Zadnji komentari

Mamine maze, ljenčine i vucibatine ne bi u vojnike....

Pin It

Datoteka:Hrvatska vojska odlučnim korakom stupa.jpg – Wikipedija

I dalje polemike oko služenja Domovini kroz osposobljavanje za vojničko zvanje. I dalje neki kratke pameti i pamćenja ne razumiju koje su sve kvalitete društva koje ima sustav koji civila pretvara u vojnika. I dalje ne vide benifite te obuke.

Nije u pitanju samo oružje i rat. U pitanju je stanje svijesti, odnos prema drugom čovjeku, prema radu, prema dužnosti i obvezama, prema odgovornosti. Odnos prema samome sebi u konačnici u odnosu na svijet oko sebe i sve nedaće i opasnosti koje su u tom svijetu.

Ne shvaćaju oni kratke pameti da ako imaš stanovništvo osposobljeno za rat, ta osposobljenost i broj osposobljenih je jamstvo dugoročnijem miru i slobodi. Danas ne razumiju a nekad su se kleli u drugu Titu i trčali u vojnike. Valjda im smeta samo u Hrvatskoj biti vojnikom.

Svi standardi koji se koriste u civilnom svijetu ponajprije su došli iz vojnih znanja i vještina. Svi.

Menadžment, Upravljanje osobljem, Upravljanje kriznim situacijama, Metode i rasporedi rada, ljudstva i tehnike , Tehnologije u građevini, čak i Procesori koji obrađuju ovaj tekst osmišljeni su od strane vojnih stručnjaka...Pay pal pa čak i Internet Ako ne vjerujete pročitajte, googlajte. Pročitajte knjigu: Start-up nacija - Tajna izraelskog ekonomskog čuda.

Jedan kratki citat: Zavirit ćemo nakratko i na dva druga područja i odgovoriti zašto američka industrija inovacija, za razliku od prakse u izraelskom gospodarstvu, nije bolje iskoristila prednost poduzetničkog talenta što ga je ponudila vojna izobrazba i iskustvo.

Biti vojnikom. Obučenim i osposobljenim vojnikom ne znači samo znati upotrijebiti pušku ili samokres. Ponajprije to znači upotrijebiti svoj mozak i tijelo na načine na koje kao civil niste mogli niti zamisliti da je moguće.

Što mislite zašto su Hrvati toliko cijenjeni kao vojnici, što mislite zašto su Hrvati toliko dobri u timskim i momčadskim sportovima. Zato što nam je to u genima. Vojničkim genima predanim od naših predaka...Toliko od mene po toj temi.

Vidljivo je iz svega kako su protiv vojničkog osposobljavanja upravo oni najgori među nama Hrvatima , čije guzice na kraju moraju obraniti oni najbolji među nama.

Najbolji ginu za one prosječne i nedovoljno dobro, najgore i najnesposobnije. Tako je bilo i u vrijeme kad smo mi za guzice roditelja ovih protivnika Hrvatske vojske ratovali devedesetih.

Ne shvaća čeljad bijedna da nije bilo nas vojnika ni oni se ne bi bili

rodili...

Da bi jedna država bila ekonomski, politički i u svakom drugom smislu uspješna, u njenim strukturama ne smiju vladati i upravljati oni koji oj nisu spremni služiti. Ponaprije vojnički služiti.

Hrvatska je neuspješna u svemu jer kod nje je upravo zato što njome ravnaju, upravljaju oni koji joj nisu služili. Ponajprije Vojnčki služili.

U vojsci prvo učiš slijediti da bi kasnije znao voditi, prvo učiš služiti kako bi kasnije znao vladati.

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda

ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček e.m

emeritus miles