Kao guske u magli 2.dio

Pin It

Opet će nas Pupovac tužakati po bijelom svijetu, opet će sipati mržnju u Novostima i unositi razdor između većinskog naroda i manjina, opet će ucjenjivati, opet će uzimati  iz naših i puniti svoje džepove, opet će na sve strane kukati i optuživati Hrvate i Hrvatsku za fašizam i ustašluk.

I NIKOM NIŠTA!!!

„Nemamo predrasuda,  imamo velik interes da Vlada uspije i želimo pomoći, ali bez inkluzije, bez uključenosti, bez ozbiljnog poziva na suradnju, to nije moguće”, govorio je nedavno Pupovac,  etnobiznismen i Srbin po zanimanju.

Povijest nam se, nažalost, opet ponavlja… 

Opet će nas Pupovac tužakati po bijelom svijetu, opet će sipati mržnju u Novostima i unositi razdor između većinskog naroda i manjina, opet će ucjenjivati, opet će uzimati  iz naših i puniti svoje džepove, opet će na sve strane kukati i optuživati Hrvate i Hrvatsku za fašizam i ustašluk.

I NIKOM NIŠTA!!!

A, svi smo bili svjedoci Plenkovićeve vjerodostojnosti, nakon onih prošlih parlamentarnih izbora. 

Tko, onda, može reći da smo sada prevareni? 

Jer, svi smo sve znali. I svi smo u tome sudjelovali.

Jer jePlenković i sada, kao i dosad, tjerao svoje.

Uzalud su i optužnice protiv Pupovca u svezi Tesla banke, uzalud i sedam(7) prijava za raznorazne malverzacije s novcima koje je podnio gospodin Vlahović, uzalud i prijave Peđe Mršića.

Uzalud!!! Jer, oni imaju, tako oni kažu- na sve to pravo.

–A tko je više taj Pupovac, da može raditi sve to što radi!?

„Gospodo, vas dvojice već odavno nema na popisu. Znate li vi, uopće, koja je ovo godina? Jer je Vama, gospodine Pupovac, prema slovu zakona o prekidu radnog odnosa Republike Hrvatske i obvezatnog odlaska u mirovinu, radni odnos prestao još u prosincu 2020. godine.A Vama, gospodine Radin, Vi ste trebali u mirovinu2015., a radili ste nezakonito  sve do 2020.(pet godina više), i još ste, nakon svega, sudjelovali i na ovim najnovijima parlamentarnim izborima. 

Molim vas, napustite ovaj prostor i ne smetajte više prolaz pravim i novoizabranim zastupnicima Hrvatskog Državnog Sabora“.

–Je li stvarno, Furio Radin trebao ići u mirovinu  2015.?

–Trebao je, trebao. 

–Pa što rade saborske službe? Koliko se ja sjećam, u mirovinu je, po sili zakona, a po isteku radnoga vijeka, otišao i Šeks, a nedavno i Vesna Pusić.

–Zakon je zakon. Za svakoga. I nema nedodirljivih. Zakona se svi trebaju pridržavati, zar ne!?  

–A tko je više taj Pupovac, da može raditi sve to što radi!?

–To ti je onaj Pupovac, draga moja, koji je, zbog navodne ugroze (jer mu najvjerojatnije tadašnje ucjene nisu uspjele), nosio žutu vrpcu u Saboru i najavio sa Saborske govornice da će uskoro biti i fizičkih napada, koji je davao bezbrojne javne izjave blateći i optužujući Hrvatsku, zbog tobožnje ugroženosti Srba, i tobožnjeg širenja ustaštva u Hrvatskoj, koji je javno osudio Oluju. 

To je i onaj Pupovac koji nije reagirao ni na izmišljenju i netočnu tvrdnju  patrijarha Bartolomeja o brojkama srpskih žrtava u Jasenovcu. 

To je onaj Pupovac koji je tražio da se spomen- ploča poginulim braniteljima, zbog znakovlja, makne iz Jasenovca.

To je onaj isti Pupovac, zvani etnobiznismen, protiv kojega u ladicama DORH-a leži snop optužnica za raznorazne malverzacije…

To je isti onaj Pupovac o kojemu se u njegovoj voljenoj otadžbini,ne tako davno pjevalo:

„Pupovac nas vesla,

Preko banke Tesla!“

A danas?

Ista pjesma, isti svirači…

Ali, to nije tako, tek od jučer. Teče to još od davne 1918. godine. I još puno, puno prije.

„U Zagrebu Srbi prelaze granice hrvatske strpljivosti i popustljivosti. Imaju u rukama trgovinu, imaju svoju banku, ušli su u Vladinu stranku. I uspijevaju progurati ćirilicu u škole. A jezik nazivaju srpsko - hrvatskim. Što više, jedan Srbin Vaso Đorđević, postat će i predsjednikom Hrvatskog sabora. Hrvatska srdžba provaljuje se početkom dvadesetog stoljeća, kada list Srbobran prenosi članak dr. Nikole Stojanovića, koji Hrvatima obećava da će Srbi voditi protiv njih borbu do istrage vaše ili naše. S porukom da će Hrvati u tom srazu, biti gubitnici.

 Zagrepčani kamenuju srpske dućane. A ta provala gnjeva, izaziva strah Srba, kojima je razvidno da moraju mijenjati politiku. Nastoje se sada približiti Hrvatima i nude se kao koalicijski partneri. 

Srbi se sastaju u Zadru i ucjenjuju. Kažu, oni će dati potporu sjedinjenju Dalmacije pod uvjetom da Hrvati priznaju ravnopravnost Srpskoga naroda sa Hrvatskim. Dalmatinski političar Frano Supilo koji boluje „od jugoslavenskog nagnuća“, pristaje na srpske zahtjeve, a glede Bosne smatra da je bolje da ondje vladaju Srbi, nego stranci. 

