HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Ako je suditi po naslovnicama, vodećim komentatorima i komentarima, list srpske manjine u Hrvatskoj protivi se stvaranju nacionalne države Hrvata i hrvatskih građana, Domovinski rat smatra građanskim ratom, na oslobodilačke akcije Bljesak i Oluju gledaju kao na etničko čišćenje ili ratni zločin, a na oslobađajuće presude generalima HV-a u Haagu kao na povijesne i pravne krivotvorine.

Pišući tekst o otvorenju retrospektivne izložbe velikoga meštra Josipa Botterija Dinija osjetili smo olakšanje: učinjeno je dobro djelo. U Galeriji Klovićevi dvori ostaje do početka lipnja veličanstvena izložba koju će sigurno razgledati mnogi ljubitelji hrvatske umjetnosti, oni koji ljube domovinu i oni koji žele umjetnički doživljaj.

Ne želim izjednačavati politiku SDSS-a i ljude srpske nacionalne manjine. To je ružno i to ću uvijek opovrgnuti. Ne želim ulaziti u taj dio tko će imati kakve razloge i argumentaciju. Ja sam dao riječ u kampanji da ja neću biti dio većine sa SDSS-om i Možemo. Iza toga ću principijelno stajati. Treba unijeti i malo principa i dostojanstva u politiku. Ako prekršimo principe, to je izdaja birača.

Zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović poručila je na Facebooku kako nikad neće dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo te dodala da nije sklona ostanku stranke u opoziciji ukoliko DP postane dio nove saborske većine. Odgovorio joj je šef stranke.

„Istra mora dignuti glas protiv fašizma koji puzi kroz Učku“

Rekao je Valter Glavičić, potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Labina26. travnja na Vinežuprigodom obilježavanja 79. obljetnice oslobođenja Labinštine.

Može biti slika sljedećeg: tekst

Siguran sam da će im iz Domovinskog pokreta znati zahvaliti na komplimentu… I uvesti porez na šund - kao što je Franjo uveo Feralu!

Bivši Mesićev veleposlanik u Moskvi, Božo Kovačević, poželio je napasti DP u Pupovčevim Novostima, a zapravo im je dao kompliment - izjavivši da nas “Domovinski pokret želi vratiti u vrijeme Tuđmana”…

Zato imam prijedlog, neka izdavanje Novosti preuzme HND. Red je da politiku tih novina koju ovako drugarski podupiru, plaćaju iz svojih članarina. Svaki član HND-aa neka bude i pretplatnik Novosti. Solidarnost prije svega

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a. Poručio je da će pregovori trajati izvjesno vrijeme, ali da su konkretni i konstruktivni.

Izabrani zastupnik Domvinskog pokreta Stjepo Bartulica poslao je poruku iz Budimpešta gdje sudjeluje na velikoj konferenciji. 

"Unatoč prijetnjama i ucjenama iz Bruxellesa nećemo odustati od svojih načela! Nije dovoljna samo politička pobjeda nad radikalnom i globalističkom ljevicom, potrebna nam je i pobjeda nad kulturom!

Pupovac prekinuo šutnju i poslao poruku: 'Neću dopustiti poniženje SDSS-a'

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u subotu da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti poniženje SDSS-a kao predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj, te se će se suprotstaviti svim oblicima segregacije, bilo po etničkoj ili političkoj osnovi.

Mladen Pavković: Sad i neki Izraelci lažu u korist Srba. Gdje je tome kraj?

Pin It

Dječija Planeta - Pinokio - YouTube

Srpski mediji ovih su dana dali veliki značaj izjavi Jakova Kedmija, vojnog eksperta i političkog analitičara te bivšeg šefa izraelske obavještajne službe, a koji je uz ostalo naglasio da su u vrijeme Jugoslavije  naciste najviše štitili i najviše im pomagali Hrvati, katolici!

Također je istaknuo da da Hrvati Srbima dosad nisu dozvolili da posjete logor Jasenovac koji se nalazi na području Hrvatske.

- „U tom logoru Hrvati su likvidirali skoro milijun Srba. Nitko u svijetu ne govori o tome. Za vrijeme Tita zataškavali su ulogu Hrvata. Istrebljivali su Srbe, kao pse. U suštini, Hrvati su uništavali dva naroda: Srbe i Židove. Židova je bilo malo, a Srba mnogo. Ubili su koliko su mogli“, rekao je bivši šef izraelske obavještajne službe za srpske portale i medije, među ostalim i za beogradsku Politiku.

Dakle, nakon što je hrvatska Vlada odbila (privatni?) posjet srpskog predsjednika Jasenovcu, Srbi su žestoko krenuli s kampanjom protiv Hrvatske, koristeći i ovakve izjave, koje veze s mozgom nemaju.

S obzirom da je ova kleveta i monstruozna laž javno objavljena i da se brzinom „munje“ širi srpskim sredstvima priopćavanja bio bi red da vlast u Hrvatskoj oštro odgovori ne samo ovom obavještajcu (koji vjerojatno kod nas ni ovce ne bi mogao čuvati) već i izraelskom veleposlanstvu.

Naime, možete li zamisliti, kakva bi se buka digla da je neki hrvatski „obavještajac“ nešto slično izjavio za Izraelce, ili da ih je prozvao za  zločine koje navodno godinama čine diljem Palestine?

Najgore što se može dogoditi je to da se i preko ovakvih izjava pređe kao spužvom preko ploče, kao – neka pričaju i objavljuju što hoće!

A Srbi uistinu pričaju i objavljuju što hoće: lažu i kleveću Hrvate, sve po onom-sto puta izgovorena laž postaje – istina!

Sramno da sramnije ne može biti.

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.)

Login Form