HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Ostaje sumnja kako je Plenković kupio avione od Francuza za moguću političku podršku samom sebi. To ćemo lako provjeriti u EU dvorskim igrama koje dolaze…

Nikada mi nije bilo do kraja jasno što uljuđenije dijelove Hrvatske tako neodoljivo privlači Balkanu, dok su hrvatski krajevi Balkanu geografski, pa čak i kulturološki bliži kudikamo Balkanu neskloniji.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi

Jučer i danas Domovinski pokret obavio je prvi krug pregovora o sastavljanju Hrvatske vlade. Pregovarali smo sa SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om. 

NEKA NAŠ GLAS ODJEKUJE EUROPSKIM DVORANAMA KAKO BISMO ZAŠTITILI NACIONALNE INTERESE REPUBLIKE HRVATSKE!

Predsjednik Domovinskog pokreta, treće političke stranke u Hrvatskoj, i nositelj liste Domovinskog pokreta za Europski parlament, Ivan Penava jučer je održao konferenciju za medije uoči predaje kandidacijske liste. 

Od 2015. intenzivno se na ozemlje Hrvata vrši invazija kriminalaca i terorista iz Afrike i Azije. Umotani u celofan stvarno potrebitih nepočutnici ulaze u RH i EU, u biti bez provjere i kontrole. Britanija je odlučila tome stati na kraj …

Time se ponajprije jača pozicija predstavnika srpske manjine, odnosno SDSS-a i Pupovca osobno, koji su u proteklih nekoliko godina uspjeli nametnuti tu zamisao, a s njome i svoju političku dominaciju svim predstavnicima manjina.

Grmoja: Nećemo podržati SDP niti bilo kakvu lijevu vladu

Most i Domovinski pokret razgovore imaju danas poslijepodne – najavio je Nikola Grmoja. Istaknuo je i kako s SDP-om neće, a neće ni poduprijeti bilo kakvu lijevu vladu.

Hrvatska je u posljednjih 15 godina prema zadnjem popisu izgubila čak 9,25 posto stanovnika. U našoj državi prema zadnjem popisu živi 3,88 milijuna ljudi – gotovo 400 tisuća manje. Slikovito kao da su nam nestala dva Splita.

Naravno da postoje crvene linije i da ne treba pristajati na trule kompromise, ali politika je umijeće mogućeg. Neozbiljno je pred izbore odbijati zajedništvo, a onda poslije izbora nuditi sastavljanje frankenštajske Vlade uz pomoć Možemo!, kako to sada čini Most.

Iako je Plenković opovrgnuo tvrdnje oporbe da se tu radi o "bijegu u Bruxelles" nemoguće je ne primijetiti da bi taj "bijeg" za premijera bio izuzetno unosno. Naime, Plenković trenutno, prema podacima iz imovinske kartice, zarađuje 3.262,83 eura, dok je plaća Ursule von der Leyen oko 27.000 eura.

Tko na tvrdoj stini svoju povist piše 4.dio

Pin It

 Related image

I KAZAHSTAN UVODI LATINICU…

A VI BISTE  NAM UTRPALI ĆIRILICU.

–Ali, reci mi, onako iskreno, što ti misliš-a ja to ne mogu nikako dokučiti - kako je, uopće,  u Jugoslaviji, mala Slovenija mogla i uspjela čuvati i očuvati svoj jezik?  

–A kako? Lijepo, moja Monika!!! Izborila se!!! Donijela i provodila zakone. Jer, svatko onaj tko je želio živjeti i raditi u Sloveniji, morao je punih šest mjeseci učiti slovenski. A nakon toga, još i  položiti, usmeni i pismeni ispit. 

    Eto, draga moja! Vidiš  li, sada, kako se to radi? Kako se voli svoj narod i kako se čuva opstojnost i samobitnost svoga naroda. A mora se i priznati… Slovenci su oduvijek  imali političare  koji su to znali i umjeli. 

 „ Zaista, koju mi drugu kuću imamo osim jezika? U kojoj kući smo više svoji, više na svome, nego u domu koji svoje riječi čuva?“, rekao je, nekada davno, davno jedan veliki državnik i mislilac.

        Zato, drugovi „naši“ i njihovi, okanite se jalova posla. Radite ono što najbolje znadete, ako išta i  znadete, a hrvatski jezik ostavite Hrvatima i pravim hrvatskim  (a ne uvoznim) jezikoslovcima.

Možete vi prosipati pamet i „znanje“ onima koji o tome pojma nemaju, onima koji slušajući svakodnevni govor u komunikaciji na srpskom, bosanskom, crnogorskom jeziku, pomisle  kako vi, zaista, imate pravo, ali kada se zaviri i zagrebe  malo dublje, onda se tek vidi koliko su vaše rabote zaplotničke i prljave.

