Mlinarić: Plenković ostavio Imoćane u dilemi - hoće li prije dobiti brzu cestu ili Pupovčev kulturni centar?

Pin It

Stipe Mlinarić Ćipe oštro napao Pupovca pa naglasio: Milanović, Plenković i  Jandroković su posve nebitni za Vukovar i Škabrnju - Teleskop

HDZ je za vrijeme svoje vladavine koja se proteže na gotovo tri desetljeća preko svojih nesposobnih kadrova opustošio i opljačkao brojne hrvatske krajeve.

Dalmatinska zagora je, uz Liku, Kordun, Banovinu i Slavoniju, jedan od najzornijih primjera pustoši koja je ostala iza pljačke i nesposobne uprave lokalnih šerifa iz HDZ-ova šešira. Možda je i najbolji primjer nesposobnosti i nezainteresiranosti HDZ-ovih kadrova vidljiv na primjeru Imotske krajine. U osvit Domovinskog rata Imotska krajina brojala je gotovo 40 tisuća stanovnika, danas je taj broj, prema optimističnim izračunima, tek oko 20 tisuća.

Kompletna industrija je ugašena, a imotska svakodnevica svela se na prigodničarska HDZ-ova obećanja. Od izbora do izbora, od jedne do druge HDZ-ove obljetnice, Imoćani su u iščekivanju novog obećanja o brzoj cesti, industrijskoj zoni i melioraciji polja. I svaki put Plenković uredno obeća brzu cestu, oživljavanje gospodarstva i preporod poljoprivrede. Tako je bilo i ove godine na obljetnici utemeljenja HDZ-a, a nema sumnje kako će se isti scenarij ponoviti i tokom predstojeće izborne kampanje.

Imoćani to nisu zaslužili. Ginuli su za ovu zemlju od Dubrovnika do moga Vukovara. Imotski zaslužuje poštene i sposobne lokalne političare, ali i poštenu i zahvalnu nacionalnu vladu. Što je problem s nedostatkom ulaganja u Imotsku krajinu, ali i kompletnu Dalmatinsku zagoru Nedostatak novca?

Ako je vjerovati HDZ-ovu koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu novca u državi ima više nego ikada. Upravo Pupovac proračunskim novcima kreće u gradnju čak 40 srpskih kulturnih centara diljem Hrvatske. Prema nekim najavama Pupovac bi, uz blagoslov Plenkovića, jedan kulturni centar trebao instalirati i na području Imotske krajine. Što mislite hoće li Imoćani prije dobiti brzu cestu do autoceste ili Pupovčev kulturni centar? 

Do sada se pokazalo kako je Pupovac iznimno sposoban za realiziranje svojih ciljeva i planova unutar sadašnje koalicije što se za Plenkovića, barem na primjeru Imotskog, ne bi moglo kazati.