Dawn Dawns: Euro namjesnik protiv Kremlja

Pin It

Za ovo malo vremena na vlasti, Plenki je napravio veliku  štetu Hrvatskom narodu, kojeg nije zastupao, nego je iskoristio svoju poziciju za grubo ponižavanje svega što je Hrvatima najsvetije: Domovine, obitelji, časti i poštovanja prema našim braniteljima. Na sve je pljunuo.

Te subote, pred samu Cvjetnicu, Hrvati su jasno pokazali Plenkoviću što misle o njemu i njegovoj pogubnoj  antihrvatskoj politici. Policija  daje smiješno neistinite podatke o broju prosvjednika, umanjujući broj, petnaestak puta, iako  svaka fotografija tog događaja, upravo vrišti o neskladu sa službenim izjavama o pobrojanim prosvjednicima i izvrće najvećem ruglu, odgovorne i naručitelje takvih neistinitih podataka.

Vidjevši stanje, nadležni zabranjuju prosvjednicima, dolazak na Markov trg,  „jer ih ima previše“, a službena izvješća šalju u svijet brojku od samo pet tisuća. Jasno je da i ta mala brojka, ovu vlast previše uzrujava, dok ona stvarna, enormno veća, noćna je mora, koju ne mogu niti izgovoriti. Bar ne javno.

Kad se glavnim trgom hrvatske metropole zaorilo iz 50 tisuća grla: „Odlazi!“, zaista treba biti debelokožac i ostati kao da se ništa nije dogodilo, pa još i naštimati neki podnošljiv  broj prisutnih nezadovoljnika.

Nije se ni slegla prašina na Jelačić placu, a „europejac“  nas izvješćuje kako je poduzeo mjere protiv, ni manje ni više, jednog od rijetkih današnjih, pravih muževa i domoljuba,  Vladimira Putina i njegove Rusije. I to samo zato, jer su Britanci s njima ušli u  konflikt. 

Sad će zagovornik rodne neutralnosti, onako „muški“, protjerati ruskog diplomata, što će Hrvatima biti od velike koristi, otprilike jednako kao i njegovo silovito uvođenje Istanbulske konvencije. 

Hrvatska ništa ne duguje  Britancima. Odavno su nam  poznati po  „prijateljstvu“. Na Bleiburgu su 1945. godine, omogućili  pokolj Hrvata, a tijekom Domovinskog rata, sprječavali međunarodno priznanje Hrvatske  i embargom na uvoz oružja, otežavali obranu zemlje. Jedina časna iznimka i prijatelj, u povijesti naših odnosa, bila je „željezna lejdi“- barunica  Margaret Thatcher.

Zbog britansko- ruskog sukoba, s kojim mi nemamo nikakve veze, predsjednik vlade nas uvlači u neprijateljstvo s Rusima.  Što god tko mislio, stoji činjenica da je Putin napravio reda u svojoj zemlji, a Plenki je nas, svojom izdajničkom politikom,  toliko unazadio da ćemo dugo  popravljati  štetu, koju nam je, svojom kratkom strahovladom  prouzročio, dok je istovremeno bio na raspolaganju starom alkoholičarskom  euro perverznjaku Junckeru.

Onaj „uštipak“ pred očima Europe i svijeta, snimljen i sačuvan za povijest hrvatskih gluposti i poltronstva, najbolje pokazuje svu bijedu podaništva i mentalitet aktualnog luzera.  

Prema Putinu se  nitko ne bi usudio tako ophoditi, a jednako, zbog karaktera i liderske čvrstine, niti  prema Franji Tuđmanu, makar je predstavljao malu zemlju razdiranu ratom.

Gadljivo je gledati kako predsjednik vlade gazi, „svoj“ narod, zbog tuđinskih interesa i jasno pokazuje, da je samo tuđi namjesnik, koji je došao sa zadaćom pokoriti jednu euROPSKU provinciju.

Putin mu još nije zaboravio ono glupo i nepotrebno petljanje oko Krima i nuđenje nekakve mirne reintegracije,  a već je krenuo s protjerivanjem  ruskog  diplomata, zbog nekog tuđeg konflikta i nedokazanih optužbi.  Iako taj potez, nama neće donijeti ništa dobroga, već samo  štetu, Plenković  poslušno izvršava zadatak, jer su  to gazde od njega tražili.

Hrvati bi odmah, baš zbog tog Plenkijevog bezobrazluka,  trebali Putinu napisati pismo  i masovno mu zaželjeti  dobrodošlicu  povodom Predsjedničinog  poziva u posjet, te se i na taj način distancirati od Plenkovićeve sramotne antihrvatske politike. 

Za ovo malo vremena na vlasti, Plenki je napravio veliku  štetu Hrvatskom narodu, kojeg nije zastupao, nego je iskoristio svoju poziciju za grubo ponižavanje svega što je Hrvatima najsvetije: domovine, obitelji, časti i poštovanja prema našim braniteljima. Na sve je pljunuo.

O njemu dovoljno govori popis  njegovih ljubitelja i podržavatelja njegove politike - sve same  antihrvatske organizacije, tzv. nevladine udruge,  stranke sasvim suprotnog svjetonazora, dokazano antihrvatski orjentirani političari poput  Pupovca, kojemu je  Plenković  „suho zlato“...  

