Penava: Vukovar prvi put od DR ušao u kategoriju iznadprosječno razvijenih gradova

Pin It

HRABRO I ČVRSTO NASTAVLJAMO DALJE ZA NAŠE VUKOVARCE!

 Najnoviji pokazatelji Vukovar svrstavaju u kategoriju iznadprosječno razvijenih gradova. Pomak na toj ljestvici dokaz je brže dinamike razvoja grada te potvrda sustavnog rada na svim područjima.

Pokazatelji po kojima se izračunava indeks razvijenosti su stopa nezaposlenosti, dohodak po stanovniku, proračunski prihodi, opće kretanje stanovništva, stopa obrazovanosti i indeks starenja.

Predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava objasnio je kako je po prvi put od Domovinskog rata Vukovar u kategoriji iznadprosječno razvijenih gradova te kako taj podatak svjedoči da se brže razvijaju od ostalih jedinica lokalne samouprave, a što ih motivira, ali im i potvrđuje ispravnost politika i odluka s kojima svakodnevno upoznaju javnost.

Ivan Penava: ''Da Vukovar više nije ispodprosječno razvijen grad, između ostalog najbolje govori kontinuirani broj radnih mjesta, nove investicije, iz godine u godinu povećanje broja upisane djece u vrtiće, zadržavanje visokoobrazovanih ljudi, razvoj turizma, visoki standard infrastrukturne uređenosti, titula najboljeg grada te brojne druge stvari. Istim smjerom nastavljamo i dalje, hrabro i čvrsto se noseći s izazovima svakodnevice uz trud i rad za još bolji Vukovar!''.

''Poznato je da je Vukovar vrlo često najbolji grad u Hrvatskoj po različitim kriterijima. Vukovar je grad koji raste i razvija se te u tom smislu ispunjavamo svrhu zbog koje su nas građani birali. Iako je Domovinski rat ostavio prevelike posljedice na ovaj grad, došlo je novo vrijeme te dalje napredujemo oslanjajući se na svoje snage''.