjesto na EU listi. Ovaj mu je (navodno) odgovorio; “A što ćeš tamo? Europa je za pedere, masone i komuniste“. Tu izjavu je i ponovio javno u emisije “Porta a Porta”,  na televiziji RAI u svibnju 2003.

Ako je suditi po naslovnicama, vodećim komentatorima i komentarima, list srpske manjine u Hrvatskoj protivi se stvaranju nacionalne države Hrvata i hrvatskih građana, Domovinski rat smatra građanskim ratom, na oslobodilačke akcije Bljesak i Oluju gledaju kao na etničko čišćenje ili ratni zločin, a na oslobađajuće presude generalima HV-a u Haagu kao na povijesne i pravne krivotvorine.

Pišući tekst o otvorenju retrospektivne izložbe velikoga meštra Josipa Botterija Dinija osjetili smo olakšanje: učinjeno je dobro djelo. U Galeriji Klovićevi dvori ostaje do početka lipnja veličanstvena izložba koju će sigurno razgledati mnogi ljubitelji hrvatske umjetnosti, oni koji ljube domovinu i oni koji žele umjetnički doživljaj.

Ne želim izjednačavati politiku SDSS-a i ljude srpske nacionalne manjine. To je ružno i to ću uvijek opovrgnuti. Ne želim ulaziti u taj dio tko će imati kakve razloge i argumentaciju. Ja sam dao riječ u kampanji da ja neću biti dio većine sa SDSS-om i Možemo. Iza toga ću principijelno stajati. Treba unijeti i malo principa i dostojanstva u politiku. Ako prekršimo principe, to je izdaja birača.

Zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović poručila je na Facebooku kako nikad neće dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo te dodala da nije sklona ostanku stranke u opoziciji ukoliko DP postane dio nove saborske većine. Odgovorio joj je šef stranke.

„Istra mora dignuti glas protiv fašizma koji puzi kroz Učku“

Rekao je Valter Glavičić, potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Labina26. travnja na Vinežuprigodom obilježavanja 79. obljetnice oslobođenja Labinštine.

Može biti slika sljedećeg: tekst

Siguran sam da će im iz Domovinskog pokreta znati zahvaliti na komplimentu… I uvesti porez na šund - kao što je Franjo uveo Feralu!

Bivši Mesićev veleposlanik u Moskvi, Božo Kovačević, poželio je napasti DP u Pupovčevim Novostima, a zapravo im je dao kompliment - izjavivši da nas “Domovinski pokret želi vratiti u vrijeme Tuđmana”…

Zato imam prijedlog, neka izdavanje Novosti preuzme HND. Red je da politiku tih novina koju ovako drugarski podupiru, plaćaju iz svojih članarina. Svaki član HND-aa neka bude i pretplatnik Novosti. Solidarnost prije svega

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a. Poručio je da će pregovori trajati izvjesno vrijeme, ali da su konkretni i konstruktivni.

Je li je fijasko oko kovanice eura slučajan ili ne?

Pin It

Slobodna Dalmacija - Svi se sprdaju da je na hrvatskoj kovanici eura  škotska kuna. Autor za dizajn dobio 70.000 kuna, a fotograf iz Velike  Britanije prepoznao svoju sliku kune zlatice

Hrvatskoj ne nedostaje afera, poglavito HNB-i. Fijasko oko motiva kune na hrvatskim kovanicama eura zaokupio je hrvatsku javnost zadnjih dana, a autor plagiranog odnosno spornog motiva Stjepan Pranjković povukao je svoj prijedlog.

Prošlog petka je predstavljeno kako će izgledati hrvatske kovanice eura. Odabrani su motivi hrvatska šahovnica, geografska karta Republike Hrvatske, kuna, lik Nikole Tesle i pismo glagoljica.

Nesretni Stjepan Pranjković, magistar primijenjene umjetnosti ,proglašen je autorom najboljeg dizajna magistar primijenjene umjetnosti.

Istog dana Twitter odnosno društvene mreže su bile prepune usporedbi između fotografije škotskog fotografa Iaina H Leacha i rješenja koje je pobijedilo u natječaju. Uskoro se javio i sam škotski fotograf, rekavši da će mu možda poslati besplatnu kovanicu.

Naravno da nam ova blamaža nije trebala. Postavlja se pitanje je li fijasko oko kovanice kuna slučajan ili ne? Zašto to kažem?

Naravno da nam ova blamaža nije trebala. Postavlja se pitanje je li fijasko oko kovanice kuna slučajan ili ne? Zašto to kažem?

Podsjetimo se ovogodišnje izjava političkog komentatora Žarka Puhovskog, osobe koju se predstavlja „moralnom uspravnicom “ u javnom životu, a na suđenju u Den Haagu je raspravno vijeće -u predmetu Gotovina, Markač, Čermak- proglasilo nevjerodostojnim svjedokom.

„ Ja se jako veselim tome da se riješimo zadnjeg pravog ustaškog simbola, a to je bila kuna. To je bio puno više ustaški simbol nego pozdrav ‘Za dom spremni’ i mene jako veseli da ćemo se toga riješiti – kazao je.

Naravno da Žarko Puhovski i njegovi istomišljenici, danas likuju na fijasko oko kovanice kune.

Prateći navedene izjave te današnje likovanje Puhovskog i njegovih istomišljenika koji su presretni što se na naličju kovanice eura neće naći kuna zagovornici teorije urote i zavjera mogu opravdano postaviti pitanje je li fijasko stvarno slučajan ili ne?

Naravno da nisam zagovornik teorije urote i zavjere micanja kune sa kovanice eura. Nisam jednostavno zato, što oni nisu tako pametni i sposobni to režirati i provesti.

Jednako tako trebamo zatražiti , upravo zbog Puhovskog i njegovih istomišljenika, da kuna ostane na kovanici eura. Da ostane hrvatska, a ne škotska kuna. Žarko, kuna nije ustaša-kuna je kuna.

Pero Kovačević/kamenjar.com

Login Form