Josipović - rijetko viđena politička propalica

Pin It

Navodno omiljeni predsjednik Ivo Josipović ovih je dana izgubio nove dvije političke bitke, čime je povećao listu svojih brojnih političkih poraza koje je ostvario u svom dosadašnjem mandatu. Podsjetimo, Ivo Josipović se svim srcem zalagao za tzv. normalizaciju odnosa sa Srbijom, sa bivšim srpskim predsjednikom Tadićem se sastao gotovo više puta nego sa svim drugim državnicima zajedno, čak su cirkusirali po Vukovaru gdje su izjednačavali žrtve i krivce za srpsku agresiju na Hrvatsku.

Nakon toga je istu stvar ponovio i sa novim srpskim predsjednikom četničkim vojvodom i ratnim zločincem Nikolićem, kojeg je ugostio i u Zagrebu, a u Ljubljani se s njim istospolno zažvalio tri puta, po staroj antifašističko-četničkoj navadi. Međutim, od normalizacije odnosa sa Srbijom po Josipovićevoj mjeri nema ništa, Srbija je za nas bila i ostala nezanimljivi bliski istok.

U okviru normalizacije sa Srbijom Josipovović i Tadić su pozvali srpske turiste da ljetuju u Hrvatskoj, no i od toga nije bilo ništa, broj Srba koji danas ljetuju u Hrvatskoj je svake godine beznačajan.

Onda se Josipović svim srcem zalagao za međusobno povlačenje tužbi za genocid Srbije i Hrvatske, no nakon žestokih reakcija od strane hrvatske javnosti o tome je zašutio i tek tu i tamo baci kakvu nesuvislu i opreznu izjavu, mada i dalje u tišini svojski radi na tome skupa s Milanovićem i Pusićkom.

Najveći direktni politički poraz koji je doživio bio je fijasko s četničko-antifašističkom inicijativom Za REKOM koju je otvoreno podržao, imenovao svog predstavnika u istu i nekoliko puta primio vođe te inicijative, a koja je u nekoliko mjeseci prikupljanja potpisa u Hrvatskoj uspjela prikupiti svega njih dvadesetak tisuća čime se svrstala u najjadnije političke inicijative ikada.

Pravi porazi su tek uslijedili. Oslobađanje Gotovine, Markača i Čermaka u Haagu ga je vjerojatno zaboljelo više nego išta do tada, bila je to propast gotovo dvadeset godišnjeg plana izjednačavanja krivice Hrvatske i Srbije u kojoj su sudjelovali svi njegovi podupiratelji i obožavatelji.

Na ovogodišnjem mimohodu u spomen na vukovarske žrtve Josipović je sa svojim priprepcima ostao sam samcat izvan kolone sjećanja u kojoj se okupilo stotinu tisuća ljudi, pa je poput svake prave kukavice utekao iz Vukovara okrivljujući sve i svakog za svoju propalu politiku.

U nedjelju je, eto, na referendumu pobijedila opcija 'ZA' zaštitu obitelji, iako je naš popularni predsjednik više puta otvoreno podržao protivničku pro homo opciju.

Naravno, tu je i ćirilica u Vukovaru koju odbacuju pratično svi građani RH, a on se svojski zalaže za uvođenje iste kako bi se omalovažio Domovinski rat, žrtve i osjećaji preživjelih vukovarskih i drugih hrvatskih stradalnika.

Rijetko je koji državnik u povijesti u tako kratkom vremenu doživio toliko političkih poraza, i do sada niti jednu političku pobjedu. Za sada mu se još nekako drže samo ZAMP i udba koju štiti svim srcem i svim potezima i zaštita koje mu je apsolutni predsjednički prioritet, no, kako je krenulo, Perković i njegovi jarani će uskoro omirisati svježi bavarski zrak pa će i tu Josipović popušiti. Isto kao što će popušiti i međusobno povlačenje tužbi za genocid za Srbijom koji mu je i drugi glavni politički cilj kao državnika.

Tako će naš pravednik Ivo u povijest ući kao jedan od najvećih političkih gubitnika svih vremena.

Diana Majhen