Zato, ne gnjavite nas više!!!

„Ali, mi se moramo pripremiti za NAŠ regijon!“- viču i kliču jugovići. 

„Ali, mi moramo sve te riječi  i drugima nametnuti!  

 Kako ćemo, inače, napredovati? Kako ćemo pratiti evropski program na evropskoj RTL TV? Kako ćemo uživati u bosanskom akcentu a srpskom izričaju Lepe Brene?  Na   HRVATSKOJ nacionalnoj RTL  TV postaji?

A tek, kako će nam se djeca  snalaziti u regijonu i „Evropi bez granica“,  „razumeti “ i uživati , opet na toj istoj TV postaji,  u njihovim bratskim, vrhunskim i netitlovanim crtićima, filmovima i serijama? 

PA, ANTIFA DRUGOVI, NE ĆE VAM  TO  PROĆI!!! NE!!! 

Pedeset ste nas dugih godina filovali lažima i izmišljotinama… Pedeset ste nam dugih godina ispirali mozak… 

Dosta nam je više vaše jugofilije!!! Ostavite, konačno, mrtvu vam Jugu, neka  joj se lešina zauvijek i konačno raspadne. I prestanite ju silom nametati i vaditi- iz krvi i blata -kojeg je ostavila iza sebe.  

Pa,  ako vam se ne sviđa naš Hrvatski i naša Hrvatska, uprtite svoju jugonasljedbu i kud koji mili moji. A nama ne trujte zrak svojim nebulozama. I ne puštajte maglu… Jer, ova vaša rabota, ne će nam nikada zamagliti…istinu o vama i vašoj prošlosti.

„Deklaracija je dobro došla! Vidjet će se tko je tko a tko je NITKO!“, kažu forumaši.

U ZNAKU BRATSTVA I JEDINSTVA

Nažalost, nije ni ovo počelo od jučer. Radi se o nastavku kampanje koju je prije nekoliko godina  pokrenula Snježana Kordić, navodno uvažena jezikoslovka, s međunarodnim ugledom, koja, s vremena na vrijeme, gostuje i u Hrvatskoj.  Ali, nakon svakog njenog boravka u Lijepoj Našoj, voda nam ostaje zamućena … i za kušanje  i za piće.

Kaže tako mudra Kordićka, čistim srpskim, hrvatskim,bosanskim i crnogorskim jezikom: ”Najvažnija etapa rada na Deklaraciji odigrala se u Zagrebu, na sastanku proširenog odbora eksperata“. 

A  tamo, sve ekspert do eksperta.  Od veleumne Rudanice do još veleumnijeg nam i dragog, Drage Pilsela.

S ONU STRANU RAZUMA

I bi deklaracija. A odjek  fantastičan……. Sarajevo u ekstazi. Dvorana dupke puna. Atmosfera svečana. Sve u znaku bratstva i jedinstva. 

A uz svaki govor i uz svako predstavljanje,  buran… MUK. 

I jedva nešto više od desetak slušatelja. Valjda, vozači i rodbina nazočnih predavača.

    Sarajevo je stvarno spremno za zajedništvo, za zajednički jezik i bratski mu izričaj. 

–A takav bi odjek, po mom mišljenju, trebao biti svugdje. Kako u Sarajevu, tako u Zagrebu i Podgorici.  

–Pa, naravno! Tako bi trebalo biti. Dovoljno je, moja  Monika,  vidjeti potpisnike ili pročitati sve njihove mudre izjave pa da ti se  sve smuči. 

Eno se oglasila i pridružila svome jatu i  vrla Rudanica, kojoj se, izgleda mi, i ovaj put pokvarila ruda, pa je otpustila kočnice i namjerno skrenula u istočne vode. 

Što je prirodno, prirodno je… Kaj, ne!? Ali, nisu prirodne njene izjave. 

Kaže naša vrla Rudanica kako jedva čeka vidjeti Hrvatsku u plamenu.

–Pa, je li ti sada sve malo jasnije? Vidiš li sada kamo bi nas vodila „umna i svestrana, uz to i potencijalna piromanka, naša vedra Vedrana? Ta nam, s puno vedrine i optimizma, nudi zajedničku budućnost i zajednički nam jezik. I vedro poručuje“O, kako je bilo krasno i prekrasno kad su se Hrvatskom valjale horde četnika. Neki su bili stari sedam, neki sedamdeset i sedam ali smo, MI HRVATI, MI HRVATI, znali kome treba sprašiti hrvatski metak u četničko čelo“.

 - Pa tko se, onda, reci ti meni, dovoljno mudar i pametan, usudi ne pomisliti, ne poželjeti i ne biti, u nečem takvom i zajedničkom…“na ovim prostorima“???

nastavlja se...

 

Vera Primorac

Login Form