Diana Majhen: Sprema li se pljačka izbora ?

Pin It

Svi znamo kako je naša Hrvatska sve, samo ne pravna država. U Hrvatskoj je pravosudje i općenito, pravda, na tako niskim granama da je se ne bi posramila ni Sjeverna Koreja. Jednostano, svatko na vlasti radi što god hoće i ama baš nikome za to ne odgovara. Ako se i otvore neke istrage, po direktivi se zatvore one uperene protiv ljudi koji im trebaju.

Nema veće farse od našeg Ustavnog suda i DORHa, a to ni malo ne čudi kada predsjednica RH otvoreno šalje poruku kako štiti kriminal. S kolačima ili tortom, svejedno.

Al ovo što se dogadja zadnjih dana doista je prešlo sve granice, a na to apsolutno nitko ne reagira.

Situacija je dakle, slijedeća:

Neposredno prije predsjedničkih izbora (a ne smijemo zaboraviti ni nadolezeće parlamentarne) Plenki kupuje APIS koji broji glasove. Ta vijest prolazi potpuno ispod radara, jednom spomenuto onako usput u medijima i nikada više. APIS je do sada bio pod kontrolom Bandića, koji je držao 49% dionica, a ostatak je imala država. Sada će država postati stopostotni vlasnik APISa, u vrijeme kada Plenki i njegov HDZ vladaju tom istom državom.

Sam APIS premrežen je Bandićevim ljudima, a koga ono podržava Bandić? Naravno, Kolindu, koje je spremna nositi i kolače Bandiću u zatvor, kako sama kaže. 

Ne čini se to malo prevelikom koincidencijom?

Nadalje, vjeruje li itko kako je Đapić doista skupio 13000 potpisa za svoju kandidaturu? Ili su oni koji su potpisivali za njega bili nevidljivi, poput velikog djela duhova-birača, obzirom da su mu štandovi uglavnom bili prazni?

Đapić je omražen na desnici. Nitko mu ne može oprostiti to što je uništio HSP, a da dalje ne nabrajam, niti prodaju HOS ploče u Jasenovcu Plenkoviću.

I sada odjednom, taj isti Đapić skupi bez ikakvih problema 13000 potpisa, a mediji pišu kako su mu te glasove priskrbili HOSovci.

Niti jedan jedini HOSovac kojeg ja znam ne podnosi Đapića. I valjda bi prije umro nego glasao za njega. Ne kažem kako se tu i tamo ne može pronaći  netko tko bi to uradio, al rekla bih kako je to jako, jako rijetko. 

Pa Đapić je na zadnjim izborima na koje je samostalno izašao dobio 2600 glasova.

A on ih je sada kao skupio 13000. 

Ajme.

Sve si nešto zamišljam kako su HDZovci pažljivo, po direktivi, skupljali potpise za njega, ili pak jednostavno prelili višak glasova od Kolinde na njega. 

Jednostavno ne vidim drugo objašnjenje. 

Dodajmo sada svemu tome nagli uspon Kolakušića, koji se, eto, iz čistog mira počeo uzdizati a da ništa konkretno nije uradio.

A kojeg, potpuno pogrešno, mediji uglavnom pripisuju desnici.

Cilj je stvoriti što više kandidata na desnici, ali ne zbog toga da se razdjele birači, jer Đapić sigurno neće Škori oteti ni jednog jedinog birača, a Kolakušić ionako ima svoje birače i teško da će netko, tko se odlučio dati glas Škori, odjednom odlučiti taj glas dati tipu koji bi uveo ćirilicu u Vukovar.

Čini se kako je cilj posve drugačiji, a to je preliti dio Škorinih glasova na one koji se pripisuju desnici. 

I poslije trubiti na sav glas kako je desnica bila nejedinstvena i kako su se glasovi razlili.

Stoga savjetujem Škori da najveći značaj cijele kampanje stavi upravo na brojanje glasova, jer kako se meni čini, ti će se glasovi brojati onako kako odgovara Plenkoviću.

Naravno, sve gore napisano moje je osobno mišljenje. Za isto ne mogu priložitii nikakav dokaz, al doista bih voljela kada bi se, vodeći se samo zdravom logikom, čitatelji upitali to isto.

Jer, kako se meni čini, sprema nam se najgora pljačka izbora do sada.

 

Diana Majhen