Veličanje komunizma u Kumrovcu treba zabraniti

Image result for kumrovec slavlje

Vratimo se u povijest i prisjetimo se da se „Dan mladosti“, odnosno predaja štafete povodom njegovog rođendana, Josipu Brozu Titu, održavala u Beogradu, a ne na prostorima ili u mjestu Kumrovcu, gdje se sada ta replika godinama obilježava. Ne radi se o nikakvoj kulturno – umjetničkom manifestacije, već o veličanju komunizma kao totalitarnog režima.

Add a comment

Opširnije...

Hrvatski nacionalizam

 

Ne samo u posljednje vrijeme, niti kako ja pamtim, niti od mog rođenja, već odavno prije postoji hrvatski nacionalizam. Oni zlonamjerni će ga odmah povezati s ustaštvom ili nečim drugim što se odnosi na netrpeljivost prema drugim nacijama. Pišem u krugu države Hrvatske. Hrvatski nacionalizam je domoljublje ili patriotizam. VOLIM SVOJU DRŽAVU – RUŽU HRVATSKU! Ne gledam ga kao nešto loše, već kao nešto što bi svaki državljanin ove države trebao ili morao osjećati. Nacionalisti me ne brinu.

Add a comment

Opširnije...

Jesmo li ovo htjeli?

Sada bi Pupovac zabranio i HOS-ov poklič „Za dom spremni“, jer eto to njima smeta. Pa ako vam smeta idite tamo gdje vam bog pomogao. Ovo je udar na sve hrvatske branitelje, ne samo na HOS, znači opet smo smetnja pročetnički orijentiranoj grupi, teško je reći ljudi, ali onih koji drže za m....a vladajući HDZ-e. Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se obijaju. Plenky, čuvaj glavu, ali i stolac, mogao bi se izmaći. 

Add a comment

Opširnije...

Zarobljeni u Srbu!

Nadnevak, 27. srpanj, ljeta gospodnjeg 2016. dan koji će još jednom uči u hrvatsku povijest po nekim drugim događajima koji su se odvijali tog dana. Teško je nakon napornog dana i puno informacija, puno toga u glavi pomiješenog s emocijama prenjeti sve na papir, ali pokušati ću nekako kronološki opisati događaje u Srbu na taj dan.

Add a comment

Opširnije...

Kako je Hrvatska prolazila kroz "Poglavlje 23" (analiza prije 4 godine). A mi smo postali nojevi!

Ulaskom u tvorevinu EU, dali smo mogućnost daljnjem progonu hrvatskih branitelja, no utočište više neće naći u toj Zajednici, znači povijest nam govori o emigraciji u Australiju, Sjevernu i Južnu Ameriku. Ne svi, ali biti će traženja političkog azila, jer smo meta za odstrjel, smetamo za ulazak u EU, a s druge strane lakše će se rješavati eventualni politički rivali.

Add a comment

Opširnije...

Kap koja je prelila čašu

U poslijednih šest mjeseci ili malo više, teško da se moglo nešto napisati, a da vijest bude svježa. Taman nešto stavim na papir, dođem do kraja, na kraju bacim u koš za smeće. Propalo, vijest je stara. Nekako, facebook, me podsjeća u prošlom vremenu što sam pisao, kao luda sreća taj dan dogodi se nešto slično.

Add a comment

Opširnije...

U saboru nam sjede antidržavni elementi!

U poslijedne vrijeme malo sam se povukao od vanjskg svijeta, života, jer očito su moji živci preslabi za sva ova zbivanja koja se događaju u Lijepoj našoj. Ne mogu vjerovati da se „zaratilo“ u 21. stoljeću, mada žalim što to i nije stvarni rat, očito su nam neke stvari ostale ne rasčišćene. Ne pozivam na nasilje, ali ova doza mržnje koja kreće od lijevog fronta dovoljna je da vam se žuč razlije po utrobi.

Add a comment

Opširnije...

