HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Sedmero mrtvih u ruskom napadu dronovima na Harkov | Rat u Ukrajini Vijesti  | Al Jazeera

Putin je odlučio pojačati obrambeni resor kako promjenama unutar samog MO, tako i u svom najužem timu, gdje je danas uz sebe postavio i svog najodanijeg suradnika Nikolaja Patruševa. Istodobno imenovanje sposobnog tehnokrata Andreja Belousova za ministra obrane trebalo bi, prema Putinovoj zamisli, jamčiti brzu uspostavu reda i jasnu viziju budućnosti razvoja ruskih oružanih snaga i provedbu iste u djelo

“Novosti” su ogorčene činjenicom da su HDZ i DP postigli dogovor oko formiranje većine i raspodjele resora. Vijest je to koja je odjeknula prije nekoliko dana, ali nije svima sjela. Ivica Đikić ipak nalazi moguće “opravdanje” za Andreja Plenkovića oko odricanja SDSS-a, i traži tračak nade ako se ne dogodi da Plenković ne ode u Bruxelles, kako se već duže nagađa.

Nemo from Switzerland: "The Code has unlocked me musically"

Gledajući prijenos izbora pjesme na Eurosongu iz Malmöa, gledajući tu "naprednu" elitu, napušenu i našmrkanu, sjetih se jedne stare filmske komedije sa zgodnim naslovom "Rusi dolaze". Uz malo mašte zamišljam Ruse kako dolaze, a EU mladići trepere u kratkim haljinicama. Svi ni muško, ni žensko. Prvi se javlja za ići na bojišnicu naš Nemo… itd.

Nije osobito originalno prognozirati da buduća HDZ-DP-ova vlada ima i dobitničku i gubitničku perspektivu. To bi čak i Pitija pogodila. Nešto je složenije prešaltati se iz natjecateljskoga, visokonaponskog moda izborne kampanje, u kojem se topovima puca po komarcima, a slonovi se valjaju po staklarnicama, u pragmatični mod upravljanja državom.

U jednom od prethodnih članaka pokazano je kako i židovski Istraživački i dokumentacijski centar CENDO preko publikacija kao što su „Baza podataka Istraživačkog i dokumentacijskog centra CENDO – Korekcije i dopune“ (2021.), čija je autorica Melita Švob i koja sadrži puno podataka kao i njezina knjiga „Židovi u Hrvatskoj – Židovske zajednice“ (2004.)

Svedočenja o stravičnim zločinima partizana: Ovo su pletenice živih  zakopanih hrvatskih djevojaka

Nikada oprostiti, nikada zaboraviti!

“…..Amo mama doma! Amo mama doma! - trgne me iz misli plačući glas djeteta u naručju matere. Tko bi pitao što misli i osjeća stotina tisuća duša naokolo. U ovim su očima tuge i brige: Istre, Dalmacije, Hercegovine, Bosne, Like, Slavonije, Vojvodine, Međimurja, Zagorja - ciele Hrvatske.

Srbi su sa  svojim SRPSKIM SVETOM, agresivnom i zločinačkom velikosrpsko-svetosavskom politikom krivci za sve sukobe i stradanja srpskog i nesrpskih naroda u njihovu susjedstvu. Oni neće  nikada  priznati  krivicu ni preuzeti odgovornost!

RASPAD EU U 2016? Od sudbine Evrope zavisi ceo svet

Dovoljno je napomenuti da više od 70 posto zakona koje donese Europski parlament postaju dio hrvatskoga zakonodavstva i utječu neposredno na život građana. Osim toga, nije svejedno tko će Hrvatsku zastupati u Europskom parlamentu u možda i presudnim godinama u kojima će se odlučivati o budućnosti Staroga kontinenta.

U nekoć poznatom hrvatskom emigrantskom glasilu „Nova Hrvatska”, u broju 9, 6. – 20. svibnja 1984. objavljen je članak koji ovdje u cijelosti donosimo da bismo podsjetili one koji slave partizanske „podvige” i niječu pokolje što su ih Tito i njegovi „osloboditelji” počinili tijekom i nakon Drugoga svjetskoga rata.

Bartulica o Vladi: Imamo formu, a sada moramo ispregovarati sadržaj -  DubrovnikNet

Saborski zastupnik DP-a Stjepo Bartulica održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao postignuti sporazum o sastavljanju Vlade. Pozdravio je sporazum, jer, kako je naveo, postoji zadovoljena forma o tome kako će izgledati većina.

Opasnosti izmjene i dopune Zakona o smanjenju mirovina po posebnim propisima

Pin It

Poštovani ministre hrvatskih branitelja, u ime cjelokupne umirovljene braniteljske i stradalničke populacije, molimo Vas da svojim neospornim autoritetom i zalaganjem u Vladi, u postupku donošenja konačnog "prijedloga" Izmjena i dopuna Zakona o smanjenju mirovina po posebnim propisima utječete da se prilikom definiranja povrata smanjenja odrede za to konačni i definirani rokovi.

Dana  13. prosinca. 2016. godine, objavljeno je zaključenje savjetovanja na temu izmjena i dopuna Zakona o smanjenju mirovina po posebnim propisima, gdje nisu definirani rokovi i postotci povrata smanjenih mirovinskih primanja u vremenu od 2018. do 2020. godine, već je isto definirano riječima: "Predloženom izmjenom zakonske odredbe u skladu s gospodarskim mogućnostima postupno prestaje primjena odredbi o smanjenju mirovina iz članka 6.a ovog zakona počevši od 2018 godine", a što u svojoj naravi stvara osnovani dojam unaprijed planirane političke manipulacije i mogućnost nove prijevare naše populacije

U postupku javnog savjetovanja, svi prijedlozi od strane „Čuvara Domovine“ na tu temu,  odbijeni su, što i ne začuđuje.

Naš prijedlog i molba Vama kao ministru hrvatskih branitelja, da bi taj prijedlog „Izmjene i dopune zakona o smanjenju mirovina po posebnim propisima“ u dijelu produženja rokova povrata smanjenih mirovinskih primanja imao zakonsko uporište, je da se povrat smanjenih mirovina definira datumima ili postotcima  BDP-a, kao što je to ustaljena praksa sa svim Zakonskim rješenjima u kojima se nešto mijenja ili privremeno stavlja van snage.

Naš prijedlog glasi:

Od 01. siječnja 2018. godine vraća se 3.33% smanjenih mirovinskih primanja.

Od 01. siječnja 2019. godine vraća se 3.33 % smanjenih mirovinskih primanja.

Od 01. siječnja 2020. godine vraća se 3.33 % smanjenih mirovinskih primanja.

Definirani i jasni rokovi, Vašoj Vladi daju legitimitet da prema hrvatskim stradalnicima nastupa pošteno, u dobroj namjeri i bez sumnje u mogućnost političkih manipulacija, a hrvatskim stradalnicima daje jasne i konkretne podatke kada i pod kojim uvjetima mogu očekivati povrat smanjenih mirovina.

U prilogu Vam dostavljamo izvješće o zaključenoj raspravi na temu: Izmjene i dopune Zakona o smanjenju mirovina po posebnim propisima, te Vas molimo da svojim neospornim utjecajem omogućite da gore navedeno uđe u prijedloge te time osigurate toliko potrebno dostojanstvo i materijalnu sigurnost hrvatskim stradalnicima koje zastupate.    

 

 U vjeri razumijevanja i s poštovanjem, 

 

 

Autori i potpisnici u ime

HVR ČUVARI DOMOVINE

 

Mario Maks Slaviček v.r.

Renato Šelj v.r.    

Guido Hornik v.r.  

Login Form