Diana Majhen: Hoće li briselski manijak uskoro staviti lance svima koji se ne slažu s njegovom srpsko-hrvatskom vladom?

Pin It

Čitajući izjave koje je Plenković dao u četvrtak, čovjek jedino može zaključiti kako je spreman za obračun sa svim neistomišljenicima. I to ne verbalni obračun, da ne bude zabune. Jer, kada predsjednik Vlade prijeti kako će se putem policije i institucija obračunati sa onima koji ne odobravaju rad njegove Vlade, koji spominju njene silne afere i korupciju kojom je premrežena, to nije bezazlena stvar.

Ne govori Plenković sa mjesta nekog tamo bezveznjaka, nego sa pozicije premijera. I stoga njegove prijetnje treba itekako ozbiljno shvatiti.

Još je davnih dana dao izjavu koja je ostala čuvena po količini bahatosti i podcjenjivačkog odnosa prema narodu, a koja ga u biti najbolje opisuje.

'Ja mogu što hoću' rekao je Plenković i tada je svim mislećim postalo jasno što nas čeka u budućnosti.

A sada je iskoristio dogadjaj na Markovom trgu kako bi sproveo sve riječi u djela.

Ok, jasno je da se Plenković ukakio u gaće od straha. Njegova je hrabrost opće poznata, vjerujem kako se o njoj naveliko priča u briselskom hodnicima gdje se skrivao za vrijeme Domovinskog rata. No, jedno je biti kukavica, a drugo je biti tiranin i diktator.

A kada jedan predsjednik Vlade otvoreno prijeti jednoj parlamentarnoj stranci, prijeti televizijskoj emisiji, prijeti tiskanom mediju, to naveliko prelazi granice bilo kakve kvazi demokracije koju smo kao imali i najavljuje otvorenu diktaturu titoističkog tipa. 

Doista se pitam, što će se u budućnosti dogadjati svima onima koji ga kritiziraju?

I sve si nešto mislim kako nije badava onda išao na Goli otok, moguće ga vidi kao mjesto za sve svoje neistomišljenike.

Naravno, bez sudjenja, ili sa kvazi sudjenjem, potpuno identično kao u ex jugoslaviji. 

Hoće li se samo na zahtjev diktatora napuniti zatvori svima onima koji ne plješću njegovoj srpsko-hrvatskoj Vladi, ili će se dogoditi nešto još gore?

Od kada je stvorena Hrvatska država, ove su Plenkovićeve izjave najveći udar slobodi i demokraciji.

Njegove izjave kako 'će se vidjeti tko će odgovarati za ovakve dogadjaje' otvorena su prijetnja onima koji ga ne podržavaju. 

A kada predsjednik Vlade otvoreno prijeti znamo kako se to zove.

Čini se kako nas čekaju vremena identična onima u komunizmu, gdje će drug Plenki odredjivati što se smije a što ne smije pisati, kakve emisije će se moći emitirati a kakve će biti zabranjene na televiziji, a stranke će moći raditi samo ukoliko ga podupiru.

Plenković će vratiti vremena straha od izgovorene ili napisane riječi, a kakve će biti posljedice za neposlušne, tek ostaje za vidjeti.

Doista tragično da nam nakon onako krvavog rata u kojem su izginuli najbolji hrvatski sinovi i kćeri diktaturu provodi anemični dezerter.

Kako god okrenuli, mi smo u diktaturi.

Što prije to shvatimo, to bolje za nas. 

Diana Majhen