Za Domovinu

".... jučer su donjeli sramotnu presudu kojom su osudili ne samo hrvatske generale Gotovinu i Markača, osudili su njome, barem su mislili, osudili su njome hrvatski narod, osudili su njome 16 tisuća poginulih hrvatskih vitezova ....." dio govora generala Željka Sačića.

Add a comment

Opširnije...

Nikad sramotnije u policiji

Poslijedni događaji u policiji, zauzimaju poseban tretman ne samo pisanja članaka ili kolumni, već i određene promjene u cjelokupnom sustavu MUP-a. Neke stvari neću moći napisati javno, kao bivši djelatnik policije, ali ću se osvrnuti na događaje, kojih se sjećam, a zaslužuju posebnu pažnju.

Add a comment

Opširnije...

Pusić: kome se ne dokaže krivnja – ipak je kriv

Kada potpredsjednica Hrvatskog sabora, drugarica Pusić dade ovaku izjavu: „Svatko tko je ubijen bez suđenja nije nevin, već mu samo sudskim procesom nije dokazana krivnja“, onda se valja zabrinuti tko nam predstavlja državu i na koji način bio sprovodila kazneno procesno pravo. Pitam se znali za međunarodne konvencije, Ženevsku konvenciju ili se ipak svodi sve na „prijeki vojni sud“, po skraćenom postupku.

Add a comment

Opširnije...

Osobni korisnički pretinac

Za one koji ne znaju ili nemaju mogućnost, znači preko intreneta mogu napraviti svoj „osobni korisnički pretinac“, gdje nakon registracije i preko usluge „e građani“ i ostalo, recimo možete sami od kuće izvaditi rodni list, recimo od MUP-a, zatražiti prijavu o prebivalištu ili boravištu.

Add a comment

Opširnije...

Veterani – čast – poštovanje

Bliže se naši veliki praznici za branitelje, sve građane Hrvatske (ipak tu stavljam ?), Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede, Dan hrvatskih branitelja. Što većeg, ljepšeg i dostajanstvenijeg za hrvatske branitelje. Oslobodili smo veći dio zemlje, osim Istočne Slavonije, ali možemo reči da smo dobili jednu veliku pobjedu. Sve kasnije što se događalo, što se želi izvrnuti, kao nekad, opet nam se iskrivljuje povijest. Ova kolumna posvećena je herojima, junacima Domovinskog rata, inspirirana na nešto drugačiji način.

Add a comment

Opširnije...

Naprijed naši, naprijed naši – po leđima pendrek praši

Iako pod dojmom, nisam odmah pisao o utakmici Dinamo – Hajduk (12.07. 2015.), jer utakmicu je zasjenilo mnoštvo drugih događanja. Mada sam dugo u nogometu, neke stvari su mi ipak nejasne. Kako sam bio policajac još više me zbunjuje događanje prije same utakmice. Pokušati ću nekako kronološki posložiti ono što sam doživio taj dan na Sjeveru.

Add a comment

Opširnije...

Josip manolić senilni starac?

Ovo ću podjeliti u tri faze, najmanje kosristeći svoju olovku, više koristeći podatke drugih autora i podataka s ineterneta. Radi se o Joži Manoliću, tu mom susjedu iz općinskog sela Kalinovca. Jednom prilikom sam čuo, od svojih kolega da Jožu moraju najviše čuvati od svojih Podravaca. Zašto je to tako?

Add a comment

Opširnije...

Država financira ratne zločince

Očekivani sastanak predstavnika Vlade RH-a i predstavnika prosvjednika, branitelja „100% za Hrvatsku“, koji je održan nakon napetih situacija na Trg sv. Marka, prošli tjedan, pokazao je i neke druge stvari. Da su na Trgu sv. Marka u policijskim odorama, hrvatske policije, bili oni koji su vršili agresiju na Lijepu našu. Nekad, a i danas omržena im država, ali jako dobra kada su i pitanju materijalna prava, no nisu oni krivi što ih se ne progoni za počinjenje kaznenih djela tijekom Domovinskog rata.

Add a comment

Opširnije...