S njima nikada ne će biti mira. Priznaju samo silu

Pin It

Stvarno Srbi kad lažu – lažu na veliko. Ovdje su otišli tako daleko da više nije ni smješno, ni žaslosno nego obična ludost. ”Oslanjajući se na citate najvećih svjetski istoričara sabrani u knjizi Dobroslava  Jevđelića: ”Srbi su se kao najstariji narod na svijetu, na Balkan doselili pre više od 5.000 godina!”

Da li su od Srba potekli Grci i da li stoje iza podizanja Akropolia”. ”Od vajkada učimo kako istorija Srba počinje u šestom veku, od vremena doseljavanja iz pribaltičkih naroda na Balkan, kao da nas pre toga nije ni bilo. Prihvaćajući takozvanu berlinsko-bečku školu, ponekad se čini kao da smo se ćutke pomirili sa malo je reći – falsifikovanom istorijom prema kojem Srba u najmanju ruku ne predstavljaju autoktoni narod u Podunavlju i na Balkanu. Srbi koji su iz Srbarske, preko Male Azije, stigli na Balkan 3.000 godina pre Hrista, naselili su staru Rašku i Krit i to u tri talasa 1.800. 1500 i 1.400 godina pre Hrista. Iako su pobedili krišćane, izmješali us se sa njima i pretvorili u novi narod – Grke!” 

Laži radi laži

Ideolog srpske nacije Dobrice Ćosića, kaže: ”Mi lažemo da bismo obmanili sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samoslasti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije, lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”.

Hrvati se nepotrebno bave srpskim povijesnim i političkim pitanjima, koja su bila bitna dok smo bili ”braća različitih kršćanskih vjera” u Jugoslaviji, ali kako smo se oslobodili Jugoslavioje i Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, koja je bila glavni uzrok za sva krvoprolića hrvatskog i srpskog naroda, moramo nastaviti dalje u toj borbi. SPC je zločinačka vjerska sekta, teroristička, fašistička i kriminalna organizacija, koja se nametnula srpskom narodu i bila glavni uzročnik svih ratova na Balkanu.

Kršćanska Europa konačno se ujedinila u Europsku uniju i tako postala treća svjetska sila koju Srbija više ne može uvući u hrvatsko-srpski rat, niti bilo kakav rat na Balkanu. Možda je ova tvrdnja previše oprimistična, jer zašto bi se danas Srbija toliko žurno naoružavala s najmodernijim oružjem, da nema neku skrivenu  nakanu?

Francuska država, koja je uvijek bila saveznik Srbije, pokušava da bi pridobila Njemačku, da uvedu i Srbiju u Europsku uniju. Možda će i u ovom slučaju Hrvatska učiniti kao što je učinila sa Slovenijom, u pitanju ulaska u EU: ”Uđite, pa ćemo se kasnije dogovoriti.” Ni do dans se Hrvatska nije dogovorila sa Slovenijom u pitanju državnih granica! Bivša predsjednika Vlade Jadranka Kosor je za poljubac sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom pogodovala Sloveniju u Europskoj uniji.  Slovenski ekstremisti na Hrvatskoj televiziji i u hrvatskim novinama drsko izlažu zahtjev za hrvatsko-slovenskim grancama u Savudriji iz 1910., na rijeci Mirni (južnoj granici  Slobodnog teritorija Trsta, odnosno Zona B), pa čak i kod grada Rijeke. Kopnena granica između Hrvatske i Slovenije duga je 667,8 km. Protagonisti posezanja za hrvatskim državnim teritorijem na kopnu i maru su i pojedini prvaci političkih stranaka i zastupnici u  Slovenskom Zboru. Slovenija je za vrijeme obje Jugoslavije imala privilegiju, jer imaju svoj jezik, koji nije srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski, kako to žele ”naša braća” s istočne strane rijeke Drine; nisu se u raspravljanjima o srpsko-hrvatskim granicama stavljali ni na jednu stranu, nego se držala postrani, jer su njezine slovenske granice dogovorno određene.

Granice se moraju odrediti

Sudbina je htjela, da Hrvatska ima prirodnu i određenu granicu sa Srbijom, a susjedi se, kao i komšije Bošnjaci iz Bosne i Hercegovine, protive prirodi i državnim dogovorima! Srbi u Hrvatskoj su manipulirani iz Beograda, te ogorčeno mrze državu u kojoj su rođeni i u kojoj dobro žive. Nije rijetkost, da srpski mladići u Hrvatskoj, ako vidi neki hrvatski simbol na autu ili kapi, glasno dobaci tom Hrvatu – ”je*em ti ustašku majku!” Ako već toliko mrze Hrvtsku i hrvatski narod, zašto se ne isele u Srbiju? Pravilo je: ”Svaka ptica svome jatu leti”.  Prema tomu, Srbi koji mrze Hrvatsku, neka se sele u Srbiju ili u istočnu BiH, jer znamo: Istina boli, laž ubija, a mržnja muči!

Zaključna misao

Hrvati i Srbi živjeli su zajedno, u različitim oblicima državnog režima oko 106 godina. U tom stoljeću stanovništvo se međusobno izmiješalo, bilo da su iz Srbije emigrirali u Hrvatsku, ili su se kroz miješane brakove asimilirali u hrvatsku naciju, ili su ostali četnici. Srbija je, u tom razdoblju, opljačkala hrvatsko umjetničko blago koje i danas čuva u beogradskoj galeriji. Nema ni govora da bi, kojim slučajem, Hrvatska pristala na blokadu Srbije u EU, prije nego Srbija vrati sve umjetnine koje su pokrali iz hrvatskih galerija. Najveći propust  kojeg su učinile sve hrvatske vlade, jer nisu shvatile da je bilo potrebno uspostaviti Hrvatsku pravoslavnu crkvu u RH, koja bi bila vjerska zajednica hrvatskih pravoslavaca: Srba, Makedonaca, Bugara, Rumunja i drugih ortodoksnih katolika, čiji su djedovi i očevi doselili u Hrvatsku. Da nije došlo do utemeljenja HPC-a, najodgovorniji je SPC koji je uvijek bio uz vladajući režim u Hrvatskoj, izuzev ustaškog!

Drugi i najogovorniji propust hrvatskih vlasti bio je, da su grčke crkve u Hrvatskoj, nakon sve manjeg broja grčkog stanovništva u Hrvatskoj, predali Srpskoj pravoslavnoj crkvi bez ikakvih nadoknada! Da ne govorimo o SPC-u na otok Krku, gdje su već 400 godina u vlasništvu velebnog samostana i velikog zemljište! Ovaj kratki osvrt treba poslužiti za veliku analizu o spornim odnosima Hrvatske i Srbije. Ako Srbija stvarno želi biti članica Euroske unije, među kojima postoje samo geografske granice, onda treba de facto iznijeti činjenice! O ovoj temi mogli bismo napisati magistarsku radnju, čak i doktorirati, jer ima toliko dokaza da je SPC paravan i za svetosavlje i za srboslavlje!

Rudi Tomić