HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

5 Bold Leadership Qualities of Dwight D. Eisenhower (Updated) - Addison  Leadership Group, INC.

 “It is a pity we could not kill more Germans!” (Šteta što nismo mogli ubiti više Niemaca), izjavio je poslie završetka rata 1945.  general Dwight  D. Eisenhower, biesni mrzitelj naroda iz kojega je potekao.

Pobjednika nitko neće pitati je li rekao istinu. - Adolf Hitler

Oni su odraz ustrajne 30 -godišnje politike IDS-a, u ponekada otvorenoj, a ponekada podzemnoj borbi protiv države Hrvatske.

Čelnici općine Tinjan iz duboke mržnje prema Hrvatima i državi Hrvatskoj  ne dopuštaju ni obilježavanje, ni  sjećanje na žrtve njihove jugo-titoističke ideologije.

Tomislav Karamarko nam nije predstavljao ništa posebno' - tportal

Iza nas su parlamentarni i europarlamentarni izbori, a u iščekivanju smo objava kandidatura za Predsjednika RH. Drugim riječima, u iščekivanju smo odluka trenutno dvojice najmoćnijih političara u RH, jer Zoran Milanović ima legitimitet od milijun glasova sa posljednjih predsjedničkih izbora RH, a Andrej Plenković sastavio je Vladu RH po treći put u nizu.

Miroljub je u Vojniću natukao oko tri promila do ručka pa pomislio da je ’91. i krenuo autom gaziti ustaše na biciklijadi koju je organizirala udruga veterana 110. karlovačke brigade. Svjedoci kažu da je nešto pijano mrmljao o kockicama i ustašama, ali policija to nije čula pa Miroljub za sad nije prijavljen za zločin iz mržnje. Što bi svakako bio, bez minute dvoumljenja, da nije Miroljub, nego Tomislav ili Ante

Kamala Harris is a very weird person

Otkako je prošlog četvrtka održana prva predsjednička debata između Bidena i Trumpa ne prestaju spekulacije o tome kako je ovaj “rani” termin za debatu namjerno izabran kako bi se Bidena prije konvencije izbacilo iz utrke.

Penava: 'Ako ne bude dogovora, otvoreni smo za nove izbore' | Telegram.hr

„Domovinski pokret ostao je na onim stavovima i vrijednostima koje je zastupao prije izbora. S koalicijskim partnerima u Vladi dogovorili smo da rodna ideologija ne može biti dio koncepta na kojemu se bazira vladajuća koalicija“, rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Peternel o prijedlogu da Mirela Čavajda bude Zagrepčanku godine: "To je  ideološka provokacija"

Godinama nam tumače da smo ludi, da smo teoretičari zavjere, da rodna ideologija ne postoji i da je to plod naše mašte. Sada pak žele studirati nešto što ne postoji

SmartSign “STOP” MUTCD Sign | 18" 3M High Intensity Grade Reflective  Aluminum,White on Red,X-R1-1-HI-STOP-18-M1 : Amazon.ca: Industrial &  Scientific

Dopuštanje Crnoj Gori, koja i dalje ne vraća Hrvatskoj ukradeni brod, i Srbiji da uđu u EU bez da se jasno odreknu velikosrpskog naslijeđa predstavljalo bi izdajnički akt hrvatske politike. Jer, kao što je svojedobno poručio kardinal Franjo Kuharić: „Ima istina od koji se ne može i ne smije odstupiti, ima granica na kojima se mora. stati, ima položaja sa kojih se ne smije uzmicati“.

Povjesničar Tihomir Rajčić sinoć je  u Hrvatskome domu u Splitu održao  javnu prezentaciju tužbe protiv Srbije za izazivanje Prvog svjetskog rata.

Mađarska razmatra mogućnost povlačenja iz Međunarodnog kaznenog suda (ICC). Premijer Viktor Orban naložio je trojici ministara da “ispitaju kakve bi posljedice mogle biti u slučaju povlačenja Mađarske iz članstva” u ICC-u, piše portal 24.HU.

Šok s TV-a

Pin It

HAKOM uklanja smetnje digitalnog TV signala u Istri - Poslovni dnevnik

Zadnjih nekoliko godina izbjegavam nove filmove. One holivudske pogotovo. Znam da je pitanje minute kad će mi prodati produkte svoje kulturne i antropološke revolucije (ako takvo što uopće postoji). Pogledam ja i nove, nije da ne. Gledala sam i Barbie (!), no naprosto mi se ne da jer mi umjesto bezazlene zabave serviraju muda pod bubrege.

