DP: Nudimo ono što HDZ nikada ne može ponuditi hrvatskom narodu - poštenje, čestitost i ljubav prema Domovini

Pin It

Stipo Mlinarić, zastupnik DP-a, na konferenciji za medije govorio je o nadolazećim izborima za Hrvatski sabor: ''U ime DP-a mogu reći da smo mi za izbore bili spremni još jučer. Podsjetit ću vas da je DP 23. veljače 2023. u Sabor doveo Plenkovića i tražio njegov opoziv zato što vodi koruptivnu, klijentelističku vlast i svaki dan ostanka takve vlasti poguban je za Hrvatsku''. 

''Pogubno je za naše mlade koji iseljavaju, za hrvatsko selo koje umire, za hrvatske gradove, pogotovo manje koji se prazne, a pune se Njemačka, Austrija i Irska s našim mladim i školovanim ljudima. Svaki dan s ovakvom Vladom korak je unazad. Nudimo ono što HDZ nikada ne može ponuditi hrvatskom narodu, a to su poštenje, čestitost i ljubav prema svojoj domovini. Bez korupcije, krađe, i bez gledanja svojih interesa. Umjesto toga gledamo na naše mlade i umirovljenike. To su dvije skupine koje su najugroženije''.

''Ako oni misle da su naše medicinske sestre, doktori, učitelji, vojnici i policajci idioti koji će nasjesti na povećanje plaća, varaju se. Ako misle da će prevariti poštenoga hrvatskog radnika koji radi za svoju plaću, tako što će mu dati neku mrvicu, grdno su se prevarili. Taj radnik, ta medicinska sestra koja radi dvanaest sati krvavo je zaradila svoju plaću. Nije njoj Plenković apsolutno ništa dao, niti ova Vlada, niti ministri''.

''Tomo Medved jučer je rekao da HDZ ide na izbore sa svojim koalicijskim partnerima. Medvedu, sretno ti sa SDSS-om, s Vojislavom Stanimirovićem, Draganom Jeckov, Miloradom Pupovcem i ostalima. U Ustavu stoji da se osam zastupnika manjina bira u Hrvatski sabor. Za nas je to potpuno nepravedno. U kojem to zakonu ima ono što komuniciraju Plenković, Medved i Bačić, da manjine moraju biti u Vladi? U kojem to zakonu ili Ustavu piše da SDSS mora sudjelovati u Vladi?''. 

''Mi mislimo da ne smije sudjelovati u Vladi. Nacionalne manjine trebaju financirati svoja kulturno-umjetnička društva i događaje, ali da oni odlučuju tko će biti premijer ove države, koje ćemo zrakoplove kupiti, hoćemo li uvesti vojni rok, to imamo samo u Hrvatskoj zahvaljujući HDZ-u, ali i SDP-u. To su te dvije partije donijele i napravile problem naraštajima''.