Domovinski pokret: Istanbulska konvencija je zloćudna tvorba u hrvatskom društvu

Pin It

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović u petak u Slavonskom Brodu spomenuo da bi Domovinski pokret deratificirao Istanbulsku konvenciju te je kazao da je to potpuno nebitno za Hrvatsku, oglasili su se iz DP-a i rekli da je ona zloćudna tvorba u hrvatskom društvu, koju će izliječiti.

“Predsjednik Zoran Milanović u petak je pokušao relativizirati pa i minorizirati značaj Istanbulske konvencije u hrvatskom društvu. Domovinski pokret se zalaže za deratifikaciju Istanbulske konvencije jer ona nije samo nepotrebna za zaštitu žena od nasilja, nego nasilno uvodi u hrvatsko društvo pojmove i pojave koje nikad nisu postojale”, započeli su iz DP-a.

Rekli su da je za njih u Domovinskom pokretu majka majka, otac je otac, dječak je dječak i djevojčica je djevojčica. Istaknuli su kako rodovi postoje u hrvatskom jeziku, a u hrvatskom narodu postoje spolovi.

‘Dosta licemjerja’

Prokomentirali su i zaštitu žena. “Što se tiče zaštite žena od nasilja, što Istanbulska konvencija, nažalost, kako vidimo, ne jamči, pitamo ministra Davora Božinovića i njegove žandare: zašto pišu prekršajne prijave ženi žrtvi nasilja?”, upitali su. Zatim su se osvrnuli na premijera.

“Pitamo Plenkovića, kao vrsnog pravnika i zagovaratelja Istanbulske konvencije: zašto žena žrtva nasilja na sudu bude proglašena krivom za remećenje javnog reda i mira samo zato što se pokušala braniti i dobije paprenu kaznu?”, nastavili su.

Za kraj su poručili da je dosta licemjerja. “Dosta je tog licemjerja s navodnom zaštitom žena, a samo da bi se uvodila rodna ideologija u Hrvatsku. Domovinski pokret je za deratifikaciju Istanbulske konvencije jer je zloćudna tvorba u hrvatskom društvu, koju ćemo izliječiti!”

7dnevno