Do sada su Vesnu Pusić podržali samo vojvoda Šešelj i barun Orešković

Pin It

Bez obzira hoće li neuredna i bezobrazna orjunašica Vesna Pusić biti izabrana za glavnu tajnicu UN-a, Hrvatskoj je njenom kandidaturom već nanesena nepopravljiva šteta. Osobi koja cijeli život radi protiv Hrvatske, ta ista Hrvatska ne smije davati legitimitet.

Tu nije smjelo biti kompromisa. Hrvatska vlada je trebala jednostavno povući navedenu kandidaturu koju je u UN poslao Milanović, pa neka Vesnu Pusić kandidira tko hoće, Srbija, SAO Krajina u egzilu, udba, sekta poremećenih antifašista ili ujedinjeni gejevi regiona, nebitno. Pa neka se oni sramote s kandidaturom osobe koja djeluje kao da ima manjak osobne higijene, koja u javnosti grize vlastite nokte i onda ih žvače, stalno se češe kao da ima buhe i mlati glavom kao da je na rodeu. To bi i za njih vjerojatno bilo previše, iako se radi o njima idealnom kandidatu čija obitelj već gotovo 100 godina u kontinuitetu terorizira i likvidira Hrvate, i koja je u vezi sa više četničkih vojvoda nego  obitelji popa Djujića.

Kakva se god politička trgovina odvijala iza nastavka podrške Vesni Pusić od strane tekuće kvazivlade na čelu s Oreškovićem, Hrvatska je u istoj već izgubila, i to na način da je formalizirala poremećene stavove i još poremećenije vrijednosti koje navedena drugarica zastupa cijeli život. Nakon ove podrške, Vesna Pusić će na svaku kritiku iz Hrvatske moći jednostavno odgovoriti: "Moji stavovi su hrvatski stavovi, ja sam bila kandidat Hrvatske".

Igra po kojoj je za domaću javnost Vesna Pusić podržana samo od premijera Oreškovića, a ne od vlade ili kojim slučajem HDZ-a je smiješna. HDZ i Karamarko su većinski dio te vlade i imali su prilike zatražiti povlačenje kandidature u ime Hrvatske. I to bi napravili da je njihov interes ujedno i hrvatski interes, umjesto da opet ulaze u dilove s četničkom ekipom, za svoj račun, naravno. Ovaj put to nije koalicija sa SDSS-om kao što je bila za vrijeme Sanadera, nego podrška osobi koja cijeli život radi protiv Hrvatske za izuzetno važno i odgovorno mjesto. Mjesto sa kojeg će, ukoliko ga se dokopa, itekako dalje pokapati Hrvatsku na svakom koraku.

Čak i u slučaju da u UN-u skuže s kim imaju posla pa ju preskoče, ova je Vlada Vesni Pusić dala legitimitet koji nitko neće moći poreći. Jer, ona će u budućnosti nastupati kao službeni kandidat Hrvatske države za mjesto tajnika UN-a. Svaka njena antihrvatska riječ, koja do sada nije imala punu težinu, u budućnosti će ju imati. Posvuda u svijetu.

A patetično skupljanje potpisa saborskih zastupnika vladajuće koalicije protiv kandidature jednog od najvećih neprijatelja Hrvatske je još smješnije, zapravo tragikomično. Saborski zastupnici nemaju što pisati UN-u. Umjesto toga, mogli su zatražiti saborsku raspravu i javno glasovanje o povlačenju kandidature, pa da vidimo domoljube kako glasuju protiv povlačenja ove nemoralne, antihrvatske kandidature.

A tek brojke? Kažu ponosno kako su prikupili 22 potpisa protiv njene kandidature.. Ovu Vladu u Saboru predstavljaju 74 osobe, ako računamo samo Domoljubnu koaliciju i MOST. Što znači kako se u vladajućoj većini u hrvatskom Saboru  trenutno nalazi 52 obožavatelja lika i djela Vesne Pusić. Čini mi se kako ih toliko nije bilo ni za vrijeme vladavine SDP-a.

Očito je  kako osim HDZ-u i Oreškoviću, Pusićka  ne smeta ni zastupnicima MOST-a koji su takodjer dio ove Vlade, a koji se po tom pitanju uglavnom izbjegavaju izjašnjavati, što nikako ne umanjuje njihovu odgovornost.

Kako se čini, kandidatura Vesna Pusić smeta jedino udruzi/stranci U ime obitelji, jer su se jedino oni ozbiljno, javno i stajući iza toga usprotivili istoj. Ostali ili šute, ili glumataju ili se razbacuju praznim floskulama.

Nakon priglupog objašnjenja koje je prvo dao Orešković pa za njim ponovio Karamarko, kako se nećemo sramotiti u svijetu povlačeći kandidaturu i kako ćemo biti civilizirani, doista se pitam postoji li veće sramote od podrške ovoj kandidaturi.

I ozbiljno razmišljam o tome kako civiliziranost i nije nešto dobro. Ako uključuje, prema riječima premijera i prvog dopredsjednika, to da podupireš nekoga tko ti hoće uništiti Domovinu, nikako ne može biti dobro. Ili je stvar u tome da riječ civiliziranost zvuči puno bolje od riječi kukavičluk, polstronstvo, izdaja nacionalnih interesa i njima sličnih, koje bi jedine odgovarale situaciji u kojoj Orešković, Karamarko i Petrov daju podršku Vesni Pusić.

Bez daljnjeg kako nabrojani računaju na to da narod slabo pamti i da će se ova sramotna podrška zaboraviti, no obzirom da se radi o Vesni Pusić, koju niti jedan hrvatski domoljub ne može vidjeti ni nacrtanu, moguće će to pamćenje ovaj put potrajati dulje nego se Vlada nada.

Jer, svi oni koji su dali glas HDZ-u i MOST-u dali su ga i za Vesnu Pusić. Ne znajući to, ali su ga dali.

Takvu izdaju nije baš lako oprostiti.

Al tako je to u zemlji kojom vladaju kukavice, uvlakači i bezkičmenjaci. Sve je moguće.

Pa i to da za dvije godine na Trgu bana Jelačića u Zagrebu imamo svečanu proslavu stogodišnjice ulaska u Jugoslaviju, pod visokim pokroviteljstvom premijera Oreškovića i njegove vlade, i uz prisustvo generalne tajnice UN-a Vesne Pusić čiji je deda prije 100 godina naredio masovnu likvidaciju Hrvata.

Diana Majhen