Diana Majhen: Napad na HOS je naravno, samo početak

Pin It

Presudu koja je donešena u vezi pozdrava ZDS nipošto ne treba gledati kao napad na sam poklič, ili pak samo kao napad na HOS. To je tek 'puštanje prve krvi' i sada se čeka. Čeka se da se narod ispuše, kako bi se nastavilo sa kriminalizacijom Domovinskog rata i branitelja, a to što se počelo od HOSa samo je stvar odabira.

Četnici su najviše mrzili HOSovce. I najviše bili u strahu od njih. Jugovići takodjer.

A kakvi su HOSovci bili borci najbolje govori situacija iz rata, u kojoj namjerno neću navoditi imena kako ne bih nekoga dovela u nepriliku. Uglavnom, zapovjednik jednog našeg grada koji je hrabro podnosio neprestanu četničku paljbu tražio je od jednog od zapovjednika HOSa da mu pošalje ljude u pomoć. Nakon što je dobio odgovor da su svi HOSovci na terenu u situacijama iz kojih ih se ne može povući, čovjek je zatražio: 'Onda dobro, pošalji mi bar uniforme HOSa da podjelim ljudima, moramo četnike uplašiti'. Mislim da više ništa ne treba reći o HOSu i tome kakvi su to ljudi bili.

No, HOS je, isto tako, idealan za početak napada. One Paragine svadje sa Tudjmanom i relativno opasna situacija koja je iz toga proizašla, činjenica kako je HOS u početku djelovao samostalno dok ga Tudjman nije priključio HVu te samo geslo HOSa učinili su ga prvim izborom za napad na sve vrijednosti Domovinskog rata i sve branitelje.

Ovaj je napad pripreman već puno godina, a temelj za njega nisu položile komunjare, nego HDZ na čelu sa Sanaderom prije puno godina. Koga zanima, neka pročita

https://groups.google.com/forum/#!msg/croatian-news/WVrJ0nUIXvM/mQ6eBZZRopEJ

i neka ima na umu da je taj članak pisan 2008. godine, dakle, jedanaest godina prije ovoga danas.

Tako je Sanader zazvao 'represivni aparat' da djeluje kada je u pitanju ZDS, a komunjare su, naravno, jedva dočekale. Što ne umanjuje činjenicu kako je napad započeo HDZ.

I od onda se, malo po malo, nastoji pozdrav kriminalizirati, kako bi se preko njega kriminalizirao sam HOS. 

A nakon HOSa i malo zatišja, samo je pitanje vremena kada će i drugi doći na red. Tigrovi, Vukovi, Pume... svakom će se pronaći nešto, u to ni malo ne sumnjam. Nešto radi čega će ih iz hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu pretvoriti u bijesne ustaše koje su napale goloruk srpski narod.

To je proces koji će se odvijati godinama, ali je krajnji cilj jasan:

Branitelja ne smije biti, jer od čega smo se mi branili, kada nas nitko nije napadao?

Onako kako je to zamišljeno u glavama antihrvata, jugovića i EU poslušnika, krivnja za rat se mora izjednačiti, a to je nemoguće učiniti sve dok postoje branitelji. Ne znam kako će branitelje pokušati nazvati, ali sam sigurna kako neće biti ništa lijepoga.

Nije teško pronaći suca koji mrzi Hrvatsku i Hrvate, jer od kako je Račan uveo onih obveznih 15 godina prakse, što je značilo kako suditi mogu samo oni koji su sudili u ex jugoslaviji, a znamo tko su bili, Hrvati u pravosudju su postali manjina.

Eto, čitam kako je sudac koji je donio ovu zadnju osudjujuću presudu za ZDS brat nekog feralovca, ako je to istina mislim da je jasno s kakvim guštom je presudu donio.

Vjerujem kako će još biti presuda kojima će se udarati na sve hrvatsko.

Pa dobro, kukavice, pobjegulje, jadnici, antihrvati, samo vi kažnjavajte. Trpajte nas u zatvore radi hrvatskih pjesama, radi hrvatskih pokliča, radi toga što smo branili Hrvatsku. 

Mi ćemo izdržati.

Već su to vaši radilli, desetljećima. A mi smo preživjeli.

No, vi ste, izgleda zaboravili kako je to završilo po vas.

To što smo mi bili dovoljno glupi pa nismo poduzeli ništa kako bi vam onemogućili da danas drmate Hrvatskom ne znači kako bi, u ponovljenoj situaciji, bili ponovno glupi.

A i traktora više nema kao što ih je nekada bilo.

Nemojte to nikada zaboraviti.

Diana Majhen