Takvim je kobnim zabludama Hrvatska zakoračila u 20 stoljeće. Početak toga nesretnog stoljeća donio je i veliki narodni gubitak.Do 1913, iselilo se milijun i pol Hrvata u prekomorske zemlje. 

Jugoslavenstvo će postati krinkom velikosrpske misli. A ista ta, naoko privlačna južnoslavenska ideja, će sve više slabiti hrvatsku nacionalnu volju u otporu srpskom hegemonizmu.Njihovi političari postaju sve agresivniji. Oni Hrvate više ni ne vide kao zaseban narod. Svetozar Pribičević izjavljuje da nema Hrvata u Dalmaciji. Srbi nastoje sakriti i uništiti sve što ondje podsjeća na Hrvate i njihovu povijest. Prvi put, u  trinaest stoljeća povijesti Hrvata na jugu Europe, hrvatski narod ulazi u državnu zajednicu, i to sa zemljom koja ne pripada zapadnom civilizacijskom i kulturnom krugu. I takvim je kobnim zabludama, Hrvatska je zakoračila u dvadeseto stoljeće“. 

POVIJEST NAM SE OPET PONAVLJA

Sve, sve je isto kao i prije.

I sada bi jezik nazvali srpsko - hrvatskim. I sada bi uveli ćirilicu i postavili ćirilične ploče po cijeloj Hrvatskoj. Što i jest jedan od prvih planova (Bog zna kojih još skrivenih) PupovčevogSDSS-ovca Borisa Miloševića koji ulazi u Vladu na prijedlog svoje stranke, a nakon pregovora s Plenkovićevim HDZ-om. Potporu vladajućoj većini Pupovac je „uspio naplatiti“ Miloševićevimministarskim mjestom i foteljompotpredsjednikaza društvene djelatnosti i ljudska pravaVlade. A “potpredsjednik za društvene djelatnosti i ljudska prava Vlade RH,nadređen je ministrima zdravstva, obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, mirovinskog sustava, rada, socijale, sporta. Bez njegovog odobrenja zakon ne može proći koordinaciju. Što ne prođekoordinaciju, ne može na sjednicu Vlade.”, napisala je Jadranka Kosor na Twitteru kako bi objasnila ulogu koju će Milošević imatiu Plenkovićevoj vladi, objasnivši da će on voditi koordinaciju na kojoj moraju biti prisutni svi ministri.

„Ne radi se tu o njemu samome, već općenito ne vidimo problem u suradnji s manjinskim zastupnicima, naši istaknuti članovi to su jasno rekli i o toj temi uopće ne bi trebalo biti polemike”, smatra jedan član HDZ-a.

I sve je isto kao prije.

‘Neka mi više nitko ne pokušava obrazlagati i pojašnjavati da je za Hrvatsku dobra vlast u kojoj će izravno biti stranka Milorada Pupovca. Nije problem taj što je to srpska stranka. Problem je taj što je Pupovac bio komunistički ideolog do devedesetih, a nakon devedesetih manipulator i ideolog srpske nacionalističke imperije. Moj odgoj, moja savjest, moj razum, moj život, krv branitelja, uplakane majke, ojađene udovice, higijena duše i izabrano usmjerenje to ne mogu prihvatiti. To što neki to mogu prihvatiti i progutati u ime interesnog domoljublja i slasti vlasti neka im je sretno. Niti ih mrzim niti prezirem niti smatram neprijateljima. Samo ih ne razumijem. No, jasno kažem preko kojih načela ja ne mogu i neću. Jednostavno ne mogu. Ne varaj me s golubom u rukama…“, fra Mario Knezović, svećenik i novinar, urednik radiopostaje Mir Međugorje.

GLAS NARODA

Pero F.

•Zamislite da vam je netko devedesetih rekao da će nam potpredsjednik vlade biti Milošević, drugi čovjek u Vladi i vlasti hrvatske države. I to potpredsjednik hrvatske Vlade sa 7 posto glasova srpske manjine, od kojih je sve skupa  za manjinsku srpsku listu, glasovalo 13 posto hrvatskih Srba.

I nije problem u tome je li netko Srbin ili nije, bit svega je u odnosu prema Hrvatskoj i prema Hrvatima.

Jer, niti jedan Hrvat u Hrvatskoj   neće se protiviti da potpredsjednik hrvatske Vlade bude bilo tko tko nije etnički Hrvat. Ne radi se dakle o etnicitetu, problem je u sadržaju!  

I nema Hrvata koji u Saboru i Vladi ne bi htio vidjeti jednog Vlahovića ili Peđu Mišića kao saborskog zastupnika koji će biti istinski zastupnici inreresa svoje nacionalne manjine.

Jer, povijest bilježi brojne  hrvatske Srbe koji su bili dio najuže hrvatske vlasti u raznim političkim i povijesnim razdobljima. I povijest nas uči da nije dakle problem u etnicitetu.

Od 186 623 Srba koliko ih po popisu iz 2011. u Hrvatskoj živi, za Borisa Miloševića je glasovalo 7 715. Dakle, od gotovo 200 000 Srba koliko ih po popisu iz 2011. živi u Hrvatskoj, njih je tek 13,5 posto glasovalo za povlaštenu listu manjina, dakle tek 7 posto od ukupnog broja Srba koji žive u Hrvatskoj. Od tog broja Milošević je dobio 7 715 glasova. Dakle, od ukupnog broja potencijalnih srpskih glasova u Hrvatskoj, Boris Milošević postaje potpredsjednik hrvatske Vlade dobivši oko 4 posto glasova kompletne srpske manjine u Hrvatskoj!

Vera Primorac