Zvonimir R. Došen: Ateistički blagdan

Pin It

Sud u Floridi odredio nadnevak ateističkog “uskrsa”

U svim zemljama u kojima se govori engleski svi blagdani ili praznici zovu se holiday .Rieč holiday je spojena od dvije rieči iz starog engleskog riečnika , holy ( sveti) i day (dan), znači - sveti dan.

Kako nam je svima poznato, danas su u našem “modernom društvu”  perverzije svih mogućih vrsta koje u ljudskome družtvu raztaču sve ono što se tisućama godina zvalo moralom, uljudbom, dostojanstvom i svetinjom ne samo “thing to do”, nego su, kao napr. u današnjoj Hrvatskoj, priznate kao ideje i aktivnosti “naprednih slojeva modernog društva”. 

Uz tzv. gay, lezbijan, transrodnei sam vrag zna kakve sve druge aktiviste, ateisti  su jedna od najaktivnijih i najgrlatijih grupa koje mrze sve ono što je za čovjeka od njegova postanka bilo normalno i humano, sve ono u čemu se  čovjek razlikuje od životinja. U mnogim zemljama, kao napr. u današnjoj Hrvatskoj, te grupenositelja novoga“naprednog”  neoateističkog pokreta ne samo da imaju podržku crvenih liberala (neojugoslavena) na vlasti, nego su zakonom zaštićene poput riedkih izumirućih vrsta egzotičnih životinja. 

Ipak, Bogu hvala, na ovome našem pokvarenom svietu ima još ljudi koji su, držeći se one poslovice - slabi se pokoravaju svim zakonima, a jaki ih mienjaju.

Prije nekoliko godina u američkoj državi Floridi jedan je ateist poveo sudsku parnicu u svezi s dolazećim blagdanima Uskrsa i Passovera.  Uzeo je odvjetnika koji je podigao tužbu u kojoj je stajalo da slavljenjem Uskrsa i Passovera, kršćani i Židovi čine diskriminaciju i nepravdu ateistima, koji nemaju jedan takav priznati blagdan.  

Sudac  je mirno saslušao odvjetnikovo izlaganje, a onda je lupio svojim batom (gavelom) i, bez ikakvog razglabanja, povišenim glasom rekao :“Case dismissed !” (Tužba odbijena).

Odvjetnik  se odmah uzprotivio, ustao se i rekao. “ Časni sude, kako Vi možete odbiti ovu tužbu? Kršćani imaju Uskrs i druge blagdane. Židovi imaju Passover, Jom Kipur i Hanuku, a moj klijent i drugi ateisti nemaju takvih blagdana!”                     

Sudac se  pognuo  prema odvjetniku i rekao mu: “ Ali vi imate svoj blagdan! Vi i vaš klijent, gospodine odvjetniče, ste očajno neuki.”

Odvjetnik je na to rekao: “ Časni sude, nama nije poznato nikakvo održavanje blagdana za ateiste”.  Na to je sudac odgovorio: “Kalendar kaže da je 1. travnja dan budala. Psalm 14:1 kaže - Budala kaže u svome srcu, da ne postoji Bog.

Zato, mišljenje je ovoga suda, da ako Vaš klijent kaže da nema Boga, onda je on obična budala.  Stoga, 1. travnja je njegov blagdan!  - Proces završen !”

Za Dom Spremni!

Zvonimir R. Došen