Mlinarić: HDZ i SDP su dvije strane jedne partije, DP je treći put koji donosi promjene

Pin It

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić komentirao zahtjev za raspuštanjem Sabora i druge političke aktualnosti. 

"Podsjećam da je Domovinski pokret prije točno godinu dana tražio opoziv premijera Plenkovića. To je glava i problem svega.

Tada smo pozvali sve oporbene stranke da potpišu to i potpisali su. Nas su sada izbjegli, ali drago mi je da su se „outali“ Suverenisti i MOST koji su otišli s Katarinom Peović i Sandrom Benčić."

"Rekao sam kad sam tražio stanku da će Domovinski pokret u petak glasovati za raspuštanje Sabora, ali da ne će sudjelovati u ovom cirkusu koji se događa u sabornici. Vidjeli ste što se sve događalo. Vjerujte mi, bilo me sram sjediti u sabornici".

"Glasno i jasno sam rekao da mi nikad nećemo otići s Možemo, ali da nikad nećemo otići s SDSS-om i ekipom, HDZ-om. Rekao sam sve što mislim o njihovoj koaliciji. Domovinski pokret je treći put. Imamo lijevu i desnu stranu komunističke partije koja se svađa. I imate onaj srednji red gdje sjedi Domovinski pokret koji ima svoje politike, stavove i izlazimo samostalno za izbore."

"Pozivamo ljude da izaberu nešto drugo, a ne ove dvije iste strane jedne partije. Nakon izbora hrvatski glasači će odlučiti kome će dati povjerenje. Pozivam ih da izaberu treći put, a to je Domovinski pokret sa svojim koalicijskim partnerima koje ćemo predstaviti kad se raspišu izbori i kad se bude znao njihov izbor."

"Imat će ljudi za koga glasovati, za promjenu ovog stanja koje nas guši 30 i nešto godina, a to je smjena HDZ-a pa malo SDP-a i tako unedogled."