Ustaška demokracija

Pin It

Nakon što je splitski gradonačelnik Baldasar pozvao vodstvo svoje partije da odstupi zbog niza loših izbornih rezultata u skladu s praksom demokratskih zemalja, na odgovor nije trebalo puno čekati. U roku od 12 sati su ga iz partije nazvali frustriranim štakorom i ustašom.

Da je za jugoudbaše demokracija frustrirajuća, odavno je poznato, no da demokratsku praksu smatraju nečim ustaškim, to je potpuno nova stvar. Partija je tako definiciju ustaštva uspjela proširiti i na demokraciju, a oca demokracije Klistena danas vjerojatno smatraju prvim ustaškim poglavnikom, dok je Periklo za njih sam Luburić. Demokratski izbori za njih su krvoločni ustaški pir, glasačke kutije su ustaške kame, D'Hondt je zapravo prerušeni D'Francetić, a narodni referendum je sam Jasenovac. Kao što je to, uostalom, i sam Nenad Stazić insinuirao kod referenduma o braku prije koju godinu.

Obzirom da je za srbopartiju ustaštvo nešto najgore na svijetu, etiketiranje Baldasara ustašom i do direktno od strane Milanovića i njegovog pripuznika Ostojića direktno znači i njegovu trajnu i preuranjenu političku smrt. Virtualno odsijecanje glave, kao što su to napravili i s Mirkom Raškovićem kojeg su proglasili ustaškim špijunom nekoliko tjedana ranije. Baldasar više u SDP-u nema nikakve šanse za ništa, i, da je pametan, već bi se danas zahvalio na članstvu i potražio sreću u nekoj normalnoj stranci. No, vratimo se mi na ustaše i tu njihovu demokraciju.

Očitim širenjem paranoidne shizofrenije s Milanovića na njegove suradnike, naročito u vidu petog izbornog poraza u zadnje dvije godine, medijsko-politička scena u Hrvatskoj će s postojećih 50 nijansi sive poprimiti samo crnu i bijelu boju. Bijela boja će predstavljati Milanovića i sve što izlazi iz njegovog bolesnog malog mozga, a sve drugo će biti ustaško crnilo. Sve što neće biti na liniji Zorana Milanovića će biti ustaško i svatko tko neće biti 100% na njegovoj liniji će biti ustaša. Svaki zakon koji će donijeti Sabor, a koji neće biti po mjeri Zoke Milanovića će biti ustaški zakon. Sabor će, naravno biti ustaški, ako već i nije. Kao i vlada. Svatko tko spomene, ili samo pomisli da je Milanović vodio lošu politiku i da nije normalan, može se odmah učlaniti u UHRO. Padne li kiša, a Milanović iziđe iz kuće bez kišobrana, to će biti ustaška kiša, ili je sam kišobran bio ustaški. Padne li Milanović opet s nekog transportera, to će značiti da je transporter bio ustaški, ili su ga s istoga gurnule nevidljive ustaše.

Naravno, borba protiv pomahnitalog ustaštva i fašizma neće stati samo u Hrvatskoj. Uz sve postojeće 'fašiste', Madjarsku i Sloveniju, koji su prema Hrvatskoj podigli žicu kako bi se zaštitili od divljanja Milanovića i Ostojića i njihove humane politike koja se sastoji od divljeg noćnog prebacivanja migranata preko granica kaubojskim vlakovima i preko nabujalih rijeka bez ikakvog dogovora, ustaško-fašistička će uskoro postati i cijela EU. Uostalom, svoju ustašofiliju su već pokazali kad su inzistirali na izručenju partijskih vedeta Perkovića i Mustača.

Ne treba ni sumnjati da će ga udbaško-četnički mediji u potpunosti slijediti Milanovićevu razradu doktrine "Ili mi, ili oni" u doktrinu "Ili mi, ili ustaše", jer će samo tako moći preživljavati na tržištu, obzirom na oskudne kapacitete urednika i novinara koji odavno funkcioniraju u crno-bijelom svijetu. Što su uostalom pokazali prije koji dan, nakon što su svi redom prenijeli izmišljotinu o nevidljivim ustašama koji su metalnim kantama kakvih u Zagrebu nema već 30 godina napali mlade antifašiste iz neradničke fronte.

U današnjoj ranjenoj, izmrcvarenoj Hrvatskoj koja sigurno ne bi preživjela još 4 dana, a kamoli 4 godine udbaškokomunističke vladavine, upravo je stanje u medijima to što bi novoj vlasti trebalo biti prioritet. Treba pod hitno pomesti sve one koji već godinama rade po partijskoj direktivi i stvoriti profesionalne, neovisne medije koji bi istinito izvještavali narod, a ne ga, kao do sada, iz dana u dan zatupljivali partijskim lažima.

Od radmanovizije, preko većih medijskih tiskovina pa sve do portala koji se financiraju iz državnih proračuna treba uvesti novitet: Obezu pisanja istine.

Ukoliko se to ne učini, u našoj se zemlji neće promijeniti skoro ništa.

Narod će i dalje biti neinfomiran, odnosno, dezinoformiran. Svaki potez koji nova Vlada napravi bit će iskritiziran i popljuvan, bez obzira koliko dobar bio. Pritisak medija bit će toliki da se jednostavno neće moći ići naprijed, niti raditi bilo što dobrog ukoliko to ne paše crvenoj bratiji.

Prva lustracija koja se treba provesti jeste ona u 'hrvatskim' medijima.

Tek kada se to dovede u red, može se krenuti dalje. Uz jedno objektivno, nepristrano izvještavanje, koje će u sebi sadržavati i pohvale i kritike, prema zaslugama.

Do onda, u slijedećem nas periodu čeka tužna medijska budućnost beskonačnog prepucavanja na liniji 'ustaše-SDP', i potpuno medijsko i političko zanemarivanje globalnih zbivanja koja odavno utječu na Hrvatsku.

Diana Majhen