Diana Majhen: Sad il' nikada !

Pin It

Kada je Miroslav Škoro odabrao slogan za svoju predsjedničku kampanju mislim kako ni sam nije bio do kraja svjestan toga kojom će snagom ta poruka odjeknuti medju Hrvatima.  Od smrti pok. Predsjednika Tudjmana Hrvatsku vode kukavice, antihrvati, strani plaćenici i poslušnici, bilo da sjede u Saboru ili na Pantovčaku.

Hrvatska šuti već dvadeset godina, a Hrvati kao da su usnuli zimski san iz kojeg se ne žele probuditi zato što znaju kako neće ugledati Hrvatsku za koju se borilo i umiralo, nego neku tužnu, potlačenu zemlju kojom vladaju jugovići i četnici, a čiji su stvoritelji potpuno obespravljeni i zaboravljeni.

Od svih zala koja su vladala Hrvatskom zadnjih dvadeset godina svakako je najgore zlo Andrej Plenković. Čovjek kojega za Hrvatsku uopće nije briga i koja za njega predstavlja samo stavku koja mu može poslužiti u daljnjoj karijeri. Ako ju pri tome uništi, sumnjam kako bi o tome razmišljao dulje od sekunde. 

Plenković je za Hrvatsku opasan iz puno razloga, počevši od njegove koalicije sa četnicima i jugovićima pa sve do njegove slijepe poslušnosti EU gazdama. No, ono što je najopasnije od svega je to što se Plenković, kao vodja stranke koja u stvari odavno ne postoji, a lažno se predstavlja kao domoljubna, malo po malo, ubiti svaki nacionalni duh u Hrvata. 

A Hrvatska i Hrvati bez tog nacionalnog duha ne postoje. Jednostavno nas nema.

Ono što možemo očekivati nakon idućih parlamentarnih izbora sigurno je koalicija dva krila partije, HDZa i SDPa, a nakon toga mi, kao narod, nećemo više imati nikakvih prava.

Referendumi koje su nam zajedničkim snagama ukrali biti će zabranjeni, ostaće tek dozvola za izjašnjavanje po pitanju nekih stvari potpuno nebitnih i nama i njima.

A oni će zajednički vladati i samim tim, izmedju njih više neće biti čak ni privida konkurencije. Neće se morati paziti bilo kojeg svojeg poteza kako ne bi izgubili i na vlast došli oni drugi koji će onda moći više krasti, kao što je bio slučaj do sada. Sve će odluke donositi zajednički i vladati zajednički. 

I to je naš kraj.

Bez prava na referendum, uz takvu vladu, mi ćemo biti bespomoćni uraditi bilo što za narod, ili njih skinuti s vlasti.

A sadašnja predsjednica samo je produžena ruka Plenkovića, koja će i dalje raditi ono što on kaže i koju je, unatoč glumatanju, za Hrvatsku briga otprilike toliko koliko i njega.

Na stranu to što nije uradila ništa od onoga što je obećala a sada maše kojekakvim praznim programima umjesto da maše svojim djelima u proteklih pet godina. Na stranu i to što hoda unaokolo kako se meni čini poput prolupale kokoši i priča gluposti, sve gore i gore kako vrijeme ide. 

Al ono najvažnije, nju nije briga za narod. Ona nas sigurno neće zaštititi od nadolazeće oluje u vidu velike koalicije, niti će se boriti za naša prava. 

Jer, pet godina je šutjela dok su nam se ta prava oduzimala na svakom koraku. 

Ukoliko se ne riješimo nje, ona će se, skupa sa Plenkovićem, riješiti nas.

Stoga su za sve nas od izuzetne važnosti ovi predsjednički izbori.

Nikada ti izbori nisu bili važniji niti su odlučivali u toj mjeri o budućnosti svih nas kao što će biti sada.

Naš je jedini izlaz izabrati kandidata koji ne ovisi ni o HDZu ni o SDPu, kandidata koji će se potruditi da narod ne ostane bez prava glasa. Onoga kome nitko iz partija neće moći naredjivati.

Naš je jedini izbor Miroslav Škoro.

Ukoliko propustimo ovu priliku, drugu nećemo skoro imati. 

Ne izaći na izbore i ne glasati za Škoru otprilike je isto kao pristati na dragovoljno ropstvo u budućnosti. 

Jednim jedinim udarcem možemo se riješiti tri zla koja su se nadvila nad našu zemlju.

Plenkovića, Kolinde i Milanovića.

A kad dobijemo predsjednika koji će nas doista zastupati, koji će se boriti za sve nas i za našu zemlju, moći ćemo se uhvatiti u koštac i sa onim što dolazi. 

Zato je Škorina poruka tako snažno odjeknula.

Jer nije riječ o nikakvom bezveznom sloganu za zaglupljivanje masa, nego o čistoj istini.

Koja polako, sve jače i jače, prodire u mozak i dušu hrvatskog naroda, koji se kao nekim čudom počeo buditi zato što je prepoznao svoju šansu nakon toliko godina.

Diži se, moj hrvatski narode.

Ovu bitku moramo dobiti.

Jer, ukoliko ju izgubimo zato što smo sjedili doma, u godinama koje nadolaze, to si nikada nećemo moći oprostiti.

Sad il' nikada.

Diana Majhen