Kad je bal nek je maskenbal 4.dio

Pin It

„Već trideset godina jedni te isti ljudi, koje podržava budžet Republike Hrvatske, prave se da predstavljaju srpsku populaciju, a rade za osobni interes. Ne čine ništa i naši su problemi, kao i predstavnici, sve ovo vrijeme isti. I sad je toga dosta. Treba tražiti alternativu jer su dosadašnji rezultati rada Milorada Pupovca i Srpskog narodnog vijeća poražavajući. Iako je njegov politički mentor odavno umro, Pupovac je postao kao Tito i nikako da ode.

On ne rješava naše probleme, već stvara nove između Srba i Hrvata u Hrvatskoj. Jaz se samo produbljuje. I to mora prestati. Pupovčev pješčani sat jednostavno je iscurio. Istina je da mi kao manjina moramo biti bliski vlasti u Hrvatskoj, ali zar nije žalosno da naše interese više štiti Ivan Pernar nego Milorad Pupovac? – rekao je jedan od Pupijevih sunarodnjaka.

Moja čast nije na prodaju

Dva naočita gospodina izvadiše značku uredno se predstavili MUP-RH

Ok, izvolite, kava može, može

Mi smo došli…

Motam po glavi, gdje, što, kad sam sjb

Ratni put, Mitnica, optužbe…

Molim???

Nakon 25 godina, čeprkate po ranama, tko, što, gdje, kad

E zemljo dembelijo

Nije se Peđa bojao pendreka, palice, letve, što sad mislite, ostario pa ga savjest peče.

Moj ratni put čist ko dječja suza

Ne upirite prstom u to

Nisu mene slomile ni veće oluje

Zašto si zemljo toliko okrutna

Pa samo sam te branio

Reci ako ti jedan istinski domoljub smeta, otići ću u Švedsku teška srca

Ako ti smeta što te volim

Protjeraj me

Ma ne šalji policiju na mene

Pa jesmo li do toga došli

Meni da sudiš, mene da ispituješ o ratnom zločinu

Ma prije bih se ubio nego zlo počinio

Hvala ti zemljo dembelijo

Mene isljednici sprovode

Eh moj narode

E tugo moja

Što ne poginuh

Da mi svijeću palite

Kad sam ja tebe domovino zanijekao

Plakat ćemo noćas ja i ti

Onako muški. 

Predrag Mišić 

–A što kažu vlasti? Što kažu o   optužbama na račun Pupovca?

I što radi DORH? Što rade naše službe gonjenja? Što radi sudstvo?

–Pa, kako će, ljudi moji dragi, krivično goniti jadnog i ugroženog Pupija, koji teško živi i jedva krpi kraj s krajem. Kao i svi njegovi supatnici, tj. njegovi manjinci.

Tako tvrdi i Predsjednik naše prijateljske susjedne zemljice i čvrsto obećava kako će sve učiniti da im poboljša život i životne uvjete. 

A Pupiju, usput savjetuje, da   ne mora uvijek dati svoj glas u Saboru (kao što je glasao za Zakon o braniteljima), za predložene zakone, pa će se valjda, nakon uskraćivanja glasova na prijedlog nekog zakona, poboljšati i Pupijevi teški uvjeti života, a na račun isplatiti kakva mala sumica eura.

A u Srbiji, još uvijek pjevaju,  Pupovac nas vesla, preko banke Tesla!

–Zna li za ovo, moja Lucija, naša Predsjednica? 

    AI' nakon svega, moram priznati, još sam čvršća u svom uvjerenju, upravo zbog tako „teške i nerješive“, ovdje kod nas, manjinske situacije, a nakon svih lijevih( i ne samo lijevih) napada, nakon  natpisa i kritika iz svih oružja u tekstovima na nekim portalima, nakon domoljubne i „mudre besjede“- vjerojatno po nečijem naputku-  našeg mudrog i domoljubnog Glavaševića, tog stalnog kritičara i pažljivog pratitelja svake Predsjedničine odluke i svakog njenog koraka, pružiti potporu, upravo  Predsjednici,  u radu na poboljšanju položaja naših manjinaca… Ali s one strane Dunava. 

Pa makar ona morala razgovarati, dogovarati se i pregovarati… s Vučićem. Iako, ruku na srce, ne vjerujem ni u jedno jedino njegovo obećanje. 

Ali, sada je vrijeme i vrijedi pokušati. 

 Nastavlja se

Vera Primorac