Dawn Dawns: Nije država, nego vlast!!!

Pin It

Prečesto se spominje u javnom prostoru, tiskovine, portali, razne društvene grupe, komentari ispod objava i napisa, kako (ova)  država „ne valja“ !?!

Uvijek mi je ružno i teško čuti/pročitati takve izjave.

Ne može država „ne valjati“!

Svaki narod na ovome našem svijetu ima pravo na svoju nacionalnu državu koja obuhvaća prostor u okviru kojega taj narod ostvaruje svoje životne potrebe, a posebice, svoje nacionalne potrebe, što uključuje čuvanje jezika, kulture, tradicije...

Svaki narod ima pravo tu i takvu državu, zapravo, svoju matičnu domovinu, nazivati svojim imenom i sve ostalo što mu čini identitet, posebice jezik i sva druga kulturna blaga koja su stvarale generacije predaka, ali i sve drugo što je važno  za nacionalni identitet, sve to treba nazivati svojim imenom. 

Samostalna i suverena država Hrvatska, prevelika je želja i težnja mnogih generacija naših ljudi. Mnogi su za tu državotvornu ideju dali i svoje živote, a mnogi preživjeli dali su svoje zdravlje, pa i dijelove svoga tijela. Takvu veliku žrtvu za domovinu svi, baš svi, moramo cijeniti i poštivati!

A što se događa od 2000-te!?! Oni najbolji, najvrjedniji među nama, s najvećim srcem za domovinu, naši hrabri branitelji, dragovoljci, ostadoše zanemareni, poniženi ...

Danas našom domovinom vladaju dezerteri, sinovi najljućih neprijatelja svega hrvatskog, anacionalni likovi, pristaše raznih modernih trendova koji se oštro kose sa svim našim tradicionalnim hrvatskim stavovima, mišljenjima i osjećajima, koje smo baštinili od naših starih.

Ne mogu se oteti dojmu da,(mislim da postoje dvije glavne struje)jedan dio komentatora zlurado rabi tu floskulu o „nevaljaloj državi“, jer kad nešto ne valja, treba se toga riješiti, baciti, uništiti ... To su oni koji nikad nisu voljeli niti željeli Hrvatsku, a danas im je realnost države Hrvatske, bolna točka u srcu, mučnina u želucu i prevelika psihička trauma.

Drugi pak, navučeni tim objavama,  naivno nasjedaju na te zločeste komentare, pa se i sami uključuju u pljuvačinu po svojoj domovini, jer su jako, neki i preteško, a prečesto i opravdano  nezadovoljni stanjem u našoj zemlji. 

Dragi svi, želim vam reći da ste u velikoj zabludi! Dovedeni ste u tu zabludu vrlo smišljeno i odavno isplanirano. Ponavljam i dajem svima na znanje  - ne može država ne valjati!!! Svaka država, bilo kojeg naroda, predstavlja njegov životni prostor, mogućnost opstanka i zaštite, budućnost novim naraštajima. Svaka država je nastala zbog potrebe svog naroda i  tu je da traje VJEČNO!

Nevaljala može biti samo vlast!!!!

Osim vrlo rijetkih primjera (npr. gen. Sačić) mi danas u Saboru nemamo ljude koji su krvarili i krvlju stvarali našu domovinu, koji su bez ikakvih kalkulacija, odmah stali na branik domovine, bez oružja, u tenisicama, farmericama i slabim civilnim jaknicama ... To su bili „mali ljudi“  velikog srca, velike hrabrosti i odanosti domovini. Za mene i sve druge iskrene domoljube, oni  su veliki,  preveliki i zauvijek će nam kao takvi ostati u srcu.

Nevaljalu vlast je potrebno čim prije promijeniti. Na vlasti trebaju biti svi redom dobronamjerni  časni ljudi, iskreni, pošteni, domoljubni, kojima vlast nije odskočna daska za vlastiti probitak, nego časna odgovornost  za postizanje boljitka cijeloj našoj domovini i svakom našem čovjeku ponaosob.

Na to treba misliti kad izlazimo  na izbore. Nažalost, mnogi ne izlaze, a ja se zalažem za uvođenje izborne obveze. Ako i nemaš za koga glasati, prekriži i   poništi listić da se ne bi moglo s njime naknadno manipulirati.

Zato, dragi prijatelji, ne nasjedajte na neprijateljske pamflete, ne psujte i ne bljujte po našoj jedinoj nacionalnoj državi Hrvatskoj, ona JE  i bit će zauvijek i  Lijepa  i   Naša.

Trebamo je čuvati, razvijati i uvijek biti za nju ZDS!!!!

Dawn Dawns