Pršte reakcije na prepisku Rimac i Turudića: 'Oni su bagra, ovo je kao jeftin erotski sajt'

Pin It

 Objavljene poruke koje je Turudić razmjenjivao s Rimac, nižu se reakcije -  HRT

Intenzivno su se dopisivali i komunicirali od 2016. do 2020. godine. "Di si radosti", napisala je Rimac tadašnjem predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću, a on joj je uzvratio porukom "Di si lipa". 

Govoreći o porukama između Ivana Turudića i Josipe Rimac, zastupnik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić kaže kako je sada loptica na premijeru Andreju Plenkoviću. Posebno ga zanima kako će on reagirati. 

Siniša Hajdaš Dončić komentirao je u nedjelju poruke između Ivana Turudića i Josipe Plesić, bivše Rimac koje su otkrile da su bili u prisnijim odnosima nego je on govorio u javnim nastupima. "Kao da su na nekom jeftinom erotskom sajtu ", rekao je Hajdaš Dončić te dodao da je to bilo neprimjereno. Kaže kako je sada loptica na premijeru Plenkoviću te ga zanima kako će on reagirati.

Dodaje da su sada dvije opcije, ili da Turudić sam odustane ili da Plenković i dalje inzistira na njemu. Komentirao je kako će inzistiranjem na Turudiću za šefa DORH-a pokazati da želi osobu koju može potkupljivati. Plenković može sve, rekao je Hajdaš Dončić, i dodao kako građani sada vide s čim imaju posla, a da je to korumpirani HDZ.

Podsjetimo, poruke koje navodno nisu jedine objavio je Jutarnji list, a pokazuju da su se redovno viđali na kavama i činili jedno drugom usluge. Intenzivno su se dopisivali i komunicirali od 2016. do 2020. godine. "Di si radosti", napisala je Rimac tadašnjem predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću, a on joj je uzvratio porukom "Di si lipa". 

'Bilo je i organiziranih susreta' 

Posebno je intenzivno bilo u siječnju 2020. godine kada se na sudu odlučivalo o Inji Bašiću, optuženiku i bratu Milenka Bašića, a dogovarali su sastanak tri puta iako je Turudić govorio o jednom susretu.  Inače, iste godine je Rimac uhićena i USKOK ju je optužio da je mjesečno od Bašića primala 40.000 kuna mita. Bilo je organiziranih i susreta, a neke nije inicirala samo ona, već i on. 

"Rimac s Turudićem sastajala zbog konkretnih predmeta vođenih na Županijskom sudu u Zagrebu. Nakon što je Josipa Rimac bila uhićena, Turudić je za N1 kazao kako nisu u prijateljskim odnosima. "Ma ne, nismo prijatelji. Nije to bila ciljana kava, mi smo bili u istom prostoru, u istom kafiću, pozdravili smo se i to je to", tvrdio je tada Turudić, piše Jutarnji list. 

Na prepisku je reagirala i Sandra Benčić. "Lagao je na saslušanju da se s njom sastao samo jednom, lagao je da ne zna za koji predmet je tražila požurivanje, lagao je kad sam ga pitala jel to bilo u predmetu Bašić, za vlasnika Krš Pađene i odavao joj je informacije o imenima tužitelja i suca kod kojeg je predmet", navodi Benčić. Tvrdi kako on ne smije biti više ni sudac. "Oni su svi u punom smislu riječi bagra", poručila je. 

'Takav čovjek ne smije biti izabran za državnog odvjetnika'

Ivica Puljak je na presici stranke Centar u Zagrebu također komentirao poruke, ali i slučaj okršaja svog zamjenika s investitorom i izvođačem radova u Splitu. "Jedan investitor za kojeg postoje ozbiljne indicije da je povezan s kriminalnim miljeom počeo je raditi nezakonite i nelegalne stvari u Splitu. Na to nije reagirala ni inspekcija niti itko od državnih struktura koji su trebali reagirati", naveo je. 

Tvrdi kako je samo reagirao Bojan Ivošević. "Policija koja je došla po pozivu je privela njega. Drugi slučaj je izbor glavnog državnog odvjetnika koji je sad i dokazano povezan s kriminalnim miljeom. Dokaze je predočio ni manje ni više nego predsjednik države. I što rade Andrej Plenković i vlada?", upitao je. 

Tvrdi i kako je Turudić povezan s kriminalnim miljeom. "Zamislite što bi se dogodilo običnim građanima da se sukobe s nekim kriminalcima koji su povezani s HDZ-om. Mi smo ovih dana u Splitu pokazali da se velike stvari mogu napraviti i kad nemate podršku države, samo ne trebaju smetati.

Dodaje kako je prepisak još samo jedan dokaz da je Turudić povezan s kriminalnim miljeom u Hrvatskoj. "Ne samo da je taj dokaz jasan i snažan nego je i dokaz da je lagao. Takav čovjek nikako i nikad ne smije biti izabran za glavnog državnog odvjetnika. Nažalost, u Saboru očekujem da ga HDZ i njegovi poslušnici izaberu", zaključio je. 

direktno.hr