Masovni ruski zračni napadi na Ukrajinu. Najteže je stanje u Avdiivki gdje Rusi napreduju

Pin It

U jutarnjim satima, 7. veljače, ruske oružane snage ponovno su napale ciljeve diljem ukrajinskog teritorija krstarećim projektilima i bespilotnim letjelicama, a uzbune za zračni napad oglasile su se u cijeloj zemlji, izvješćuju ukrajinski mediji pozivajući se na ukrajinsko ratno zrakoplovstvo.

Upozorenje na raketni napad izdano je u 05.24 ujutro po lokalnom vremenu. Lansirano je nekoliko skupina projektila i bespilotnih letjelica, “s različitim smjerovima”, izvijestila je ukrajinska vojska.

“Pažnja! Raketna opasnost u južnim i istočnim regijama zbog prijetnje ispaljivanja krstarećih projektila iz zrakoplova Tu-95MS. Ne ignorirajte signale zračne opasnosti! – stajalo je u poruci.

Napadnuti Kijev, Lavov, Harkiv, …

Zračne snage su izvijestile da su projektili napali Kijev s juga, letjeli su duž korita Dnjepra. Također, projektili su se približili Kijevu sa sjevera, iz Sumske regije – javlja ukrajinski medij Strana. Eksplozije su zabilježene u regiji Lavov, u gradu Drohobychu. Eksplozije su se čule i u Kijevu. Također, paralelno su Rusi lansirali “Šahede”.

Od 08.30 sati poznato je sljedeće:

U Kijevu, javne stranice pišu o djelomičnom nedostatku svjetla i vode. Gradonačelnik  Vitalij Kličko izvijestio je o eksploziji u gradu. Prijavljen je požar u okrugu Goloseevsky. Bilo je pogodaka u okrugu Slobodsky u Harkivu – bilo je oštećenja na nestambenoj infrastrukturi – navodi ukrajinski medij.

Prva grupa krstarećih projektila letjela je kroz Sumsku regiju u smjeru Poltavske oblasti. Nekoliko skupina projektila u regiji Sumy išlo je prema zapadu, a projektili ispaljeni s Krima išli su prema regiji Mikolayiv. U međuvremenu je u regiji Harkiv objavljena prijetnja od uporabe balističkih projektila -navode ruski mediji.

Ruske snage napreduju u Avdiivki

Od 06.37, prema zračnom zapovjedništvu Ukrajine, zabilježeno je 7 skupina projektila u smjeru zapada iz sljedećih regija: Vinnitsa, Kirovograd, Cherkasy, Kijev, Zaporižje. Istodobno su prijavljeni letovi ruskih bombardera dugog dometa Tu-22M3 blizu sjeveroistočne granice Ukrajine, u ruskoj regiji Brjansk.

Istodobno ukrajinski mediji navode kako se situacija u Avdiivki , gradu u donjeckoj regiji, za ukrajinske oružane snage nastavlja pogoršavati. O tome je izvijestio ukrajinski vojni javni servis Deep State, a prenosi Strana. Prema njegovim riječima, ruske trupe ponovno su napredovale u sjevernom dijelu grada. Općenito, Rusi očito pokušavaju presjeći glavnu cestu kojom se opskrbljuje garnizon u južnom dijelu grada, navodi isti medij.

geopolitika.news