Diana Majhen: Još jedan crni labud HDZa?

Pin It

Sjećate se kako je svojevremeno Mesić za Jadranku Kosor izjavio kako je posvuda, te da će iskočiti i iz paštete? E, meni se čini kako zadnje dane imam deja vu samo što se radi o drugoj osobi. Koji god portal otvoriš (čast časnim izuzecima) isti čas skoči Ante Đapić na tebe. (Ne bukvalno, naravno, jer to nitko ne bi preživio).

Ima čovjek osjećaj kako je Đapić pronašao neki novi način za teleportiranje, ili je pak pobio sve zakone fizike i nalazi se na sto mjesta u isto vrijeme.

Čini mi se kako bi za odredjene medije bila vijest i to kada Đapić ide na wc, toliko su ustrajni u objavljivanju svega što on izjavi, bez obzira koliko to bitno bilo.

Kada čovjek uzme u obzir kako je najveći problem hrvatske desnice taj što nema svoje medije, a ovi jugokomunjarski mediji sigurno neće objaviti ništa sa naše strane, te ako smo svjesni toga kako je bilo kojem desničaru teško doći u medije, postavlja se opravdano pitanje: Kako to da isto ne vrijedi i  za Antu Đapića?

Od kako se kandidirao za predsjednika čovjek je jednostavno postao lice s naslovnica. Čak i u onim portalima za koje čovjek nije mislio kako su u vezi sa HDZom, a mnogi naravno jesu. Naročito će biti objavljen ako pljuje po Škori, to će teško proći bez velikih naslovnica ili video uradaka, kako bi ljudi mogli uživati u Đapićevom direktnom obraćanju neukom hrvatskom puku, za koga se, izgleda, pretpostavlja kako boluje od kolektivne amnezije. I da se ne sjeća onih osam zastupnika HSPa u Saboru, koji su pod Đapićevom vladavinom tajanstveno iz tog istog Sabora nestali. A sam HSP se rascijepio u tisuću pravaških stranaka.

Meni ostaje nejasno ne samo to, nego i razlog zašto se Đapić uopće kandidirao.

Svjestan je valjda toga kako nema ama baš nikakve šanse doći na Pantovčak, a sva ta predsjednička utrka ipak košta.

Ili lova nije problem? 

Vjerujem kako u HDZu zadovoljno trljaju ruke. 

Za njih, Đapić je još jedan kandidat desnice, koji bi mogao oteti Škori dio glasova i unijeti nered u do sada savršeno usuglašenu želju te iste desnice da glasa za Škoru.

Jer, rijetko je desnica bila tako jedinstvena kao sada za predsjedničke izbore.

Što se mene tiče, to mi je pomalo komično.

Pretpostavljam kako će za Đapića glasati njegova obitelj, iako se ne mogu zakleti u to. Al to mi se od svega čini najsigurnijim.

Đapić jednostavno nema nikakve šanse na izborima, a sumnjam kako će Škori uspjeti preoteti više od deset glasača. I mislim kako sam kod te procjene još i pretjerala.

Jednostavno, ima nas puno koji imamo dobro sjećanje.

A ja još uvijek čekam da Đapić objasni narodu što se točno dobilo njegovim dogovorom sa Plenkovićem za micanje HOS ploče u Jasenovcu. 

Znam da je dobio Plenković, dobio je i Pupovac, dobili su i antifašisti i četnici, al Hrvati?

On jeste izjavio kako smo nešto dobili, al mislim kako to nešto još nitko vidio nije. Niti će vidjeti. Moje osobno mišljenje.

Nekako mi se čini kako će Đapić, nakon EU izbora, biti još jedan crni labud HDZa, samo što o tome neće nitko pisati, naravno.

A do tada, naprijed Đapić. 

Kad je već manjak kruha u Hrvatskoj, neka bude smijeha.

Diana Majhen