Željan Jurlin: Sredstva masovne manipulacije

Pin It

Gospodo drugovi i ostala anemična klateži ne uvlačite Hrvatsku u rat. Dapače, granice su otvorene svakome, slobodni ste uzeti oružje u ruke i pravac Ukrajina. Učinit će te vjerujem dvostruku korist, ukrajincima ali prije svega hrvatskom narodu.

Kako protumačiti bahatost vladajuće klike i činjenicu da u dubokoj, institucionalno potpuno kriminaliziranoj državi, danas upravlja ZLOČINAČKA organizacija, i to samo na temelju 17% glasova birača. Vlada u kojoj je, u samo zadnjih šest godina, zbog kriminala smijenjeno čak 17 ministara, a četiri su završila s kaznenom prijavom zbog mita i korupcije. 

Kako protumačiti svakodnevno omalovažavanje i vrijeđanje hrvatske javnosti te diskvalifikaciju političkih oponenata, a prije svega ovo preostale zdrave pameti u hrvatskom narodu? Činjenica da si ta masonsko, beskrvna ratnoprofiterska klatež, danas daje za pravo etiketirati sve one koji drukčije misle i to po onoj "tko nije za nas, protiv je nas“, što naravno to „nas“ po tim odnarođeno anacionalnim ništarijma automatski podrazumjeva hrvatsku državu. To je ne samo apsurdno i doslovno zastrašujuće, već je i izuzetno opasno. Pa kako ta veleizdajnička klika može etiketirati bilo koga, a posebno se dirnuti u dragovoljce-branitelje DR-a. Svejedno dodavalo im se "ucro naci" pridjevi ili u ovom slučaju "rusofilija". Pa čak da to sve i jest tako, a vjerujem da nije, ti briselski konjušari nemaju pravo ljude klasificirati po bilo kakvoj osnovi, pogotovo ne na takav način. I to nema apsolutno nikave veze s ratom u Ukrajini jer kako su god do jučer ljude, koji su se borili za temljna Ustavom zajamčena prava i slobode, odnosno za pravo izbora i pravo na informiranje, neopravdano etiketirali i proglašavali "ravnozemljašima" i teoretičarima zavjere", isto tako i danas rade s ovim ukrajinskim pro ratnim narativom. Ono što je važno istaknuti jest to da se tom politkantskom, nadasve nelustriranim nakotu ne smije dozvoliti etiketiranje bilo koga, a posebno ne dragovoljaca-branitelja i stradalnika koji su stvarali hrvatsku državu ili su pak bile žrtvama rata. Nažalost danas ipak govorimo o državi tvrtci koju su ovi većinski dioničari tako bahato, besramno, zločinački i gotovo zvjerski zajašili.

Jer tko uopće i s kojim ciljem danas etiketira ljude, tko radi podjele u narodu, tko dezintegrira hrvatske državne institucije, prije svega Hrvatski sabor, kao najviše zakonodavno tijelo u RH? Tko na očigled svekolike javnosti ruši Utav RH i provodi centralizaciji političke moći?  Još od Šeksovog pokušaja izmjene Ustavnog zakona 2010.g. koji je ravan Ustavu te uvođenja srpske autonomije na mala vrata, borgovske afere s Agrokorom, stožeraške plandemije, kršenja Ustava i zakona RH o pravima nacionalnih manjina (Članak 40.), zadiranja u temeljne vrijednosti DR-a što uključuje hrvatski pozdrav ZDS, pa sve do ovog današnjeg cirkusa s obukom OS Ukrajine, svjedoci smo konstantnog kršenja zakona i Ustava RH.

No ovaj je put Plenković i zločinačka organizacija u cjelini, u svojoj političkoj destrukciji pokušala ići i veliki korak dalje. Nastojali su dezintegrira Hrvatski sabor, kao operativno najveće i najvažnije zakonodavno tijelo u RH. Trodiobu vlasti i sve državne institucionalne mehanizme prenijeti isključivo na Vladu, odnosno na njega osobno. Naime, Ustavom je jasno propisano kako su predsjednik Vlade i predsjednik države obvezni jedan drugome predlagati i zajedno odlučivati po raznim pitanjima. Činjenica pak da Plenković već duže vremena negira postojanje svih institucija, posebno institucije predsjednika RH, a toje očitohtio i službeno potvrditi u Hrvatskom saboru. I to preko ruku 2/3 većine zastupnika, od kojih veliki dio nažalost i ne zna što im je stvarno dužnost i što uopće tamo rade. 

Zato su ova pitanja danas ključna, posebno ako znamo da je temeljno polazište, odnosno preduvjet stvaranja hrvatske države, bilo svehrvatsko pomirenje. Uz neospornu činjenicu o žalosnoj provedbi obrnute lustracije, za jednu od posljedica toga sada upravo i imamo na ne/djelu nepomirljive podjele. Od zla gore one se ne koriste isključivo ili samo kao sredstvo manipulacije, što je recimo važno u održavanju političke i ine moći, i to prvenstveno kroz etiketiranje i diskvalifikaciju političkih protivnika, već je to postao ključan element hibridnog ratovanja protiv vlastitog naroda. A tko to najbolje zna ako ne bahati diktator i čelni manipulator droboljubne antife drug Plenković, autor diplomskog rada „Sredstva masovne komunikacije“. 

Pogledajte kako i na kojoj samo razini danas istupaju gojenci tih starih isluženih komunističkih kadrova i dojučerašnjih jugoslavenskih rusofila, a danas najvjernijih fašističkih slugana u službi korporativnih organizacija i kapitalističkih oligarha. Isprdak najistaknutijih društveno političkih radnika i članova SK iz bivšeg režima, danas pak u ulozi briselskih konjušara i najvećih zagovornika Zapadnog Balkana, koji bi Hrvatsku po svaku cijenu željeli uvući u rat. Tko im je za to dao mandat, s kojim pravom i na temelju čega mogu, bez posljedica, vrijeđati sve one koji ne tvore sastavnicu ili pričuvu njihove zločinačke organizacije? Zašto i na temelju čega si ta odnarođena klika daje za pravo vjerovati da baš oni imaju ekskluzivu kršenja Ustava RH ili da recimo mogu predstavljati dvotrećinsku većinu u Hrvatskom saboru.   

Andrej Plenković: "Hrvatska već dugo nije u SFRJ, a ovo glasanje pokazalo je tko je politički patuljak".

Grlić Radman: "Zastupnici su moralni patuljci, to je petokolonaški sindrom"!

Gospodo drugovi i ostala anemična klateži ne uvlačite Hrvatsku u rat. Dapače, granice su otvorene svakome, slobodni ste uzeti oružje u ruke i pravac Ukrajina. Učinit će te vjerujem dvostruku korist, ukrajincima ali prije svega hrvatskom narodu.

Željan Jurlin