Ili će se hrvatski barjak viti ili nas neće biti!

Pin It

Image result for hos zastava

Zašto na ovu sramotnu izjavu šute brojne dragovoljačko - braniteljske udruge i recimo tzv. Generalski zbor, kao i neki pojedinci, danas kupljeni i potkoženi ili kako to oni kažu, okrenuti budućnosti ? Zašto se nama dragovljcima- braniteljima i s kojim pravom nameće ustašluk i zar neki danas zaista misle da je ZDS bio samo bojni pozdrav HOS-a? Pa osobno sam nosio tu oznaku kao pripadnik ZNG-a i to dok HOS još nije bio ni osnovan! 

Pozdravljam odluku Visokog prekršajnog suda da je "ZDS" ustaški pozdrav, jer to i je. To je službeni pozdrav zločinačke organizacije NDH, koju takvom smatra cijeli civilizirani i moderni svijet kojem će Hrvatska, jednom za svagda, pripadati kada budem predsjednik – Zoran Milanović

Zašto na ovu sramotnu izjavu šute brojne dragovoljačko - braniteljske udruge i recimo tzv. Generalski zbor, kao i neki pojedinci, danas kupljeni i potkoženi ili kako to oni kažu, okrenuti budućnosti ? Zašto se nama dragovljcima- braniteljima i s kojim pravom nameće ustašluk i zar neki danas zaista misle da je ZDS bio samo bojni pozdrav HOS-a? Pa osobno sam nosio tu oznaku kao pripadnik ZNG-a i to dok HOS još nije bio ni osnovan!  

"Moj se skromni mozak nikad ne odmara, razmišljanje je najveći napor" – Zoran Milanović

Stoga se podsjetimo kako je Vlada Zorana Milanovića, i to niti malo slučajno usvojila Zakon o mirovinskom osiguranju koji je posebno ranjivu skupinu invalida DR-a te udovica i djece branitelja DR-a stavio u izuzetno nepovoljan položaj jer je prema tom zakonu, sve do 1. 1. 2017., kada je na snagu stupio novi zakon, udovica pripadnika bivše JNA vrijedila 120 posto više od udovice hrvatskog branitelja, a invalid Domovinskog rata je vrijedio 100 posto manje od invalida sudionika NOR-a.

Ne smijemo zaboraviti ni slijedeću, i to niti malo slučajnu, izjavu tog najboljeg hdz-ovog sdp-ovca : „Nećemo dopustiti da se ruše temelji društva koji su municiozno, uz uspone i padove, pa i uz pritiske, zadnijih 20 godina, kada su u pitanju sva ova prava o kojima sam govorio na početku. I prava manjina. Možda prije svega prava manjina. Jer mi smo ZBOG TOGA išli u rat. Zbog toga smo napadnuti.To tu povratka nema!

Ili ono nadasve znakovito i kristalno jasno čak i za one politički nepismene : ”Ti koji su stali s oružjem su u pravilu bili s manje škole i iz siromašnijih obitelji. Ja Hrvatsku oružjem nisam branio. Elita je ostala na Sveučilištima i uredima. To su ČINJENICE”, kako kaže Zoran Milanović.

Ali vratimo se na početak. Netko je dobro rekao da ako zločinci stvaraju već drugu i treću generaciju udba-e onda i mi ponovo trabamo drugu i treću generaciju Zbora narodne garde. Međutim, jedan od bitnijih problema psihološkog i hibridnog ratovanja je vrijeme. Upravo onako kako je to rekao i udbaš Ž. Kekić: „Problem je kod vas idealista što ste poput rijeka pokretali hidrocentrale ali brzo ste se razočarali,povukli,a na vaše mijesto došli su moje kolege udbaši,koji se nikada ne razočaraju i ne umaraju. Ne kaže se uzalud „Nije politika za svakoga“.Ona je zanat u kome je najvažnij timing (vrijeme), povuči pravi potez u pravo vrijeme.“ Na žalost oni koji znaju i svjedoće istinu pomalo nestaju onako kako biološki sat čini svoje. Oni koji pak grade svijet i svoje sinekure na laži imaju svo vrijeme ovog svijeta, a kada pri tome imaju novac i svu potrebnu logistiku onda ne čudi ishod gdje u kojem se pošteni i istinoljubivi ljudi neprestano bave posljedicama, dok nam ta odnarođena klika uzrokuje i toliko agresivno diktira svoj tempo obmane. Njima je ta logika jako dobro poznata, zato i ulažu toliko napora. Međutim, sretna je okolnost to što je za održavanje laži na životu ipak potrebno puno riječi, i to stalno i neprekidno, dok se istina, s otrežnjavajućim učincima, može reći u samo par rečenica jer njoj ne treba puno. Zato jer je ona jednostavno – istina. 

A što kažu činjenice i što je istina u slučaju pozrava ZDS?

To da je DR je prije svega bio antikomunistički jer na početku nikad proglašenog rata u Hrvatskoj fašizma nije bilo ali u odnosu na srpsko ćetničkog agresora bio je ujedno i antifašistički, a sve postrojbe koje su sudjelovale u obrani RH su time bile i antifašističke. Kao takve su pravno registrirane i to u vrijeme Račana i sdp-ove Vlade u Uredu državne uprave zajedno sa svojim ratnim znakovljem, a ono uključuje i po nekima sporan pozdrav ZDS. Nadalje. ako se jedan pozdrav, star petsto godina, može kompromitirati u četiri godine, onda se, po logici stvari, može i rehabilitirati. Dakle, ako je po nekima pozdrav “Za dom spremni” čak i bio komromitiran jer zapravo je za vrijeme 2. svj. rata bio "Za dom i poglavnika..", onda je isto tako u DR- u svakako rehabilitiran jer činjenica da je nekoliko stotina pripadnika HOS-a položilo svoj život za obranu Hrvatske i BiH.

Dakle, svako zadiranje u TEMELJNE VRIJEDNOSTI Domovinskog rata, uključujući pobjednički pozdrav ZDS, predstavlja ujedno atak i reviziju u pokušaju krivotvorenja novije hrvatske povijesti. Dapače. zabrane nikada nisu doprinosile, niti bilo što bitno rješavale, nego samo edukacija i prije svega znanstveno utemeljeno raščišćavanje povjesti, a pravorijek ne može donijeti ni sud ni bilo koji pojedinac ili nekakvo povjerenstvo, nego ISKLJUČIVO hrvatski sabor. Pa da vidimo toga tko će za što podići svoje izdajničke ruke jer lako se skrivati iza drugih, posebno hdz-ovih korisnih idiota i recimo krnje Pupovca i njegove Slavice Lukić.

Za  kraj nešto što mi je osobno i to odavno rakao moj suborac, kada sam i sam prisilno odlazio iz sustava, a koji je očito nešto ranije to shvatio. Naime, dok sam još bio djelatnik HV-a i dok su se oni bavili lovom na rodoljube odnosno rješavali svega što hrvatski diše rekao mi je da na tome neće sve stati i da je zadnje što će nam ta banda nastojati po svaku cjenu uzeti upravo čast. Materijalno i fizički se može povratiti ili istrpiti ali kada ti uzmu zadnje što je preostalo onda je proces gotov i to nepovratno! I ako se neki još uvijek pitaju zašto i čemu tolika agresija na pozdrav i ratni poklić ZDS, pored toliko drugih; gospodarskih, socijalnih i političkih problema, onda upravo u tome mogu naći sve odgovore pa i to zašto je toj kliki to danas toliko bitno. Rekao bih, kako nama, tako i njima doslovno presudno! 

ZDS ✌ ЗДC

Činjenica