Mujkić: 'Možemo' i SDSS pričaju o uvažavanju i poštovanju, a ne poštuju temelje hrvatskog naroda – obitelj, vjeru i branitelje!

Pin It

Ivana Mujkić predsjednica vukovarskog ogranka Domovinskog pokreta

Iz aspekta ovog poziva na međusobno uvažavanje i poštovanje, želim pitati koliko je poštovanja prema Hrvatskoj i našem narodu pokazivao tjednik Novosti posljednjih nekoliko godina, s čijih su naslovnica vrištali naslovi koji, ne samo da vrijeđaju svakog domoljuba, nego i svakog Hrvata na osobnoj razini, izrugujući se svemu onome što predstavlja temelj hrvatskog naroda, a to su obitelj, vjera i branitelji

Zastupnica DP-a Ivana Mujkić: ''Kolegica Raukar-Gamulin je u svom govoru o Bleiburškoj komemoraciji izgovorila rečenicu koja mi je zaparala uho. Rekla je 'možete li zamisliti da njemački kancelar odaje počast njemačkim vojnicima poginulim u Drugom svjetskom ratu?'. Ako ju je to ostavilo šokiranom, voljela bih da zna da sam se isto tako ja osobno, kao i velik broj Vukovaraca, osjećala kad je stranka 'Možemo' prošle godine odlučila baciti vijenac u Dunav 17. studenog''. 

''Sukladno Zakonu o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta, počast svim poginulim žrtvama, neovisno o njihovoj nacionalnosti, odaje se 18. studenog. Stoga, ukoliko želite poštovati žrtvu, nemojte raditi paralelne procedure izvan predviđene komemoracije''.

''Imali smo priliku ovih dana u Saboru čuti i toplu priču o jedinstvu i ljubavi između hrvatskog predstavnika i srpske predstavnice na Euroviziji. Iznesene teze su me začudile, jer kolegica Jeckov, koja je o tome pričala, ima priliku svaki dan u Vukovaru raditi na tome da ona bude ta promjena u svijetu i da ovakvi primjeri ne budu izuzetak''.

''Iz aspekta ovog poziva na međusobno uvažavanje i poštovanje, želim pitati koliko je poštovanja prema Hrvatskoj i našem narodu pokazivao tjednik Novosti posljednjih nekoliko godina, s čijih su naslovnica vrištali naslovi koji, ne samo da vrijeđaju svakog domoljuba, nego i svakog Hrvata na osobnoj razini, izrugujući se svemu onome što predstavlja temelj hrvatskog naroda, a to su obitelj, vjera i branitelji''.