Zadnji komentari

‘Transrodni’ muškarac – pedofil – koji je silovao 10-godišnju kćer premješten u ženski zatvor

Pin It

muškarac

Popravni odjel koji upravlja svim državnim zatvorima za odrasle (DOC) u američkoj državi Wisconsin, smjestio je muškarca koji je silovao vlastitu kćer u ženski zatvor jer je rekao da se identificira kao žena. DOC odbija ponuditi bilo kakav uvid ili objašnjenje o tome. Savezni sudac također je presudio da će pedofilova operacija ‘promjene spola’ biti na račun poreznih obveznika Wisconsina, prenosi LifeSiteNews.

Mlađi brat je sve gledao

Evidencija zatvorenika pokazuje da je 52-godišnji Mark Campbell trenutno zatvoren u Taycheedah Correctional Institution, ženskom zatvoru u Fond du Lacu u Wisconsinu. On je registriran kao seksualni prijestupnik osuđen za prvostupanjski seksualni napad na dijete.

To dijete bila je njegova vlastita 10-godišnja kći, stoji u sudskim dokumentima. Pod Campbellovim “spolom”, Wisconsin DOC podebljano navodi “ŽENSKI”. Ministarstvo nije odgovorilo na zahtjeve The Daily Signala za komentar.

Sudski dokumenti navode da je Campbell seksualno napastvovao svoju kćer dok je njezin mlađi brat bio kod kuće, a ponekad je i ulazio u sobu dok se seksualni napad odvijao.

Sud presudio u njegovu korist 

Campbell je prvi put 2013. godine zatražio operaciju za transrodne osobe kako bi pokušao postati žena, navodi list iz Wisconsina, ali DOC je tada odbio njegov zahtjev. Godine 2016. podnio je tužbu optužujući službenike Odjela za zatvore da su bili ravnodušni prema njegovim medicinskim potrebama ne dopuštajući mu takozvanu operaciju ”promjene spola”.

Sedmi prizivni sud američkog okruga presudio je 2019. da službenici DOC-a nisu mogli predvidjeti da bi uskraćivanje takve operacije Campbellu prekršilo njegova prava.

Međutim, u prosincu 2020. savezni sudac presudio je da država Wisconsin mora Campbellu osigurati operaciju koju financiraju porezni obveznici i premjestiti ga u ženski zatvor dok čeka tu operaciju. Sudac je oslovljavao zatvorenika ženskim zamjenicama i zaključio da je predugo čekao na operaciju. Naglasio je i da treba iznad svega poštivati prava ”transrodnih” osoba. Campbell je premješten u ženski zatvor u kolovozu 2022. godine.

Republikanci su zgroženi

Republikanska zastupnica u saveznoj državi Wisconsin Janel Brandtjen rekla je u telefonskom intervjuu za The Daily Signal da smatra “nečuvenim” što su porezni obveznici bili prisiljeni platiti Campbellovu tranziciju, nazvavši Campbellovo premještanje, nepravdom prema ženskim članicama te zatvorske ustanove.

“Neshvatljivo je da se ovo nalazi u pravosudnom sustavu, da se devijanti sada mogu pretvarati da su različitog spola kako bi mogli manipulirati ženama u ženskom zatvoru”, rekla je Brandtjen, članica Državnog odbora za zatvorske kazne. ”Ovo smo, na žalost, već vidjeli u Velikoj Britaniji. Ovo vas stvarno ostavlja bez riječi”, rekla je. “Ovo je nešto odvratno.”

“Kao zakonodavci, nastojat ćemo iskoristiti svaku moguću opciju da naše zatvorenice budu sigurne i da zaustavimo ovu užasnu zlouporabu novca poreznih obveznika i zlouporabu pravosudnog sustava”, dodala je. Više od polovice zatvorenika s transidentifikacijom počinilo je seksualne zločine.

