Zvonimir R. Došen: Je li Bosna Srebrena postala moderni Pergamum gdje Sotona stoluje?

Ordo Fratrum Diaboli        

Prije nekoliko dana vrsna hrvatska novinarka, zamjenica glavnog urednika Hrvatskog Tjednika, jedinog čisto hrvatskog tiskanog medija danas, gospođa Andrea Černivec-Mlikota pokušala je livanjskom gvardijanu Peri Kulišu za vrieme njegova boravka u Splitu uručiti neke knjige, među kojima je bila i knjiga dra. Georgesa Desbonsa  “Slom ‘Velike Srbije’ : Poviestni i politički pristup atentatu na jugoslavenskoga kralja Aleksandra I. u Marseilleu, dne 9. listopada 1934.”

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Ovakve se spodobe ne može pobjediti autogolovima

Na optužbe Goldsteina za mobbing Židova rektor će uzvratiti tužbom -  Vijesti - 057info - Zadar

Sjećate li se kad je ono 1991. vođa Balvan revolucije Jovan Rašković rekao Tuđmanu, “Mi Srbi smo lud narod”? 

Ne znam je li Rašković zbilja mislo da su njegovi Vlasi lud narod ili je to mislio za nas Hrvate, samo tada nije to smio reći. U ono vrieme, kad su se borili za slobodu od velikosrbske agresije Hrvati, barem njih većina, sigurno nisu bili lud narod.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: I ovaj medvjed je jednom ratovao

Wojtekov kip u Duns-u u Škotskoj

Kad su Hitler I Staljin 1939. napali i međusobno podielili Poljsku, tisuće i tisuće poljskih civila i vojnika na čelu s generalom Vladislavom Andersom odpremljeno je u sovjetske gulage u kojima su mučeni na razne načine, najviše glađu.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: E moj Kazo, i ti bi trgovao s onim što nije tvoje!

Sub hanc symbolicam vincere!

Prije nekoliko danana jednom portalu koji se predstavlja kao nezavisni hrvatski portal, a ustvari je glasilo hercegovačkog ogranka Pupovčevog HDZ-a na čelu s Југословеном Драганом Човићем, objavljen je članak Kazimira Mikašeka-Kaze pod naslovom “Dajem pozdrav ‘Za dom spremni’  u zamjenu za ‘Lex Tito’!

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Hrvati su jedini “kvislinzi” zato što su se ustali boriti protiv okupatora svoje zemlje

Vidkun Quisling – sinonim za kolaboracionizam (1942.) | Katolički tjednik

Vidkun Quisling

Rieč “kvisling” (Quisling) je rieč koja bi trebala služiti kao epitet za najveće izdajnike i kolaboratere s neprijateljem tj. za sve one koji su na bilo koji način, iz bilo kojih razloga, za vrieme 2. svj. rata bili na strani Sila Osovine. Taj epitet “izdaje i sramote” dobio je svoje ime po norveškom političaru Vidkunu Quislingu. 

Add a comment

Opširnije...