Kako će završiti predsjednička utrka i što bi nam mogla donijeti

Pin It

Kandidatkinja HDZ-a za predsjedničke izbore, Kolinda Grabar-Kitarović već je uspjela napuniti sve medije a da nije dala niti jednu jedinu izjavu o svojim stavovima, namjerama i zamislima o ulozi predsjednice RH. To je u biti najbolji pokazatelj kako će Kolinda biti više nego dostojan suparnik Yusipoviću, što je očito i njemu samome jasno, jer se iz svih njegovih izjava i nastupa uočava sve jača i jača nervoza.

Yusipoviću se, kandidiranjem Kolinde, fotelja iz koje nas već godinama nastoji posrbiti i pojugosloveniti počela opasno tresti. 'Kralj regije' ispravno uočava veliku opasnost, jer, ruku na srce, nitko osim Kolinde ne bi bio u stanju pomesti ga iz predsjedničke fotelje i HDZ bez daljnjeg izlazi sa itekako ozbiljnom kandidatkinjom koja ima sve preduvjete da nas konačno rješi daljeg precednikovanja tipa koji se uglavnom tri puta ljubaka sa srbima, a kada to ne radi, onda se ili igra vodje 'regiona' ili čuva odstupnicu crvenima na vlasti, kako bi mu pomogli kod slijedećih izbora.

Na prvi se pogled Kolinda doista čini kao savršeni izbor. Obrazovana, lijepa mlada žena, koja je itekako politički potkovana i za čije se ime ne vežu nikakvi skandali. Dapače, obzirom na funkcije koje je obnašala i još uvijek obnaša, velika je vjerojatnost kako bi imala i potporu izvana, što nipošto nije zanemariv faktor.

Pa, iako se s pravom može postaviti pitanje što je to Kolinda ikada uradila za Hrvatsku a da je zavrijedila biti joj na čelu,  kada čovjek usporedi nju sa ovom karikaturom od lignje, doista nema što puno razmišljati, učinit će sve samo da narednih pet godina ponovno ne slušamo prazne floskule o nekoj imaginarnoj pravdi, koja se uglavnom sastoji u pokušajima zaštite udbaških ubojica, pokušajima prekrajanja hrvatskog ustava, pokušajima vraćanja bratstva i jedinstva etc..etc..

Da se ne zavaravamo, naglasak je upravo na POKUŠAJIMA.

Jer, Yusipoviću ama baš ništa nije pošlo za rukom. Sve čega se dotaknuo ovih godina, sve što je pokušao napraviti, sve je neslavno propalo.

Pokušao je tako sa povratkom REKOM-a, čime bi se automatski izjednačila krivnja za Domovinski rat, odustajanjem od tužbe protiv Srbije, normalizacijom odnosa sa istom, pokušao je zaštititi udbaše, pokušao je spriječiti Referendum o braku lobirajući na sve strane protiv istog, pokušao nas je uvjeriti kako je ćirilica u Vukovaru ispravna stvar...moglo bi se nabrajati u nedogled.

I u ničemu od toga nije uspio.

Sa gledišta domoljubnog Hrvata, Yusipović je u biti vrlo uspješan predsjednik, baš stoga što su mu svi antihrvatski projekti za redom neuspješni.

Pri tome nipošto ne smijemo zaboraviti ono udbaško-jugoslavensko-komunističko leglo koji sačinjavaju Ured predsjednika, a čijem izboru valjda ne bi imao prigovora ni Milošević da je živ. Oni su ta stvarna opasnost, jer nikada neće odustati od pokušaja da nas rasprodaju, ponize i otmu nam svaku mrvicu neovisnosti. Svaki idući predsjednik prvo bi se morao rješiti te antihrvatske bagre i to rješiti u potpunosti, ukoliko bi osjećao i mrvicu nečega za svoju zemlju.

No, tako dugo dok Yusipović sve njihove zamisli ovako super neuspješno odradjuje, Hrvati mogu disati, njemu i njima usprkos.

I tu na red dolazi Kolinda.

Budući kako ne spadam medju one koji brzo zaboravljaju, sjećam se jako, jako dobro dolaska na vlast HDZa na čelu sa Sanaderom, nakon što je partija odradila svoj mandat.

Svi smo bili presretni što smo konačno maknuli crvene i svi smo bili uvjereni kako će u Hrvatskoj biti puno, puno bolje.

I, što se dogodilo?

Sanader je odradio u biti sve ono što crveni nisu smjeli, jer su bili svjesni toga kako bi neke stvari bile korak previše i kako bi se moglo dogoditi da se narod digne na njih. Pa je to onda sproveo netko tko je doveo tzv desnicu na vlast.

Za vrijeme prošlog mandata HDZ-a predvodjenog što Sanaderom, što Kosoricom, pohapšeno je više branitelja nego za vrijeme Račana, u Hrvatsku se vratio ogroman broj srba koji imaju prioritet ne samo pred braniteljima nego pred Hrvatima općenito u svemu i svačemu, uhapšen je i izručen general Gotovina, hrvatska se politika opasno približila srpskoj, propao nam je ZERP, ..... I sve je to odradio 'fini gospodin u lijepom odjelu koji je predvodio desnicu' i koji se zaklinjao u Hrvatsku dok je istovremeno prodavao svaki njen interes svakome tko je bio zainteresiran kupiti ga.

SDP u ono vrijeme to nije mogao odraditi ni u snu. Al je Sanader mogao i odradio je, računajući potpuno ispravno kako se domoljubne snage neće dići na njega kao što bi se dignule na komuniste.

Zašto ovo pišem?

Ja ću najvjerojatnije dati svoj glas Kolindi Grabar-Kitarović, izuzev ukoliko se spekulacije u medijima da će se kandidirati i Željka Markić pokažu točnima,  jer vjerujem kako će se prava bitka voditi izmedju nje i Yusipovića. Ali mi negdje u svijesti vrišti jedno veliko upozorenje kako bi nam se situacija sa Sanaderom lako mogla ponoviti. Kako bi se lako moglo dogoditi da jedna fina, mlada žena u isto tako lijepom odjelu napravi sve ono što je Yusipović pokušavao, a radi otpora naroda nije uspio.

Stoga je prijeko potrebno pričekati i vidjeti što će Kolinda najaviti u svojoj kandidaturi i kako ona uopće zamišlja hrvatsku budućnost sa sobom na čelu. Pa onda to pažljivo odvagnuti i odlučiti.

Jer, znate kako kažu.

Jednom me prevariš, u redu, uspio si.

Ali ako se dogodi dva puta, onda više nije u redu.

Onda si jednostavno idiot.

 

Diana Majhen