Lud mu narod, ne zna ni čitati, ni brojati, pa mu on čita, tumači, objašnjava i zbraja, onako kako to njegovim nadređenima odgovara, a sve čekajući da mu prođe ovaj mandat, kako bi se vratio u Brisel k svojima.

Često se spomenemo riječi blaženog Alojzija Stepinca: “ja bih bio ništarija, kad ne bih osjetio bilo hrvatskog naroda ...“, tako ih se sjetimo  i u ovoj prigodi, gledajući kako neke nove ništarije, bez imalo osjećaja,  uništavaju sve hrvatsko.

Da bi kompenzirao svoju inferiornost u Briselu, kod kuće se ponaša kao razjareni manijak, dok mu istovremeno, britanski veleposlanik  dolazi u kontrolu.

Povodom sveopćeg neprihvaćanja IK, on izlazi s izjavom kako je  Vlada dala mogućnost svima onima koji imaju određene rezerve da shvate kako, tra la la la ... nema elemenata koji bi mogli biti neprihvatljivi, pa firerski izjavljuje: „ I na tome inzistiram!“  Moš' si mislit!!  Znači, dobili smo mogućnost da shvatimo kako je on potpuno u pravu, pa je sad bilo dosta. On inzistira da mislimo ono, što on hoće!?!?  Kakvog li  nasilnika!!

Tako ovaj aktualni, istanbulski rodno osviješten predsjednik, u borbi protiv nasilja nad ženama, bez obzira na rod, vrši nasilje nad svima nama.  

Jasno je vidljivo da su Putin i Plenki, sasvim različitih svjetonazora, prvi je domoljub koji svoj narod stavlja na prvo mjesto, što jasno pokazao  stavom  prema raznim agresivnim migrantima i  manjinama.  Kod Putina ne prolaze nekakva posebna manjinska prava i s njima novonastali izraz  „pozitivna diskriminacija“,  koji je samo drugi  naziv za zakonom omogućeno maltretiranje većine od strane militantnih marginalnih grupica. Tako nešto zastupa Plenković, i obilato daruje hrvatskim novcem, preko svoje desne ruke moralno nakaradne i ružne  Obuljenke i njoj sličnih predstavnica nevladinih organizacija, koje već predugo teroriziraju hrvatski puk svojim perverznim nastojanjima, pa to još debelo naplaćuju iz proračuna.

Plenkijev partner u vlasti, profesionalni Srbin Pupovac, ima čak dvije svoje nacionalne   države, uz matičnu, jedna mu je u Bosni, dok  u trećoj, našoj jedinoj Hrvatskoj, ima sto puta više prava nego ljudi koji su tu državu, svojom krvlju izborili  i stvorili. Perverzno i nemoralno.

Putin je svoj narod stavio na prvo mjesto i njemu je najvažniji interes Rusije. To mu svatko s imalo poštenja neće zamjeriti, bez obzira slagao se s njegovom politikom ili ne.

Plenković nastoji silom progurati briselski nalog za bojkot i kažnjavanje, još ne dokazane krivice,  makar su mnoge druge članice EU odbile ulaziti u sukob s Rusijom. Kako jadno, sluganski pokorno.

U zemlji je moćan despot, u Briselu,  tek Junckerov  „mali “, služeći, upravo pseći  pokorno, tuđim interesima. Time nam pokazuje svoje najgore osobine.  Pred jačim savitljiv i pokoran do gadljivosti, a pred slabijim tiranin. Potpuna neljudskost u oba primjera. On bespotrebnom  svađom s Rusima,  čini ogromnu štetu Hrvatskoj, samo da bi ugodio Briselu.

Odavno je zapisano: „Ni jedan sluga ne može dva gospodara služiti."  Jedva smo dočekali da se riješimo predsjednika Josipovića, a dobili smo isto takvog, samo u vladi, gdje može činiti puno veću štetu. Čak se je i Zoran Milanović zapitao: „Što će on u HDZ-u?!“ Od samog dolaska na čelo HDZ-a, počeo je uništavati stranku  u  nastojanju provedbe zadanih ciljeva, a način mu je sve brutalniji.

Njegov izjava u Saboru da on „može što hoće“, motivirana činjenicom da je po zadatku poslan iz EU, pa znajući tko stoji iza njega, misli da uz takve mentore i zaštitnike, Hrvatski narod ne treba stajati uz njega. I onako mu samo smetamo u izvršavanju zadane zadaće. 

Ovih se dana pohvalio kako on zna bolje čitati od nas. Kad je tako, neka  uzme Hrvatski Ustav i pročita prvi članak, gdje u stavku 2. izričito stoji  „ U RH vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu ...“ Značenje te ustavne odredbe Plenković će uskoro  otkriti!!  

Na subotnjem prosvjedu, većinom je  sudjelovalo biračko tijelo stranke koju on predstavlja. Upravo mu je njegovo biračko tijelo organiziralo i održalo prosvjed s jasnim porukama, što se u Hrvatskoj se još nije dogodilo niti jednom političaru  i Plenković to ne može još dugo ignorirati. 

To je bila tek prva jasna poruka, koju nije želio shvatiti, pa je sam sebe osudio na  reprizu, još veću i jaču.

U ovim danima, dobro se podsjetiti, da smo mi imali i krvavih Uskrsa, upravo zahvaljujući nekim današnjim Plenkovićevim partnerima.

Dawn Dawns