Vučić i Ćuprija - na istoj strani? Slogan je radikalan, a ne napredan!

Pin It

Nikola Grmoja ima novi problem. Prvo mu je Milanović ukrao pet dana predizborne slave - objavom kandidature za “virtualnog” SDP-ovog premijera u istoj minuti, a sad’ je Mostu blizak portal Index još otkrio da su ćuprijaši plagirali predizborni slogan, maznuvši ga od srbijanskog predsjednika Ace Vučića.

NA TVOJOJ STRANI!

Stvar je još komičnija, uzme li se u obzir na nije riječ o naprednjačkom sloganu SNS-a, već o paroli koju je Vučić koristio kao Šešeljev radikal u propalom pokušaju kandidature za gradonačelnika Beograda, prije 16 godina!

Ovako nešto može se dogoditi samo onima koji su fejk… Fejk desnica, fejk stranka, fejk kandidat s fejk pratiteljima na društvenim mrežama i - fejk slogan.

To je tako i kad za kampanju angažiraš bezidejne PR agencije, skupo ih platiš, a njihovi pametnjakovići s okvirima za cvike šarenih boja, imaju već unaprijed izrađene šprance - za “lijeve”, “desne”, “centrističke” i sve ostale klijente/pacijente…

Kad si originalan - i kad ne glumiš ono što nisi - ne treba ti nitko smišljati slogane! Nitko ti ne diktira politički tempo niti govori koji žmigavac dati na političkom raskrižju. Ako služiš narodu i osjećaš njegovo bilo, ako si iskren i nisi politička varalica, nitko ti ne treba govoriti što ćeš izjavljivati u medijima i kako ćeš se ponašati na sučeljavanjima. To imaš – ili nemaš u sebi.

Neosporno, Nikola Grmoja je – priznajem – dobar govornik, vješt manipulator, ali i veliki politički varalica. Zbog toga mu i treba PR agencija – pa čak i modni mačori koji su ga ipak uspjeli naučiti kako upariti boju sakoa, košulje, maramice, remena i cipela. Natjerali su ga čak i u teretanu – da pusti pa onda i obrije bradu… I to je sve OK, posebno kad te lijevi mediji slikaju iz žablje perspektive i fotošopiraju sjede u kosi, al' sa sloganima je ipak drukčije… Tu su ga uparili s Vučićem!

Zbog toga, ne treba zamjeriti Mostu, ni gospodinu Grmoji - već onima koji su ih nasanjkali. I po stoti puta napravili budalama… Radikalnim, a ne naprednim!

Velimir Bujanec