Zemlja sjena i utvara

Ako se ljestvica na kojoj je izvor svjetlosti postavi dovoljno nisko, onda je sjena i najmanjeg predmeta kojega to svjetlo obasja dovoljno velika za uplašiti onoga koji vidi samo nju. Slično je i sa hrvatskim političarima, i onim što i kako oni rade za ovu zemlju i njen Narod.

Add a comment

Opširnije...

Besmisao pitanja «Trebamo li proglasiti IGP RH»

Hrvati su narod koji je stoljećima opstao na zemljopisnom položaju koji je predstavljao vjetrometinu i čvorište na kojem su se lomila koplja i najjačih svjetskih velesila, i opstali smo.

Hrvati nikada nisu izdali saveznika ili prijatelja, iako su se saveznici prema nama najčešće ponašali i više nego izdajnički, ali opstali smo.

Add a comment

Opširnije...

Diktator i smokvini listovi

Kad bi dovoljno plenkovićevih smokvinih listova otpalo, i kad bi jaun claude-ov gospon ostao gol, samo sa svojim trabantima koji bu se sutra za šaku dolara prodali bilo kome – bi li se u ovoj našoj Hrvatskoj nekaj počelo mijenjati nabolje?

Add a comment

Opširnije...

Partijaneri i građani

Činjenica: nevjerovatan broj Hrvata ima četiri noge. I jako sitne zube. Na spomen ičega lošega u tome kaj je yusipović recimo, servski serv, i nesposobna ameba koja niti frulu ne zna svirati kako spada (ali je dobar za precednika) odgovor je većinom: "Ali on je tako fin". Čovjek pomisli kako ga te spodobe svaki dan na pantovčak idu lizat, ili mu odgrist komadićak uvceta, ili nogice sa kiselim kupusom kojega dijele na ulazu?

Add a comment

Opširnije...

Mudraci i budale

Pročitah zadnju kolumnu jednog od rijetkih svjetionika novinarstva u Hrvatskoj, g. Hodak Zvonimira, i iako se već dugo vremena suzdržavam od toga, njegovo spominjanje "mudraca i budala" me natjera na priključak u nekoliko riječi.

Add a comment

Opširnije...