Dva Plenkovićeva zakona kojima se Hrvatska pretvara u Sjevernu Koreju

Pin It

Ovih dana, Vlada Bruxelles-četnici-jugovići-ucjenjeni-lopovi-kompanija najavila je osnivanje povjerenstava koja bi trebala poraditi na novim zakonima koji se spremaju. Po običaju, ne piše nam se dobro. Dovoljno se sjetiti što nam je donijelo prošlo Plenkijevo povjerenstvo, ono za suočavanje s prošlošću. Pomelo je pod tepih komunističke i antifašističke zločine, debelo zaštitilo zločinačku zvijezdu petokraku i zabranilo ZDS pod kojim su naši dečki i cure branili Hrvatsku od te iste petokrake.

Ova povjerenstva mogu biti samo gora od onog prethodnog, i to zato što je odluka prošlog povjerenstva glatko prošla. Pa onda može udariti još jače po narodu.

Prvi je Zakon o referendumu, a nakon što su Hrvatima ukrali eto već treći i četvrti referendum u nizu za koji je prikupljeno dovoljno potpisa, nije teško zamisliti zašto je Plenki zaključio kako se o referendumu pod hitno mora donijeti zakon. Onakav kakav njemu paše, naravno.

Prodavanje magle o tome kako će novi zakon bolje regulirati referendume i referendumska pitanja čak ovaj put nije ni doseglo uobičajenu razinu. Vjerojatno je Plenki shvatio kako može raditi što hoće, jer se nitko ne buni i nikoga nema na ulicama, pa koristi trenutke u kojima je takoreći bez oporbe kako bi zacementirao svaki vid svog protuhrvatskog djelovanja.

Naravno kako je njihov Zakon o referendumu usmjeren samo prema jednoj stvari: Otežati referendume i ograničiti pitanja koja se u njemu mogu postaviti. 

Pa će nam se tako dogoditi da ćemo na referendumu moći donositi odluke o tome koliko litara mljeka možemo kupiti ili koliko puta ići na wc, ali niti jedno jedino bitno pitanje neće biti prepušteno narodu na odlučivanje.

Imamo Plenkija, što će nam slobodna volja? 

On je tu da misli za nas, odlučuje za nas i odredjuje nam kako ćemo živjeti. 

Time će se narodu oduzeti svako pravo odlučivanja o pitanjima same države, vlade, ili bilo čega drugog što bi moglo ugroziti ove na vlasti.

Zbogom ostaci demokracije, nakon Plenkijevih zakona nećete više stanovati u Hrvatskoj.

Drugi najavljeni zakon oduzet će pak Hrvatima svaku mogućnost da nešto kritiziraju, na nešto se žale ili govore o lošim stvarima koje se dogadjaju.

Riječ je o tzv donošenju zakona o 'nedopuštenom ponašanju na internetu', a sam naziv govori dovoljno sam za sebe.

Što bi to trebalo biti nedopušteno ponašanje, kritiziranje Vlade? Iznošenje prljavog veša, bezbrojnih afera i kradja i općenito, bilo kakvo pisanje koje ne odgovara vladajućim?

Osim što će i dalje loviti pojedince, ovaj put će kažnjavati društvene mreže i portale koji budu imali komentare koji se Plenkiju ne svidjaju.

Pa pokušajte zamisliti, koji će to portal sebi moći dopustiti bilo čije komentare, kada ga budnim okom prati Božinovićeva milicija i net plaćenici i jedva čekaju da negdje pronadju neki 'nepodoban' komentar kako bi portal opalila po džepu, od čega se malo portala može oporaviti.

Ljudi se jednostavno više neće usuditi pisati, a portali se neće usuditi puštati njihove komentare.

I Plenković dobija ono što i hoće.

Istina se neće moći objavljivati ni prenositi, nego samo vijesti koje on ocijeni kao podobne.

Ima tu još jedna stvar.

Ako kojim slučajem npr vidite  Plenkija ili nekog njegovog drugara kako šmrču kokain, plaćaju prostitutke, tuku ženu ili ganjaju malu djecu, ili čak izdaju hrvatske nacionalne interese, ako to i poslikate i posnimite  te imate dokaz kako ste napisali istinu, ništa vam neće pomoći.

Jer, sve dok ta osoba ne bude pravomoćno osudjena za taj zločin, ono što ste napisali tretirat će se kao uvreda, kleveta, govor mržnje ili fake news, bilo što od toga. I potrudit će se da vas optuže i unište vam život, a dok vi dokažete istinu (ako ju ikada dokažete obzirom na hrvatsko pravosudje) bit ćete na prosjačkom štapu.

Nakon što se pozdravimo sa demokracijom, možemo se pozdraviti i sa istinom. Ni za nju u Plenkijevoj Hrvatskoj više neće biti mjesta.

Kada se sve skupa sabere, dobro su nas sredili.

Ukrali su nam državu za koju smo umirali, stavili nas u jaram i začepili nam usta.

A oni rade što hoće i nikome, ama baš nikome, ne polažu računa za  to.

Uz najbolju volju, ne vidim više nikakvu mogućnost da se Hrvatska vrati Hrvatima mirnim putem.

Sve ostalo je povijest.

Diana Majhen