Zvonimir R. Došen: Novi sultan i njegov begler-beg

U Turskoj je u posliednjih šezdeset godina bilo nekoliko pučeva i vojnih intervencija koje su usliedile svaki put kad su sliedbenici Mustafe Kemala “Atatürka” osjetili da bi nova vlast mogla ugroziti njihov sekularni etos. Prije neuspjelog puča, koji su 14. srpnja 2016. protiv islamističke vlade “modernog sultana” Tayyipa Erdoğana podigli visoki vojni i civilni uglednici bilo je inajmanje pet pučeva, vojnih memoranduma i intervencija : 1960., 1971., 1980., 1993., 1997.godine.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Korieni i značenje pozdrava - Za dom - spremni

Kralj Petar Krešimir IV.

- Jednoga žarkog ljetnog dana godine 1957., pratio sam Poglavnika po nekom poslu u središtu Buenos Airesa. Odsjedosmo u jednom svratištu na “Avenida de mayo”, da se malo odmorimo. Neke su izbjegličke novine doniele da je velika pogreška što ustaše još uviek pozdravljaju “fašističkim” pozdravom - Spremni!, te da je taj pozdrav izveden iz talijanskog pozdrava “Pronti”.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Istarske fojbe - Anatomija jugokomunističkog magnum crimena

Vergesse niemals, vergebe niemals! - Nikada zaboraviti, nikada oprostiti! - Never forget, never forgive!

Dok su Titinim Marševima smrti prema svojoj Golgoti marširale od Britanaca prevarene i izručene  kolone izcrpljenih hrvatskih vojnika i civila, u Istri, na granici s Italijom, pod nosom britanskih generala, odvijao se jedan drugi horor kojega nijedan od onih umno poremećenih holliwoodskih scenarista ne bi mogao izmisliti.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Strahote genocida u carstvu crvenih povampirenih luđaka

Ljudska bića su ono što mi od njih napravimo”, izjavio je komunistički filozof u Kini

“Svi veliki gazde u našim tvornicama su odmah ubijeni, a oni manje važni prisiljeni su da se poprave težkim prisilnim radom. Nama je naređeno da ih pazimo. Mi smo ih toliko mrzili i nemilosrdno tukli ako nisu dosta težko radili. U prošlosti su oni bili gazde, a sada smo mi!” - izjavio je 1954. godine u Beijingu komunist Qui Jouji.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Religija Holokaust

Otvoreno pismo Ilanu Moru izraelskom veleposlaniku u Hrvatskoj

Najprije, moran Vas upitati odkuda Vama pravo da kao strani diplomat bilo što naređujete narodu?

Zašto u Izraelu nema spomenika hrvatskim žrtvama koje su pobili jugoslavenski boljševici kojima je jedan od najviših vođa bio Židov Moše Pijade? Zašto u Izraelu nema spomenika milijunima žrtvava boljševizma koje su smaknuli židovski boljševici?

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Komunizam ubija

Ovo  su “antifašistima” u baštinu ostavili njihovi preteče

Ukrajinska djeca prije smrti za vrieme Gladomora 1933. godine

Jednoga dana “antifašistkinja” učiteljica prvoga razreda osnovne škole naredi učenicima da svi, koje roditelji odgajaju kao antifašiste, ustanu.

Add a comment

Opširnije...