DP: Plenković je priznao da ne sluša volju svojih birača, nego nalogodavce iz Bruxelles

Pin It

Pozivam sve Hrvatice i Hrvate, sve hrvatske građane da dobro pročitaju što je to Plenković ovim istupom urbi et orbi priznao! Priznao je, zapravo, nešto sasvim strašno, a to je da ne sluša volju svojih birača, nego svoje nalogodavce iz Bruxellesa! 

Nužno se očitovati u vezi sa skandaloznim i razotkrivajućim istupom Andreja Plenkovića u Rijeci, čiji su dijelovi objavljeni u hrvatskim medijima, u kojem se obrušio na premijera mađarske Viktora Orbana, optužujući ga da ''iznuđuje'' da se ''svi moraju truditi dobiti Orbanov pristanak za važne odluke'', tvrdeći ''da je to loša praksa'' i da ''Orban pruža otpor da bude veći heroj doma i dobije u Mađarskoj više glasova''. Drugim riječima, Plenković optužuje Orbana da sluša i provodi volju svog naroda i svojih birača! A koga bi to drugog morao i trebao slušati premijer suverene države? Da Plenković, primjerice, sluša volju Hrvatica i Hrvata, hrvatskih građana, a ne Ursulu von der Leyen i njihove  nalogodavce – ne bi u Hrvatsku, samo prošle godine protuzakonito, kroz šume i mimo graničnih prijelaza, uvezao više od 68,500 tzv. ''migranata'' – zapravo vojno sposobnih mladih muškaraca i dao im ''privremenu zaštitu'' – azil. Više tisuća njih je u tajnim transportima već vraćeno u Hrvatsku! Tu suludu politiku ne podupire više od 95 posto građana Republike Hrvatske! Ali, Plenkoviću su poticanje i provođenje migrantske invazije naredili oni koje on uistinu sluša, a to nije hrvatski narod!

Tako Plenkoviću smeta što Orban, zato što dosljedno brani mađarske interese u EU, dobiva glasove mađarskih birača u Mađarskoj, a glasove, zamislite, dobiva zato što sluša volju svojih birača!  Plenkoviću Orban smeta jer ne klima, kao on, poslušno glavom na sve zahtjeve Bruxellesa. Za svakog Hrvata i hrvatskog državljanina ponižavajuće je gledati kako hrvatski premijer, kao tuđi poslušnik, bespogovorno provodi naloge suprotne hrvatskim nacionalnim interesima, kako dopušta, ne samo metaforički, nego i doslovno da ga štipaju s leđa! Pozadina Plenkovićeve politike je jasna; on sebe vidi kao gubernatora Bruxellesa tamo neke pokrajine Hrvatske, a ne kao premijera suverene države Hrvatske čija suverenost počiva na nositelju državnog suvereniteta, a to su hrvatski narod i građani Hrvatske! 

S ovim istupom o Orbanu, Plenković je izašao iz ormara i razotkrio se kao EU birokrat koji napada kolegu premijera suverene države zato što brine o nacionalnim interesima svog naroda i svoje države! Plenković se ovom suludom izjavom dodvorava svojim stvarnim gazdama - Ursuli von der Leyen njenim nalogodavcima. Tom izjavom svakome kome to još nije bilo jasno, Plenković pokazuje da ne brine o Hrvatskoj i Hrvatima kao Orban o Mađarskoj i Mađarima!

Da budemo sasvim jasni - budućem hrvatskom premijeru glavni grad mora biti Zagreb, a ne Bruxelles. Hrvatima je dosta 4B - i Beča i Budimpešte i Beograda i Bruxellesa! Jer, logično je da je Orbanu glavni grad Budimpešta! A sasvim je očito da je Plenkoviću glavni grad Bruxelles, a da su druga vremena glavni grad bi mu bila isto Budimpešta ili Beč ili Beograd!

Pozivam sve Hrvatice i Hrvate, sve hrvatske građane da dobro pročitaju što je to Plenković ovim istupom urbi et orbi priznao! Priznao je, zapravo, nešto sasvim strašno, a to je da ne sluša volju svojih birača, nego svoje nalogodavce iz Bruxellesa! Nova hrvatska vlada koju ćemo sastaviti bit će vlada koja sluša volju hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana, a ne poslušnik nijednog od 4 B - ni Bruxellesa, ni Beča, ni Budimpešte, ni Beograda!