Od ‘identitetskog’ meta jezika, feminističkih floskuletina, zelenih budalaština, povijesnih ličnosti koje mijenjaju rasu i spol…Sve je to već dulje vrijeme dio pop kulture – filmske, glazbene…

Nisu ga lišeni ni animirani hitovi za djecu. Nisam jednom prije odlaska u kino sa svojom osmogodišnjakinjom ukucala u tražilicu ime filma koji mislimo gledati u kombinaciji s izrazom ‘woke’ da vidim što će mi slubliminalno ili nešto očitije probati uvaliti ovaj put.

Dođe vam to k’o sluđene majke koje čitaju deklaracije na svakom prehrambenom proizvodu ne bi li djetetu za ručak slučajno servirale kakav suspektni aditiv. Ovo je isto, samo nije tijelo u pitanju, već nešto puno bitnije.

Ok, mogu biti fundamentalist pa uopće ne voditi dijete u kino i bojkotirati takve proizvode, no strah me kontraefekta.

Ovako mi to sve lijepo pogledamo, no onda o tome i razgovaramo.

Šok šokova

Kako preodgoja i preoblikovanja društva nisu lišeni ni crtići, još su manje ostali žanrovi. Kad sam nekidan gledala na TV-u filmski hit, napeti triler tamo negdje iz druge polovice 90-ih sa samim teškašima od glumaca, skoro sam doživjela šok.

Legendarna holivudska glumica izgovara sljedeće:

Dijete treba oba roditelja. To je jedan od razloga zašto je brak svetinja.

Molim!?

Možete li zamisliti film snimljen u zadnjih pet godina s takvom rečenicom. Jasnom kao dan?!

U nevjerici se muž i ja pogledamo: Pa je li ovo moguće?

Ova rečenica zvučala je kao romantični epitaf nekim prošlim vremenima. Vremenima kad su djeci trebala oba roditelja i kad je brak bio svetinja. Pa i u Hollywoodu.

A prošlo je samo 20-30 godina. Dovoljno da se unište kompletni stupovi društva.

Da djeca odrastaju bez očeva ili s onima čija je očinska uloga potpuno anulirana.

Da je otac odavno izbačen iz jednadžbe koju nam ova kulturna revolucija, a nipošto evolucija, servira.

Da je brak svetinja?! Kako retrogradno, a?

Umjesto toga, kao novi trend imamo jednoroditeljske obitelji. Pa tzv. dugine obitelji, pa potenciranje životnog stila bez djece. Ili onog u kojima djecu mijenjaju mačke i psi.

Ili uopće nemamo obitelji jer ta je riječ u svoj punini, ne onakva karikaturalna kakve su ‘obitelji’ ranije navedene, posljednji bastion svijeta koji je sažet u rečenici: ”Dijete treba oba roditelja. To je jedan od razloga zašto je brak svetinja”.

Dok srljamo u kulturnu, duhovnu i antropološku propast, teško je smo uzeti kokice i mirno promatrati.

Nema kapitulacije, iako se svojski trude doprijeti upravo do najmlađih. Nuklearna obitelj može, baš kao i u režimu u kojem smo ranije živjeli, ostati ili postati sigurno mjesto. Mjesto u kojem se priča o stvarima o kojima se ne priča u školi ili na radnom mjestu. Mjesto u kojem se njeguju vrijednosti koje je svijet otpisao.

Gdje naći alternativce?

Pa makar bili neprilagođeni, makar bili alternativci, gerilci i vrlo, vrlo subverzivni.

Jer oni koji su se kitili donedavno upravo ovim pridjevima postali su kulturna i društvena elita. Pogledajte sadržaj Subversive festivala i bit će vam jasno da je njihova subverzija polučila popriličan uspjeh i da se ne može više nazivati subverzivnom iako serviraju isključivo kulturnu i društvenu kloaku.

Pogotovo uz institucionalnu i financijsku podršku struktura vlasti.

To vam dođe na isto kao i s punkerima. Bunt protiv establišmenta one preživjele pretvorio je u establišment.

Ako mi ne vjerujete, pogledajte samo bračni par Kekin.

Alternativce današnjem ‘ispravnom’ načinu života možete pak tražiti na Hodovima za život, Antunovskom hodu mladih, na Progledaj srcem…

Ne u Močvari kao nekad. Tamo možete naći pola gradske vlasti. Nipošto alternativce.

narod.hr

Login Form