Kakve veze HDZ više ima sa Hrvatskom?

Pin It

Posljednje dane ništa drugo ne slušamo osim izjava Plenkovićevih koalicijskih partnera, Milorada Pupovca i Predraga Štromara, koji se trude provijetliti nam pamet i naučiti fašistoidne Hrvate što su prave i ispravne vrijednosti.

Pa tako Pupovac poput papige ponavlja kako se HOS ploča u Jasenovcu mora maknuti što prije. Lijepo je kada o micanju spomen ploče poginulim Hrvatima koji su se borili protiv četnika odlučuje vodja stranke koju je osnovao upravo četnički ratni zločinac i koja je prepuna aboliranih četnika.  

Takodjer, jučer se javio i Srdjan Gjurković, zamjenik Predraga Štromara, vodje HNSa, koji je odlučno najavio micanje HOS ploče u roku od mjesec dana. I to je lijepo, kada o onima koji su se borili za Hrvatsku odlučuju oni koji su bili, što fizički što duhovno, na suprotnoj strani i nisu prestali podrivati temelje hrvatske državnosti od njenog osnutka. 

Ide Gjurković i dalje, pa kaže 'kako HNS cijeni spremnost HDZa da krene prema centru, da miče ekstreme od sebe te dopušta nezavisnim stručnjacima da provode kurikuralnu reformu'.

Isto tako, lijepo je što je HNS, lopovska i antihrvatska stranka, zadovoljna HDZom, još je ljepše što će uz Plenkijev blagoslov upravo oni provoditi reformu školstva, nakon čega možemo očekivati nove naraštaje Jugoslavena u našoj zemlji koji Hrvatsku neće moći smisliti, a sve hrvatske vrijednosti bit će zamijenjene multikulti i sličnim vrijednostima.

Ajde, ovo o kretanju HDZa prema centru je doista komično, obzirom da se HDZ nalazi čisto lijevo. Ako ovako nastavi, a pod Plenkijem sigurno hoće, SDP će se uskoro činiti desnom strankom u odnosu na HDZ. 

Ali je bitno da su koalicijski partneri zadovoljni. 

Kako i ne bi bili, kada je Pupovac od Plenkija dobio sve što je zatražio, a Plenki se prilikom ulaska u političke vode ionako teško odlučio dok je birao izmedju HNSa i HDZa. Na našu nesreću, izabrao je na kraju HDZ.

Koji, pod njegovim vodstvom, svakim danom to sve više prestaje biti.

Pa će tako u ime političke trgovine prodati naše mrtve koji su se borili za slobodnu Hrvatsku, dok je Plenki u Bruxellesu gradio karijeru i dok su ga pripremali za preuzimanje HDZa. A kako su ga pripremali nije teško za pogoditi ako se zna tko su mu majka i otac.

Kada bi se sutra zaratilo i Hrvatska bila napadnuta, prvo što bi današnji HDZ uradio bilo bi da svakog onog tko bi stao u njenu obranu proglasi ekstremistom i fašistom. Nakon toga bi se vjerojatno podijelili. Pa bi tako HDZovci dali petama vjetra, a od velikog vodje bi dobili detaljna uputstva kako izbjeći bilo kakve bitke za Hrvatsku, kako dobiti doktorska uvjerenja o nesposobnosti te koja su mjesta najbolja za skrivanje dok rat ne bude gotov.

Jedni koalicijski partneri HDZa, oni koje je osnovao ratni zločinac i koji su prepuni aboliranih četnika pucali bi po nama pod kokardama, a drugi koalicijski partneri, oni koje je godinama vodila Vesna Pusić, takodjer bi pucali po nama, ali ne pod kokardama nego pod petokrakama. Dok bi Plenković valjda preuzeo ulogu Bude Lončara i lobirao po Bruxellesu kako bi nam se nametnule sankcije i stavio embargo na oružje sve dok pružamo otpor.

To je ono što se danas može očekivati od HDZa.

Stranka koja je stvarala Hrvatsku već godinama polako umire, pod vodstvom Sanadera, Kosorice i Plenkovića, sa izuzetkom onog kratkog vremena kada je na njenom čelu bio Karamarko koji ju je uspio ponovno vinuti sa dna i okrenuti je ponovno u hrvatskom smjeru, a očito upravo radi toga i nije dugo potrajao. Izgleda se zaključilo kako HDZ ne umire dovoljno brzo pa je tako došao drug Plenki kako bi brže-bolje zakucao posljednje čavle u lijes nekad državotvorne hrvatske stranke, a danas sestrinske stranke jugolopova i četnika.

U HDZu očito više nema ni hrabrih, ni principijelnih ljudi. Jer da ima, odavno bi se usprotivili onome što Plenković radi. Srećom po Plenkovića, lokalni su izbori za HDZ dobro prošli, stavljene su lopovske šape na Split i Dubrovnik, biti će love za krasti, stoga se ne očekuje bilo kakav otpor Plenkijevoj politici zatiranja HDZa kao nacionalne stranke. Jer, HDZovcima su materijalna dobra, moć i položaj daleko važniji od dobrobiti Hrvatske. One malobrojne, koji su se usudili usprotiviti, Plenki je što potjerao iz stranke, što marginalizirao na način da im i nije drugo ostalo nego se ikloniti, ili šutjeti. Ostali žive u strahu da ne ostanu bez privilegija i samo poslušno kimaju velikom vodji, što im očito previše ne smeta sve dok od toga imaju koristi. 

Plenkiju samo preostaje na unutarstranačkim izborima maknuti sve one koji mu nisu slijepo poslušni, kao i one za koje zaključi da im je previše stalo do Hrvatske. 

Obzirom na koalicije koje je Plenković napravio, i cjelokupno ponašanje HDZa pod njegovim vodstvom, bilo bi lijepo kada bi HDZ bar bio toliko pošten pa promijenio ime. Mogao bi se, recimo, nazvati JSLJP, jugoslavenska stranka ljigavih puzavaca. Nekako mi to savršeno paše uz njih.

No, kako god se zvao, današnji HDZ je stranka koja je izdala hrvatske nacionalne interese na svakom koraku, koja iznad poginulih branitelja stavlja abolirane četnike i jugoslavene, koja slijepo sluša naredbe Bruxellesa i koju ni najmanje ne zanima što će se dogoditi sa Hrvatskom.

Obzirom da opozicije gotovo da i nemaju, jer se SDP već dulje vrijeme nalazi na koljenima, a Most i Živi zid su šaka jada, velike su šanse kako će HDZ uspjeti uništiti Hrvatsku, jer je u poziciji da radi što hoće. 

Pa će tako Plenki, nakon unutarstranačkih izbora postati neprikosnoveni kralj jugovića i četnika, koji će u rukama imati ogromnu moć i provoditi sve naloge koje je dobio u cilju uništenja samostalne hrvatske države i HDZa kao državotvorne stranke.

Kažem, kralj jugovića i četnika.

Hrvata sigurno ne.

I koliko god se trudio, četnici i jugovići ostat će mu jedini podanici.

Hrvati imaju Brunu i Hasana.

Diana Majhen