Više od polovice transrodnih muškaraca su seksualni prijestupnici

Smjernice DOC-a iz travnja 2018. navode da se “zatvorenici mogu samoidentificirati kao transrodni ili interseksualni pri prijemu ili u bilo koje drugo vrijeme tijekom zatvora”. Ako se muškarac podvrgne pokušaju operacije promjene spola kako bi izgledao kao žena, bit će smješten sa ženama.

Daily Signal je ranije izvijestio da je nešto više od polovice muškaraca smještenih u kazneno-popravnim ustanovama Wisconsina, a koji se identificiraju kao transrodne žene, osuđeno za najmanje jednu točku seksualnog napada ili seksualnog zlostavljanja.

Od 161 biološkog muškarca koji su smješteni u kazneno-popravnim ustanovama Wisconsin Department of Corrections i koji su se sami prijavili kao transrodni, 81 (50,3 posto) je osuđen za najmanje jednu točku seksualnog napada ili seksualnog zlostavljanja do kraja srpnja. Zatvorenici osuđeni za seksualne delikte mogli su počiniti kaznena djela kao što su seksualno iskorištavanje djeteta, seksualno iskorištavanje od strane terapeuta, prisilno gledanje spolnog čina, silovanje, spolni odnos bez pristanka, incest, spolni odnos s djetetom, nedolično ponašanje s djetetom, mamljenje djeteta i tako dalje.

Nije jedini slučaj

Ovo nije prva priča takve vrste. Zaklada Daily Caller News izvijestila je u travnju 2021. da je dvostruki ubojica svoje novorođenčadi zatražio premještaj u ženski zatvor u kojem je bila smještena majka njegove djece. Četrdesetšestogodišnja Jessica M. Hann, ranije poznata kao Jason Michael Hann, napravila je operaciju ”promjene spola” koju je financirala država prije nego što je prešla u Središnju kalifornijsku ustanovu za žene pod imenom “Jessica”.

Pretrage i pretresi do gola

Državni zastupnik Wisconsina Ty Bodden uveo je zakon ranije ove godine prema kojem bi ljudi koji provode pretrese zatvorenika do gola, zahtijevali da budu istog spola kao i zatvorenik osim ako se ta pretraga ne provodi “zbog hitnih okolnosti”.

Taj zakon definira spol kao “spol osobe pri rođenju, kao muško ili žensko, u skladu s različitim reproduktivnim ulogama koje se očituju spolom i anatomijom reproduktivnih organa, kromosomskom strukturom i profilima endogenih hormona”.

Seksualni predatori koriste sve kako bi zadovoljili potrebe

Bodden je za Daily Signal rekao da inspiracija za prijedlog zakona potječe iz njegovog iskustva rada u Wisconsin DOC-u, gdje je promatrao čuvare koji su bili u procesu pokušaja ”tranzicije u drugi spol”, kako pretresaju pripadnice suprotnog spola do gola.

Takve pretrage su vrlo temeljite i invazivne. Boddenovo zakonodavstvo definira pretres do gola kao “pretragu u kojoj su genitalije, stidno područje, stražnjica ili dojke osobe potpuno otkriveni i izloženi pogledu te ih najčešće osoba koja provodi pretragu dodiruje.”

Zakon koji štiti dostojanstvo osobe

“Osim u slučaju hitne okolnosti, nijedna osoba ne može izvršiti pretragu do gola nad osobom suprotnog spola”, stoji u zakonu.

“Žalosno je da smo došli do toga da u statutu moramo definirati što je ‘spol’, kada je u pitanju smještaj zatvorenika i pretres zatvorenika do svlačenja”, rekao je Bodden za The Daily Signal. ”Biološki muškarci ne bi smjeli vršiti pretrese žena do gola, kao što ni biološki muškarci ne bi smjeli biti smješteni sa zatvorenicama, i obrnuto. Ovo je nešto što nalaže zdrav razum.”

DOC nije odgovorio na zahtjev The Daily Signala za komentarom o muškarcima koji se identificiraju kao žene i koji obavljaju pretrese zatvorenica do skidanja.

narod.hr