Vera Primorac: Još Hrvatska ni propala! 2.dio

Humanitarne akcije za Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu: Saznajte kako  možete pomoći stradalima u potresu

I diljem Hercegovine i BiH, u svim crkvama tijekom nedjeljnih misa, prikupljala se pomoć za područja pogođena potresom u Hrvatskoj. Gradovi, županije, razne udruge te privatne tvrtke Hercegovine, izdvajali su novac i drugu pomoć za stanovnike na pogođenim područjima Banovine, a iz gradskog proračuna Mostara, izdvojena su za pomoć Petrinji, Sisku i Glini, i određena novčana  sredstva.

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Još Hrvatska ni propala! 1.dio

Besana noć za stanovnike Siska i Petrinje počela serijom novih potresa:  "Ljudi su u stanju šoka, u strahu su i ne znaju kako se ponašati"

Kap po kap dobrote

“U svakom zlu ima i nečeg dobroga”.

Taman što sam završila tekst o Božiću, danas i nekada davno, te o božićnom blagovanju u krugu svoje obitelji, zatim sjela da nešto gricnem, kada na TV vijest o potresu u Sisku, Glini i Petrinji.

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Laži, laži svugdje oko nas

„Godinama nas „hrane“… preciznije truju vijestima, lošim serijama, nasiljem, krađama, prevarama, silovanjima, zločinima. Zatrovali smo cjelokupno društvo i sad smo na prekretnici, no još uvijek premalo svjesni okolnosti i vremena u kojem smo se našli. 

Add a comment

Opširnije...

A s one druge strane 2.dio

Mene je silovao, a sina krvnički tukao, SenjskaBura.hr

„Gde ima i jedan Srbin, tu je i Srbija“!, urlaju četničke horde.

Slijeva se rijeka oklopnih vozila, navodne narodne armije, rezervista i srpske paravojne vojske. Dok tutnji prema Hrvatskoj…

Hrvatska u krvi do koljena. 

Add a comment

Opširnije...

A s one druge strane 1.dio

Jest da sam već neko vrijeme, kako nas vjera i uči, skrušeno molila da i onim našim susjedima s istočne strane i ovim našim manjincima, Bog prosvijetli pamet,ali iskreno, ničemu dobrom nisam se baš puno nadala. Jer, za otkup njihovih grijeha, za nepriznavanje zločina i izostanak kajanja, zbog sveg zla kojega su i nama i drugima učinili, proći će još dugo, dugo vremena, i trebat će mi za njih dugotrajne i ustrajne molitve.

Add a comment

Opširnije...

Krikovi iz zamagljene prošlosti 2.dio

‒Znalo se, znalo, moja gospođo Lucija, ali se krilo i šutjelo. Čede su samo promijenili kape, pa umjesto kokarda, stavili partizanske. I našili zvijezde petokrake. Čula sam, a kasnije i saznala, za te , ko falan (tobože), partizane. A za nekoliko njih, točno znam… i kako  se zovu, i gdje rade, i što rade.

Add a comment

Opširnije...

Kao guske u magli 2.dio

Opet će nas Pupovac tužakati po bijelom svijetu, opet će sipati mržnju u Novostima i unositi razdor između većinskog naroda i manjina, opet će ucjenjivati, opet će uzimati  iz naših i puniti svoje džepove, opet će na sve strane kukati i optuživati Hrvate i Hrvatsku za fašizam i ustašluk.

I NIKOM NIŠTA!!!

Add a comment

Opširnije...

Vera Primorac: Kao guske u magli 1.dio

Govorio je tako Plenković, pa kao relativni pobjednik, čim je relativno pobijedio, nije ni spomenu stranke- kako je prije najavio-  s kojima će surađivati i koje imaju sličan svjetonazor, nego je istoga trena izabrao za koalicijske partnere Pupovca i SDSS, Čačićeve  Reformiste i Štromarov HNS.

Add a comment

Opširnije...

U boj, u boj za novčanik svoj

Jer, sadašnji Predsjednik svih građana, kako se u predsjedničkom govoru identificirao, samo u prvim tjednima mandata, iz Ureda predsjednika RH, premjestio je sve biste, uključujući i onu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Add a comment

Opširnije...