Diana Majhen: Glas za Kolindu glas je za Plenkovića, Pupovca i HNS. A možda i za Vučića

Pin It

 

Na pisanje ovog članka potakla me kolumna nepoznatog autora koja je podvaljena nekom drugom,  a čiji naslov govori kako je glas za Škoru glas za Milanovića. Pretpostavljam kako ju je pisao neki Plenkijev uguznik, ograničenih sposobnosti kao što su uglavnom svi takvi, ali postojan u odradjivanju posla za 'velikog vodju'.

Nisam mogla vjerovati svojim očima dok sam čitala, jer to pokazuje kako se kroz sve ove godine ništa nije promijenilo. Prije svakih izbora HDZ nas plaši dolaskom komunjara na vlast i to, na žalost, još uvijek kod nekih pali.

To što taj isti HDZ, kada dodje na vlast, radi još gore stvari od SDPa te složno s njima donosi protuhrvatske zakone vjerne glasače nije briga. Važno je samo zaokružiti HDZ taman da nas sutra sve postrijeljaju.

Kada je na vlasti, SDP  se, naravno, trudi što više uništiti Hrvatsku. Poglavito njenu vjeru, kulturu, obrazovanje naše djece i naše domoljublje. No, SDP je isto tako svjestan mogućnosti organiziranog otpora i masovnih prosvjeda.

Zato redovno SDP nešto započne, a  HDZ to privede kraju kad nakon njih dodje na vlast.

Dva krila iste partije vrlo dobro djeluju skupa i slobodno se može reći kako je njihov rad, neovisno o tome tko je na vlasti, timski rad.

Evo, sada nam se ista stvar ponavlja i sa Kolindom.

Zamislite, strašiti ljude sa Milanovićem kako bi glasali Kolindu, da ne povjeruješ. Po piscu, ne bi smjeli glasati za Škoru nego isključivo za Kolindu, jer bi inače mogao doći Milanović na vlast. Da smo tako razmišljali u Domovinskom ratu ne bi riskirali ništa, nego bi svi lijepo sjedili doma ili u Minken bojni i igrali na sigurno. 

Kako može doći do bilo kakvih pozitivnih promjena ako se ne riskira? Kako možemo stvarati bolje sutra svojoj djeci ako nismo spremni i na rizik? Jer, ništa se ne dobija servirano na tanjuru, za sve se čovjek mora izboriti. I riskirati, naravno. Pa kako bude, ali bar će se znati kako je pokušao učiniti nešto dobroga. A ne samo sjedio i kukao.

A kad smo već kod toga 'samo sjedio',  što je Kolinda točno URADILA za vrijeme proteklih 5 godina kao predsjednica države? 

Osim što je izbacila bistu jednonogog zločinca sa Pantovčaka, ništa. Bar ništa dobroga za Hrvate. Jednonogi je spremljen u zapećak, ali njegovo zločinačko djelo i dalje živi.

Pričala je puno, to da. O svemu i svačemu, često, kako mi se čini, i ne znajući o čemu govori. 

Pa smo tako imali prilike čuti kako čas osudjuje ZDS a čas govori kako je prihvatljiv ali kod onih koji su branili Vukovar. Čuli smo i bekrajne hvalospjeve antifašizmu, onom istom koji je pobio stotine tisuća Hrvata nakon WW2 i isto tako, sa svojom petokrakom na čelu, ubijao na svakom koraku u Domovinskom ratu. Kolindi to očito ne smeta.

Sve ono dobro što je Kolinda govorila, poput inicijative Tri mora, samo je IZGOVORILA. URADILA NIJE NIŠTA.  Pa ako je nekome trebalo pet godina da nešto samo izgovori, a ništa ne napravi po tom pitanju, mislim kako je i jedan mandat bio daleko previše. Naravno, na kraju se poklonila anemičnom u nastavku njegove politike totalne briselizacije Hrvatske. 

Vaditi se na nedostatak ovlasti nema smisla, jer upravo je Škoro taj koji to želi promijeniti, dok Kolinda izjavljuje kako je zadovoljna postojećim stanjem.

No, ono što JESTE URADILA je to da je ogroman broj nas koji smo joj dali glas kako bi se rješili Yusipovića nazvala marginalcima. I to radi koga?

Radi četnika Vučića kojeg je dovela u Hrvatsku, dočekala sa crvenim tepihom i natjerala Hrvatsku vojsku da mu se pokloni. Zamislite samo kako su se osjećala djeca poginulih branitelja koja su u HV dok su se klanjala Vučiću. 

Al Kolindu ni to nije zasmetalo. Dapače, ona govori kako bi to ponovila, iako od Vučića nije dobila ama baš ništa. Nismo dobili ni jednu jedinu informaciju o našim nestalima čija je sudbina još uvijek nepoznata. Ništa! Ali ona bi to ponovila.

I takvoj osobi dati svoj glas?

Što se mene tiče, neka Vučić glasa za nju. Ima i zašto.

Dakle, koju smo mi korist imali od Kolinde, osim što doista dobro izgleda? Nikakvu.

Ona je danas jednostavno Plenkijeva lutkica na koncu koja radi ono što Plenki kaže da se treba raditi i moramo se svi skupa upitati:

Treba li nam Plenković i u Banskim dvorima i na Pantovčaku? 

Rekla bih kako nam ne treba ni na jednom ni na drugom mjestu. Dapače, kako je za Hrvatsku i Hrvate od iznimne važnosti riješiti se Plenkovića sa svih bitnih pozicija. I njega i njegovih poslušnika, ukoliko hoćemo da Hrvatska živi.

A jedan od njegovih poslušnika svakako je i Kolinda.

Za koju bi sada, eto, trebali glasati kako ne bi doveli Milanovića na vlast.

Kako jadno!

I tipično HDZovski, učiniti sve i pljunuti na sve samo da se pobijedi.

Jer, varaju se oni koji misle kako je Plenkiju cilj Milanović na Pantovčaku.

U drugim okolnostima, to bi vjerojatno odgovaralo istini, a ne bi bio prvi put da HDZ dovodi na Pantovčak nekoga iz SDPa.

No sada nikako. 

Jer, Plenki ne stoji baš najbolje u svojoj stranci, iako ga za sada bespogovorno slušaju. Fijasko na EU izborima gadno ga je oslabio. Stoga je njemu Kolindina pobjeda iznimno važna, jer si jednostavno ne može priuštiti još jedan poraz, koji bi ga mogao stajati fotelje šefa HDZa.

I zato će učiniti sve kako bi Kolinda pobijedila.

A kada se sjetim tko broji glasove te što su učinili sa referendumima, mislim kako ima dobre šanse uspjeti u svojoj namjeri.

Zato je od iznimne važnosti da svi izadjemo na predsjedničke izbore i svoj glas damo upravo Miroslavu Škori.

I da se ne obaziremo na pisanja o tome kako je rat proveo u Americi. Kolinda ga je provela u Beču, pa to nitko ne vadi van. Ako nije bitno za nju, onda nije ni za njega. I neka nikome ne padne na pamet da joj to uzme kao olakšavajuću okolnost zato što je žena. Jer, previše je naših hrabrih žena poginulo braneći Hrvatsku sa puškom u ruci, a dobar dio, koji je preživio, bori se za tu Hrvatsku i dan danas.

Dakle, ja se slažem sa Škorom. Sad ili nikada.

Ne zato što se mogu zakleti u njegovo domoljublje, jer ga ne poznajem osobno, pa ne mogu. Ali ono što znam je kako će od Kolinde sigurno biti bolji. I kako mu Plenković neće naredjivati. 

Za mene dovoljno.

 

Diana Majhen