Uzela je tvrtku Todoriću, sada želi i Vujnovcu

Pin It

Podravka je u petak putem Zagrebačke burze izvijestila da je dostavila obvezujuću ponudu za kupnju poslovnih udjela u poljoprivrednim društvima Fortenova grupe.

"Podravka će pravovremeno obavijestiti javnost o odgovoru Fortenova grupe", navodi se u obavijesti Podravke. U poslovnom području poljoprivrede Fortenova grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik. Fortenova grupa je 28. ožujka izvijestila kako je pozvala odabrane ponuđače na nastavak sudjelovanja u procesu potencijalne prodaje poslovnog područja poljoprivrede. 

Fortenova grupa je također izvijestila da su neobvezujuće ponude pokazale velik interes za preuzimanje njezinih poljoprivrednih kompanija. Iz Fortenove su tada naveli kako su nakon primitka niza neobvezujućih ponuda za preuzimanje poslovnog područja poljoprivrede i dodatnih razgovora s ponuđačima, odlučili nastaviti sa sljedećom fazom postupka potencijalne prodaje.

Naime, iz Fortenove su naveli kako su pozivom određenom broju odabranih ponuđača na nastavak sudjelovanja u procesu obavljanjem dubinskog snimanja poslovanja odlučili nastaviti sa sljedećom fazom postupka potencijalne prodaje. Proces ispitivanja interesa, kao su naveli, započeo je slanjem informativnog materijala na adrese potencijalno zainteresiranih kupaca.

Kada završi proces dubinskog snimanja, donijet će odluku

Test tržišta je kroz neobvezujuće ponude pokazao postojanje velikog interesa za preuzimanje kompanija iz poslovnog područja poljoprivreda. Riječ je o poljoprivrednom poslovanju koje je značajno u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Hrvatskoj i u koje je Fortenova grupa proteklih godina znatno ulagala.

Time je Fortenova grupa podignula njegovu ukupnu vrijednost. Kada je riječ o postupku odabira strateškog partnera, on će, kao i u slučaju prodaje poslovnog područja zamrznuta hrana, biti usmjeren na one koji će osim plaćanja fer cijene dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti, istaknuli su tada iz Fortenova grupe.

Istaknuli su da će se tako dati maksimalan doprinos i tradiciji poljoprivredne proizvodnje. Iz Podravke su tada izvijestili da su pristupili procesu dubinskog snimanja u postupku prodaje poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe te da će tek po završetku procesa dubinskog snimanja donijeti odluku o potencijalnom podnošenju obvezujuće ponude. Podsjetimo, predsjednica Uprave Martina Dalić bivša je potpredsjednica vlade koja je dala ostavku nakon izbijanja afere Borg.

direktno.hr