Karačić: Ovaj rat će se završiti tako da će jedna strana kleknuti i neće moći dalje

Pin It

Davorin Karačić: Jedina osoba čija su prava povrijeđena su prava Marka  Perkovića i njegove obitelji - Kamenjar

Rat u Ukrajini se neće završiti spektakularnim pobjedama, prodorima, manevrima, općenito onako kako je završen drugi svjetski rat, a što ljudi i dalje zamišljaju kao način vođena rata, te svoje ocjene sposobnosti neke vojske temelje na fikciji po kojoj uspješna vojska mora prodirati u neprijateljsku dubinu poput Guderianovih panzera ili Pattonovih kauboja.

U ovom ratu se pokazalo da su zaprečna sredstva obrane, ponovo snažnija od sredstava napada, iz čega proizlazi da bi svaki duboki prodor bio vrlo lako zaustavljen korištenje modernih obrambenih sredstava, u koja spadaja sredstva vatrene moći kao i sredstva izviđanja i uočavanja.

Ovaj rat, sličan s prvim svjetskim ratom, će se do zadnjega trenutka voditi više nalik na dugotrajno povlačenje konopa ili naguravanje ovnova, pri čemu potezanje i naguravanja može trajati dugo ali kad jedna strana popusti, sam kraj traje jako kratko.

Ovaj rat će se završiti tako da će jedna strana kleknuti i neće moći dalje, jer će im se raspasti sustav, baš kao što se dogodilo njemačkoj carskoj vojsci 1918.

Postoji još jedna opcija a to je da suočeni sa sigurnom smrću a nepostizanjem strateških ciljeva, jedna strana će samo početi izlazit i rovova te u hipnotičnom i letargičnom hodu, krenuti svojim kućama.

Ovisno koja strana izgubi, tada kreće pojačani domino efekt u svijetu pri čemu će u svim sukobima koji se odvijaju na svijetu, ona strana koja je pod okriljem i zaštitom pobjedničke strane iz ukrajinskog rata, uvjerena u slabost strane koja je izgubila, to doživjeti kao poticaj da se obračunaju sa drugom stranom, a čiji zaštitnik je ponižen u Ratu u Ukrajini.

Područje BiH, Crne Gore te Kosova je sigurno mjesto novog obračuna,a tu više nije pitanje hoće li, nego kad će.

Ni nas nevolja neće zaobići, nemojte sumnjati a za sada egzistira veća vjerojatnost da ćemo ostati bez dijelova države nego da ćemo ostati ovakvi kakvi jesmo a državu će nam čerupati oni s kojima gajimo dobrosusjedske odnose i partnerstvo.