U pomoć drugovima na vlasti u Hrvatskoj evo i pandemije Covid19

Pin It

I kanadski premijer kleči (FOTO/VIDEO) | MONDOBA

Justin Trudeau kleči u masi demonstranata “protiv rasizma” u Ottawi

Kako to da nitko iz toga “Veleposlanstva RH” nitko nije upitao Trudeaua i njegovu vladu kako oni mogu zabraniti ionako malobrojinim hrvtaskim glasačima da izađu na izbore, a ne samo dozvoliti, nego i aktivno sudjelovati u ovim masovnim “antifa” demonstracijama gdje se na jednom malom prostoru okuplja nekoliko tisuća raje svih mogućih vrsta i  boja. Znam - suvišno pitanje

Obavijest Veleposlanstva RH u Kanadi o nemogućnosti održavanja parlamentarnih izbora 4. i 5. srpnja 2020. u Kanadi

“Ovim putem obavještavamo sve hrvatske državljane i birače kako uslijed trenutne pandemije COVID-19 te epidemioloških mjera u Kanadi, a zbog zaštite javnog zdravlja, Kanadska vlada nažalost ne može dati suglasnost za uspostavljanje biračkih mjesta za izbore zastupnika u Hrvatski sabor u Veleposlanstvu RH u Ottawi niti u Generalnom konzulatu RH u Mississaugi.

Bez suglasnosti Kanadske vlade nije moguće organizirati biračka mjesta niti održati izbore u Veleposlanstvu u Ottawi niti u GK Mississauga te stoga s velikim žaljenjem obavještavamo sve hrvatske državljane i birače kako se izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 4. i 5. srpnja 2020. godine nažalost neće moći održati u Veleposlanstvu u Ottawi niti u Generalnom konzulatu u Mississaugi.

Za održavanje izbora u bilo kojoj državi na svijetu, uključujući naravno i Kanadu, potrebna je dozvola te države, što se u prošlosti, prije pandemije, nije dovodilo u pitanje. No, u svjetlu mjera i restrikcija koje kanadske vlasti provode u svrhu borbe protiv zaraze, nažalost u trenutnoj situaciji do daljnjega su onemogućili uspostavljanje biračkih mjesta ijednoj stranoj državi pa tako i Republici Hrvatskoj….” 

Izgleda da “naši” diplomati gdje god mogu rabe kraticu RH i tako vješto izbjegavaju spomenuti: Hrvatska, hrvatski, hrvatsko. Kada netko napr. piše o kanadskom veleposlanstvu onda piše Canadian Embassy, nigdje još nisam vidio da je netko napisao Embassy Ca. Nu kanadski diplomati nisu potomstvo “antifašista”.

Kako to da nitko iz toga “Veleposlanstva RH” nitko nije upitao Trudeaua i njegovu vladu kako oni mogu zabraniti ionako malobrojinim hrvtaskim glasačima da izađu na izbore, a ne samo dozvoliti, nego i aktivno sudjelovati u ovim masovnim “antifa” demonstracijama gdje se na jednom malom prostoru okuplja nekoliko tisuća raje svih mogućih vrsta i  boja. Zanam - suvišno pitanje.

Za Dom Spremni!

Zvonimir R. Došen