Mlinarić: Želimo stvoriti Hrvatsku koja cijeni svoju žrtvu i dostojanstvo i neće podilaziti interesima Beograda

Pin It

HDZ se opet pokušava predstaviti kao da je neki domoljubni HDZ, državotvorni HDZ i zaštitnik hrvatskih interesa. Tri predstavnika Srbi u Hrvatskoj imaju već 25 godina. Zar nisu ministar Grlić Radman i premijer Plenković već odavno mogli Vučiću reći: - Ne bude li isto za Hrvate u Srbiji, da imaju tri predstavnika, mi ćemo ukinuti vaša tri predstavnika u Hrvatskoj. 

Na izborima u Hrvatskoj može izaći deset Srba i zaokružiti SDSS, i imaju tri saborska zastupnika koji na kraju u koaliciji odlučuju o milijardama iz hrvatskog proračuna i nacionalnim interesima RH! Zašto ne kažu: idemo mijenjati Ustav i izbaciti stavku da se manjine biraju na takav način? To bismo odmah podržali.

Svi nas pitaju s kim ćemo koalirati. Uvijek odgovaram: zašto mislite da ćemo mi morati trčati za nekim? Domovinski pokret će biti taj koji će biti relativni pobjednik izbora. Ako ljudima nije dosta i ako ne shvate da je glas za HDZ zapravo glas za SDSS, ako nisu vidjeli tko odlučuje i kome je dobro u ovoj Hrvatskoj, onda ne znam što bih na to rekao.

Čvrsta politika se uvijek može postaviti prema tim šibicarima iz Beograda i staviti ih na mjesto na kojem i trebaju biti. Znali smo ih staviti na mjesto '91. godine, kad su nam htjeli uzeti trećinu Hrvatske, znali smo se tada postaviti jer je bila prava vlast koja je imala kičmu i stav, i dobili smo hrvatsku državu. Sada želimo jaku Hrvatsku koja cijeni sebe, svoju žrtvu i dostojanstvo!